18 Nisan, 2024, Perşembe
DOLAR32.4768
EURO34.8691
ALTIN2476.1
Mustafa BARDAK

Mustafa BARDAK

Mail: [email protected]

Geri sayım başladı

Yerel seçimlere bir yıl gibi bir zaman kaldı, geri sayım başladı diyebiliriz. Belediye Başkanlığı için aday adayı olanlar  isimlerini ön plana çıkarabilmek için gazetecilerle iyi geçinmeye başlar gibi oldular.


Ceyhan belediye başkanı Hüseyin Sözlü, Adana Büyükşehir belediye Başkanlığı’na aday olduğunu her koşulda dile getiriyor, hatta Adana’da seminer bile veriyor. Ceyhan’dan Adana büyükşehire uzanan bir siyaset anlayışını ortaya koyuyor Hüseyin sözlü.


Osmaniye’de yerel seçimlerle ilgili sadece kahvehane köşelerinde, işyerlerinin bürolarında ve bir iki samimi arkadaş arasında Aday adaylığını yerleştirmek isteyenler var. Bazı aday adayları da yakın gördükleri bazı gazetecilerle görüşüp, aday adaylıklarını kamuoyuna fısıldamasını istercesine tavır içindeler.


Aday adayı olduğunu net olarak söyleyen yok gibi. Osmaniye, sorunları her geçen gün artan, yenilenmek ve gelişmek için elindeki olanakların değerlendirilmesini bekleyen, bereketli toprakların yine bereketli ürünlerin işlenmesi noktasında geç kalınmış bir yerleşim birimi.


Coğrafi olarak baktığımızda, stratejik önemini de ortaya koyarsak bu kentin kaderi ile oynayanların yüzünden gerektiği şekilde gelişme olamıyor diyebiliriz.


Kim veya kimler bu kentin kaderi ile oynuyor veya yönlendirmek istiyor diye düşünebilirsiniz. Bir kentin kaderi ile oynamak öyle kolay mı? Ya da neden oynansın ki diyenler de olabilir.


Binaların yükselmesi, yeni belediye binası veya otogar, ya da hal binaların yapılması gelişmenin ne kadar içerisinde olacaktır. Duyarsızlıklar, yetkililerin ilgisizlikleri ve yapılmak istenilenlere karşı çıkılmalarını da unutmamak gerekiyor.


Kentin Valisi Cerrah’ın sızlanmalarını duyanlarınız vardır mutlaka. Vali Cerrah Osmaniye’ye geldiği günden bu yana okul sayılarının artırıldığını, dersliklerde öğrencilerin eğitim ve öğretimlerini daha sağlıklı şekilde görmelerinin sağlandığını söylemesi ve bunu da görebilmemiz, Osmaniye adına sevindirici bir olay olsa gerek.


Vali Cerrah’ın sızlanmaları ise bu kentin kaderi ile oynayanların bir takım çıkarlar peşinde koşmaları olarak tanımlanıyor. Kim veya kimler neleri, nasıl yapmaya çalışıyor? İnsanın çalışma azminin kırılması demek, geleceğe yönelik olarak yeni projelerin oluşmasında aksamalara neden olur. İzlediğim kadarı ile Vali Cerrah’ın eskisi gibi çalışma azmi kalmamış, bir takım olaylar nedeniyle aynı iş temposunu gösteremiyor gibi geliyor bana.


Burada yerel yönetimlere aday olanlar veya aday adayı olanlar kentin geleceği açısından olayları iyi değerlendirmeli, gelişmeleri iyi takip edebilmeli ve gelecekte yönetimin başına geldiklerinde de bugünden bir takım projelerini hazır tutmaları gerekiyor.


Bugünlerde isimlerinden sözedilen Belediye başkan Aday adaylarına bakıyoruz. Bazıları makamlarını biraz daha yükseltmek veya kurumunda bir üst dereceye çıkmak niyetinde gibi sezinliyorum. Kimileri işlerini geliştirmek ve tanınmayı planlamış durumda. Peki bu kenti gerçekten yönetebilmek için kendilerini bilgi birikimli olarak görebilenlerin sayıları kaç kişi. İlerleyen günlerde yeniden aynı konularda buluşmak umudu ile, saygılar…

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar