20 Nisan, 2024, Cumartesi
DOLAR32.5095
EURO34.7826
ALTIN2499.5
Mustafa BARDAK

Mustafa BARDAK

Mail: [email protected]

Gerçeklerin TEK olması!..

Doğru veya gerçeklerin TEK olması olayı ile ilgili çeşitli tartışmalar yapılabilir mi?

Herhangi bir olayla ilgili gerçek TEK olur, ikinci alternatif ise tartışmayı oluşturur.

Dünkü yazımda emekli maaşlarına yapılan artışı gündeme getirmiş, Haziran ayı enflasyon oranları baz alınarak rakamların belirlendiği yönünde yazımı kaleme almıştım.

Memur-Sen’in iktidara yakın bir sendika olduğunu bilmeyen var mı bilemem ama, özellikle kamu kurumlarında ve eğitim alanında üye kitlesi ile belli bir yeri bulunmaktadır.

Kentimizde Memur-Sen’e bağlı diğer sendikaların İl yöneticilerinin basın açıklamalarını, ziyaretlerini ve gittikleri etkinliklerdeki görüntülerini basın olarak izliyoruz.

Konumuza gelmek gerekirse, Memur-Sen tarafından her ay düzenli olarak “açlık ve yoksulluk” sınırı açıklaması yapılmaktadır.

Bu sendikanın Haziran ayındaki araştırmasına göre, Türkiye’de 4 kişilik bir ailenin açlık sınırı

Bin 701,76 Tl olarak belirlenirken, yoksulluk sınırı ise 4 bin 738, 47 Tl olarak açıklanıyor. 

Açıklamanın devamına bakıyoruz; “Haziran ayında mayıs ayına göre gıda maddeleri fiyatlarında ortalama yüzde 0.33’lük, giyim fiyatlarında ise ortalama yüzde 0.93’lük bir artış gözlenmektedir”deniliyor.

Bu araştırmayı iktidara karşı bir sendika değil, iktidara yakınlığı ile bilinen bir sendikanın yaptığını anımsatmak isterim.

Dünkü yazımda, ssk ve bağ-kur emeklilerinin Temmuz ayı zamlı maaşlarından sözetmiştim.

Bugün ise terör mağduru ve gazilerin yeni maaşlarından sözetmek istiyorum.  

Haziran ayı enflasyonunun  belli olması ile birlikte  emekli maaşları zam görürken, terör mağduru vatandaşlarımızın da  maaşlarına zam yapıldı.

Terör mağduru maaşları yüzde 6.89 oranında artış gösterirken, üçüncü derece engelli terör mağduru maaşı 574 Tl’den 608 Tl’ye, ikinci derecede engelli terör mağduru maaşı 766 Tl’den 811 Tl’ye, birinci derecede engelli terör mağduru maaşı ise  958 Tl’den Bin 14 Tl’ye çıkarıldı.

Yukarıdaki terör mağdurları, değişik tarihlerde vatan savunması için verdikleri mücadelede yaralanıp, sakatlandıkları için “terör mağduru” olarak kendilerine verilen maaşları kapsıyor.

Bir başka “terör mağduru ve gazilerin” maaşları ile ilgili bilgiyi de paylaşmak istiyorum. 

Geçtiğimiz yılın 15 temmuz akşamında “dinci-faşist” darbe girişimi olayını anımsayın. İşte bu faşist kalkışmaya karşı direnen insanların mücadelesi neticesinde ölenler ve yaralananlar oldu.

Hükümetimiz, “15 temmuz  gazilerinin maaşlarına da” zam yaptı. Ocak ayında yayımlanan bir Kanun Hükmündeki Kararname (KHK) ile 15 temmuz gazilerine Bin 404 Tl ile 2 bin 150 Tl arasında  maaş bağlanması kararı almıştı. 

Matematik dersinden her zaman zayıf alan bir öğrenciydim. Hesap edemediğim bir nokta var! Şırnak’ta BTÖ ile girdiği çatışmada  yaralanan bir askerin aldığı ‘maaş’ ile, 15 temmuz akşamı “dinci-faşist darbecilerce” yaralanan bir vatandaşın aldığı “malüllük maaşı” arasındaki uçurumu merak ediyorum! Mutlu günler dileklerimle…
 

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar