29 Mart, 2024, Cuma
DOLAR32.3795
EURO35.0698
ALTIN2324.4
Mustafa BARDAK

Mustafa BARDAK

Mail: [email protected]

Genel Kurullar

Siyasi partilerin Genel kurul toplantıları öncesinde yönetime aday olanlar çalışmalara başlarlar. Delegeleri ziyaret edip hal hatır sorduktan sonra kendilerine destek isterler.

Osmaniye’de yıllardır siyasi partilerin genel kurul toplantıları öncesinde adayların yoğun çalışmalar yaptıklarına tanık olmuşuzdur.

Bir siyasi partide birden fazla aday ortaya çıkmışsa, seçimler renklenir, hatta sonuçlara itirazlar bile edilirdi.

Son yıllarda iktidar partisi Ak Parti ilçe ve illerde adayını önceden belirleyip seçimlere de tek liste ile girmeye başlayınca genel kurul toplantılarında adayın koşuşturması veya delegeleri ziyaretlerinde hareketlilik yaşanmaz oldu.

Tek liste ile seçimlere girilmesi ile birlikte rakip aday olmayınca tartışmalar da yaşanmaz oldu.

Ak parti böyle yaparken, diğer partilere bakıyoruz. İkinci aday ortaya çıkmaz oldu, onlarda tek liste yapmaya başladılar.

CHP’ye bakıyoruz, her zamanki bildik görüntülerdeki huylarını değiştirmediler. Birden fazla aday çıktığında sonuçlar karşısında kırgınlık ve küskünlüklerini bir türlü bırakmayışları sürüp gidiyor.

CHP 7 Haziran seçimlerine mevcut ilçe ve il yönetimi ile gireceğinden genel kurul toplantısını yapmadı. Hal böyle olunca da şu anki yönetim 7 Haziran’daki Milletvekilliği seçimlerini de göğüsleyecek anlamına geliyor.

Genel kurul olmayınca CHP’deki şu anki yönetim çalışma yaparken, bildik görüntüler, yani küskün ve kırgınların neler yapacakları da merakla izleniyor.

MHP Osmaniye’de genel kurul toplantılarında farklılıklar oluşturmaya başladı. O eski yaşanan kırgınlıklar, zıtlaşmalar yaşanmaz oldu. Merkez ilçe genel kurulu yapıldı, adaylar ortaya çıktı ama sonuçlar açıklandığında kolkola birbirlerine sarıldılar. Olması gerekeni yaptılar.

Pazar günü il genel kurulu yapıldı, üç aday yarıştı sonuçta yine birbirlerine sarılıp kutladılar. O eskilerdeki tartışmalar veya itirazların olmayışı siyasi partilerde bayrak yarışının, kardeşler arasındaki hizmet yarışı olduğunun bilinci ile hareket etmeler başladı.

Demokrasilerde seçimlerin doğallığı, adayların birden fazla olması kadar, sonuçlara da katlanmak ve sakin şekilde kabullenmek güzel bir davranıştır. MHP Osmaniye  il yönetimi listeleri okunup, delegelerin oylarına sunulması sonucu sandıktan çıkan rakamların alkışlanması ile bu siyasi partili insanların barış içerisindeki davranışları bir güzellikti.

Diğer siyasi partilerde de aynı sakinlik ve anlayışın yaşanması ile güzellikleri, barışı yaygınlaştırmamıza yardımcı olacağına inanıyorum.

Ak parti tek aday ve tek liste ile kendi içindeki kırgınlıkları üstten gelen bir anlayışla kapatmaya çalışırken, MHP’de ise adaylar ile adayların tarafları arasındaki anlayışla bu güzellik yaşanır hale gelmeye başladı.

CHP’de böylesi güzel genel kurul toplantılarının ne zaman yaşanacağını merak ediyoruz? Kaybeden aday veya adayların neden kazanamadıklarını düşündükleri kadar, neden kaybettiklerini de düşünmeleri önem taşır.

7 Haziran 2015 tarihinde yapılacak olan seçimlerde Osmaniye 4 milletvekili çıkaracak. Kenetlenme ve barış içerisinde çalışmanın yapılmaması halinde, hangi siyasi parti iyi bir dayanışma gösterirse o parti daha fazla Adayı Meclis’e taşıyacaktır. Saygılarımla…

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar