27 Nisan, 2024, Cumartesi
DOLAR32.455
EURO34.829
ALTIN2438.6
Mustafa BARDAK

Mustafa BARDAK

Mail: [email protected]

Geçen yıllar

Yıllar ne çabuk ta gelip geçiyor diye gerilere doğru baktığımızda, ömürden gidenlerle birlikte, yaşadıklarımızı da anımsıyorum.

Yılları unutmak kolay olmuyor, güzel olayların yaşanmasını ise unutabilmemiz olası değil.

Yeni bir yıla girerken, bundan 22 yıl öncesinde başlattığımız “Ekmek ödüllü şiir yarışması”nın bu yıl 23.’ncüsünü gerçekleştireceğiz.

Osmaniye’nin il olmasının ardından, kentimizin ismini kültür ve sanatsal anlamda tanıtıp duyurabilmek adına başlattığımız bir yarışmaydı bizimkisi.

İlk önce “Akdeniz’e bakış, ekmek ödüllü şiir yarışması” olarak başlattığımız yarışma, ulusallığı aşıp uluslararası boyutlara gelmesiyle, “Ekmek ödüllü” olarak şiir yarışmasında yeni aldı.

Her yıl katılım ve ödül töreni tarihi değiştirilmeden, aralıksız olarak 22 yıl gibi bir süre gerçekleştirilen bu yarışmaya, her yıl yurdun değişik illerinden ve yurt dışında yaşayan şiir yazanlardan katılımlar olurken, Nisan ayının son haftasında sonuçların açıklanacağı tarihte, katılımcılar Osmaniye ilini konuşmaya başlıyorlar.

Bu yılki yarışmanın tarihi de belli oldu ve şiirlerin gönderilmesi için gerekli duyurular yapıldı.

Geçtiğimiz yıl 22.’ncisini düzenlenen “Ekmek ödüllü şiir yarışması”na 41 il, iki yurt dışı olmak üzere 348 şiiri ile 167 kişi katılım göstermişti.

Sözkonusu şiir yarışmasının 22 yıllık süresi içerisinde toplam 3 bin 730 kişi şiirleriyle katılım göstererek; ilk 16 kişiye plaket verilirken, tüm katılımcılara da; ekmek, kalem, karanfil, kitap ve katılım belgeleri verildi.

Ödül töreni günü yurdun değişik illerinden gelen şairler yeni arkadaşlar edinirken, aynı zamanda şiirlerini okuyor, kenti yakından tanıma olanağını buluyorlar. Şiirlerin güzelliğinde yaşanan ödül töreni tamamlandıktan sonra, tüm katılımcılar emeklerinin karşılığını mutlaka alıyor, tören alanından ele boş şiir yazarı gitmiyor.

Ertesi günü kentin tarihi ve turistik yerlerine düzenlenen gezide ise, tanışma, kaynaşmaların yanında şiirlerin okunması, türkülerin söylenmesi ile dolu bir gün yaşanıyor.

Akşam saatlerinde gezi dönüşü il dışından gelenlerin yolcu edilmesi sırasındaki ayrılık duygusu farklı dostlukları getiriyor.

Şöyle bir geçmiş yıllara bakıyorum, 22 yıl olmuş bu yarışmayı başlatalı. Aynı zamanda Osmaniye’nin il olmasının da üzerinden 22 yıl geçmiş.

Yarışma ile ilgili “Nar taneleri” ismi ile “Ekmek ödüllü şiirleri” iki ayrı kitapta buluşturmuştuk. Bu kitapta ödül töreni sırasındaki fotoğraflara bakıyorum, o zaman 17 yaşında olan bir Lise öğrencisi katılımcı bugün 39 yaşına gelmiş. İş sahibi olmuş, evlenip bugün çocuğu ile ödül törenine geliyor.

Bu arada yılları geride bıraktığımıza bakıyor, ilk yarışmalardaki katılımcıları karşımda gördüğümde kendimin de ne kadar yaşlandığı görmüş oluyorum.

Hey gidi yıllar hey!.. Ne çabuk ta gelip geçti yıllarımız? İşte ekmek ödüllü şiir yarışmasının 23.’ncü yılına geldik. 24 Nisan 2020 günü buluşmak üzere, sevgi, dostluk ve şiir dolu duygularla kalın….

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar