19 Nisan, 2024, Cuma
DOLAR32.5863
EURO34.8241
ALTIN2507.4
Mustafa BARDAK

Mustafa BARDAK

Mail: [email protected]

Geri sayım başladı

Ağustos ayının ilk gününü gerilerde bıraktık. Geri sayım başladı, 10 ağustos günü Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ilk turu yapılacak.


İkinci tur’a gerek kalır mı kalmaz mı bilinmez ama, halk oylamasında neyin nerede ve nasıl olacağını kestirebilmek olası olamayabilir.


İlk kez Cumhurbaşkanı halk oylaması ile gerçekleşecek. 12 Eylül sonrası Anayasa oylaması halkın tercihine sunulurken, yeni Anayasa’nın kabul edilip edilmeyeceği ön plana çıkarılmıştı. Anayasa’nın benimsenmesi halinde Kenan Evren’in de Cumhurbaşkanı olacağı gündemde yoktu. Ancak halk oylamasında Anayasa’nın kabul edilmesi ile birlikte Evren kendini Cumhurbaşkanı olarak ilan etmişti.


Bugün de halk oylaması ile Cumhurbaşkanı belirlenecek, üç aday yarışa katılıyor. İlk turda gerekli oyun alınamaması halinde ikinci tura geçilecek. İkinci turda neler yaşanabilir veya yaşanabileceği konusunu ise Pazartesi günkü yazımda sizlerle paylaşacağım.


10 Ağustos  seçimleri incesi fazla hareketlilik olmasa da iktidar partisinin Bakanları, Milletvekilleri ve parti örgütleri harıl harıl çalışıyorlar. Bir Bakan’ın ziyaret ettiği ilde halk hizmet beklentisi içerisinde gelirken, Bakan Cumhurbaşkanlığı seçimlerinden sözediyor.


Milletvekilleri de öyle aynı duygular içerisinde gezilerini sürdürüyor. Milletvekilleri 12 yıllık iktidarlarından sözediyor, ülkedeki gelişmelerden ve yapılan hizmetlerden anlatıyorlar.


Osmaniye’de de Ak parti’nin iki milletvekili gazeteciler cemiyetleri ve sivil toplum örgütlerini ziyaret ettiklerinde 12 yıllık iktidarlarından, Başbakan Erdoğan’ın ‘dünya liderliğinden’ sözettiler.


Osmaniye Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi’nin hizmete neden giremediğini, yüklenici firmanın inşaatı neden teslim edemediğini sorduğumuzda, Osmaniye Milletvekili durdu Mehmet Kastal, “Çatıda çatlak var”diye yanıtladı.


Milletvekili Kastal bu sözleri söylerken, İnşaatın tavanından sızıntılar olduğunu bu nedenle inşaatın tesliminin yapılmadığını anlatıyordu ama, altında da ‘çatıda çatlak var’ deyimini ‘Çatı aday’ için kullanıyordu.


‘çatı aday’ olarak ortaya çıkan isim üzerinde birleşen bazı siyasi partiler arasındaki görüş ayrılıklarından sözetmeye çalışan milletvekili Kastal, Erdoğan’ın yarıştaki sonuçtan başarılı çıkacağını vurgulamaya çalışıyordu.


10 ağustos seçimleri de gelip geçecek veya ardından ikinci tur da yaşanabilir. Önemli olan bu ülkede yaşanan huzur ve barış ortamının sağlanıp sağlanamayacağı olmalıdır.


Halka verilen hizmetlerin adaletli şekilde verilip verilemeyeceğidir. Her yaşanan sınav sonunda oluşan itirazlar, sesler ve sınavlara karıştığı bildirilen ‘hileler’ sona erecek mi?


Bağırış çağırmakla, her zaman kendinin yaptıklarını doğru sanıp, karşısındakileri küçümsemekle yapılan siyasi konuşmalarla bu ülke nereye gidebilir diye de düşünmek gerekiyor?


İktidar olabilmek, iktidar olmak ve iktidarda kalabilmek. Ama iktidarlığın hakkını vermek en önemlisi olmalıdır. Bilgi, beceri ve hizmetlerin adil olarak verilmesi, halkın huzur ve güvenli yaşayabilmesi, ekonominin sağlıklı işlemesini sağlamakla iktidar yoluna devam etmelidir. Sözle peynir gemisi yürütmekle iktidarda kalmak yerine, hayatın gerçekleriyle baş başa olmak önemlidir. Hayırlısı diyelim, saygılarımla…

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar