29 Mart, 2024, Cuma
DOLAR32.397
EURO35.0643
ALTIN2326.7
Mustafa BARDAK

Mustafa BARDAK

Mail: [email protected]

Geleceğe bakmak!..

Gerilerde kalanlar ile geleceği görebilmenin zaman sürecine girdik. 24 Haziran seçimlerini gerilerde bıraktık, Milletvekilleri seçildi, Cumhurbaşkanı da belli oldu. 

Yeni sisteme göre Cumhurbaşkanı’nın yerine bundan sonra “Devlet başkanı” sözünü kullanacağız. Bu yeni sistemle ülkemizde yeniliklerin, gelişmelerin ve kalkınmanın daha sağlıklı olacağını söylüyor iktidardaki sözcüler.

Yeni Başkanlık sisteminin hayata geçirilmesi ile birlikte, ekonomik alanda sıkıntı yaşanmayacakmış, paramızın değeri Dolar karşısında eskisi gibi erimeyecekmiş, terörle mücadelede kararlı sonuçlar alınacakmış, özgürlükler daha fazla olacakmış, OHAL kalkacakmış, eğitim sisteminde iyilikler yapılacakmış. 

Süreç içerisinde bunlara göreceğiz, millet olarak bu sözlerin gerçeğe dönüşmesini zaten istiyor ve bekliyorduk. Demek ki yukarıdaki sıkıntılar bu güne kadar bizlere yaşatılmış olmalı ki bu sorunlar yeni sistemde düzeltilecek anlamına geliyor.

Seçim sonuçlarının ardından her zaman olduğu gibi muhalefet yine sonuçlara itirazlar etmeye başladı. Sonuç kesinleştiğinde CHP’de kurultay tartışmaları başladı. CHP, Saadet Partisi ve İyi Parti üçlü dayanışması dağıldı. CHP’de ise her seçim sonrası olduğu gibi kazan kaynamaya başladı.

Milletvekilleri ve Devlet Başkanı yemin ederek görevlerine başladılar. Milletin seçtiği, daha doğrusu Partilerin Genel Merkezi tarafından İllerden Aday gösterilip, milletin de oy vererek TBMM’ne getirdiği Milletvekilleri Meclis’te yemin ederken neler yaşandı?

CHP eski genel Başkanlarından ve Antalya Milletvekili Deniz Baykal sağlık durumu nedeniyle yemin törenine katılamadı ve yemin edemedi. İlk oturuma geldiğinde yemin edecek.

CHP Ankara Milletvekili Servet Ünsal, üç kez yemin metnini yanlış okudu, dördüncü kez doğrusunu okuyabildi.

Gözlüğünde sorun yaşadığını gerekçe gösterdi.

CHP İstanbul milletvekili Saliha Sera Kadıgil Sütlü yemin metnini yanlış okurken, bir de gülerek geçici meclis Başkanından özür dileyip yine gülerek yeniden okumaya başladı.

HDP Van milletvekili Muazzez Orhan, yemin metnini hızlı ve anlaşılmaz şekilde okuyunca uyarılması sonucu yeniden okudu. Ak Parti Adana Milletvekili  

Abdullah Doğru ise yemin metnindeki bazı sözcükleri eksik okuması sonucu yeniden okumak zorunda kaldı.

27. Dönem Milletvekilleri TBMM’de yemin törenine katılırken Meclis salonunda bir eksiklik yaşandı. Daha önce 550 olan Milletvekili sayısı bu seçimde 600’e çıkarılması sonucu bazı Milletvekilleri ayakta kaldılar, yani sandalye yetersizliği yaşandı. 

Meclis’teki Milletvekili 600’e çıkarılmıştı ama, vekillerin sandalye sayılarındaki eksiklik sanırım yerine getirilmemişti.  Bu iş; etkinliklerdeki “organizasyon eksikliği” olarak yorumlanabilir!

Yeni dönem Meclis’te yaşananları sizlerle paylaştım, bir çoklarınız da TV ekranlarından canlı olarak bu olayları izlemişsinizdir.

Ülkemizin kalkınmaya, milletimizin huzur, barış, sosyal ve ekonomik olarak rahat yaşayabilmesi için oraya gönderdiğimiz bu insanlar, “yemin”lerini bile doğru yapmakta zorlanıyorlarsa, geleceğimizi merak ediyorum! Saygılarımla…
 

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar