25 Nisan, 2024, Perşembe
DOLAR32.5422
EURO34.906
ALTIN2424.0
Mustafa BARDAK

Mustafa BARDAK

Mail: [email protected]

Geri sayım başladı

2014 yerel seçimleri için her yeni gün biraz daha heyecanlı yaşanmaya başladı.


Osmaniye belediye Başkan adaylığı için MHP’de mevcut Belediye Başkanı Kadir Kara ile dün yapılan açıklama sonunda devam kararı alındı.


MHP’de bundan sonra Belediye Meclis üyeliği ve İl Genel meclis üyeliğinde sıralama mücadelesi başlayacak. Aday adayları kayıtlarını yaptıracak, ön kayıtların ardından partideki heyecanlı ve hareketli günler başlayacak. Meclis üyelikleri için ön kayıt yaptırıp aday gösterilmeyenler ile sıralamada gerilerde isimleri olanlarda kırgınlık, küskünlükler yaşanacak.


Bu olay her partide yaşanan olaylar olarak görülmekte olduğundan, kırılganlıkların da eleştirileri yine partililer tarafından yapılacak, konuşulacak.


CHP’de adayın ismi 4,5 yıl öncesinden belirlenirken, henüz resmi olarak Parti Genel merkezi tarafından açıklama yapılmasa da Mimar Haydar Aktürk ile CHP’nin Belediye seçimlerine gireceği net olarak biliniyor. Bu arada CHP’de Belediye meclis üyelikleri ile İl Genel meclis üyelikleri için kayıtların bu yıl oldukça yoğun olduğunu öğreniyoruz. Özellikle İl genel meclis üyeliği için Düziçi ile Hasanbeyli ilçeleri yoğun çalışmalar içerisinde bulunurken, Osmaniye merkezden de aday adayı bolluğu yaşandığını öğreniyoruz.


Düziçi ilçesinde 6 Ekim Pazar günü aday adayları arasında ön yoklama yapılarak, Düziçi Belediye Başkan adayı belirlenecek.


Düziçi ilçesinde aday adayları oldukça yoğun çalışırken, Pazar gününden sonra aday gösterilecek isim de belirlenmiş olacak.


Önceki sayımızda yazdığım gibi gözler Ak Parti’ye çevrilmiş durumda. Şu anda bizim gözlemlediğimiz 10 dolayında ismin aday adaylığı konuşuluyor. Bunlardan 8’i aday adayı olduklarını çeşitli yollardan kamuoyu ile paylaşıyorlar. Ak Parti’de adayın açıklanmasının ardından yeni bir çalışma stratejisi gündeme gelerek yoğunluk daha da artacaktır.


Ak Parti’de Belediye Meclisi ve İl Genel Meclisi üyeliği için yoğun başvuruların olduğunu öğreniyoruz. Adayın belirlenmesinin ardından Osmaniye’deki yerel seçim sonuçları üzerine tahminler de yoğunlaşacaktır. Anketler başlayacak, adaylar üzerinde çeşitli yorumlar yapılacak, Osmaniye’de hareketli günlerde yeni bir gelişme yaşanmaya başlayacaktır.


Her zaman olduğu gibi, Osmaniye’nin ileriye dönük, ufku geniş bir adayın  partiler tarafından belirlenmesi en önemli beklentilerimiz olmuştur.


Belediye başkan adaylarının önemli olduğu her zaman dile getirilir, ancak İl Genel Meclisi ile Belediye Meclis üyelerinin de önemli olduğu neden tartışılmıyor?


Belediye Meclisinde alınan önemli kararların altında imzaları bulunan Meclis üyeleri, sadece parmak kaldırmak yerine ortaya getirilen öneri ve istekler üzerinde konuşmalar, görüşmeler ve incelemeler yapabilecek üyelerden oluşmasını kamuoyu bekliyor. İl Genel meclisinde de durum böyledir. Özellikle köylere hizmet götürme noktasında kararlar alan İl Genel meclis üyeleri oturumlarda neleri görüşüyor, hangi konularda ortak kararlar alıyor, inceleme, araştırma ve görüş bildirmelerin yaşanıp yaşanmadığı olayları da önem taşımaktadır.


Yerel seçimlerde sadece Belediye Başkanı için değil, Belediye Meclisi ile İl Genel Meclis üyelerinin de bilgi birikimleri ve Osmaniye için hizmet yapabilmeleri üzerinde durmak gerekiyor, önemsenmesi gerekiyor. Saygılarımla…

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar