26 Nisan, 2024, Cuma
DOLAR32.5385
EURO34.9785
ALTIN2439.3
Mustafa BARDAK

Mustafa BARDAK

Mail: [email protected]

Garipsemedim!..

Osmaniye’nin Toprakkale ilçe Belediye Başkanı İbrahim Demirci, Ak Parti’nin düzenlediği bir toplantıda CHP’den ayrılıp, Ak Parti’ye geçti.

Olayı garipsediğimi söyleyemem, siyasetin gelişmesi ve yaşanmasında böylesi olaylara sık rastladığımız olmuştur. Bir siyasi partiden aday olup, seçimi kazandıktan sonra da başka bir siyasi partiye geçme olaylarına yeni rastlamıyoruz.

Osmaniye’de geçtiğimiz yerel seçimler sonunda, beldeler dahil sadece Toprakkale ilçesinde CHP Belediye Başkanlığı seçimini kazanmıştı. Yani CHP’nin Osmaniye’deki tek kalesi, Toprakkale idi diyebiliriz.
CHP’li Belediye Başkanı İbrahim Demirci törenle Ak Parti’ye geçti, Başkan Demirci’nin neyi amaçladığını bilemeyiz ama geçtiğimiz günlerde CHP Toprakkale’de bir başka aday ismini açıklamıştı.

Başkan Demirci’nin ise Tüysüz Beldesinden aday olacağı söyleniyordu. Tüysüz beldesindeki mevcut Başkan Veli Fidan’a karşı Demirci aday olur muydu? Çünkü Fidan ile Demirci yakın akrabalardı.

Şimdi ise siyasetteki kazan farklı şekilde kaynar hale geldi. Ak Parti’ye geçen İbrahim Demirci, Ak Parti tarafından Başkan adayı gösterilir mi? Ak Parti’den aday olmak isteyenler bu olayı nasıl karşılar? Asıl amaçları Demirci ile Ak Parti yöneticilerinin düşüncelerine bırakıyoruz.

Akla şöyle bir soru da geliyor! Demirci Toprakkale ilçesinde Ak Parti tarafından aday gösterilmez ise yeni gelişmeler nasıl sonuçlanır?

Mart 2019 yerel seçimlerine 4 ay kala, siyasette yeni gelişmeleri izleyeceğiz. Merkez ilçede şu ana kadar Bağımsız bir aday adını açıkladı. Ak Parti de ise bazı isimler dolaşıyor dillerde. 

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü görevinde bulunan, şu anda da Aydın iline atanarak görev yapmakta olan Ökkeş Demir’in de Ak parti’den Osmaniye Belediye Başkan Aday adayı olacağı yine bana gelen sağlam bilgiler arasında bulunuyor.

Tüm adaylara başarılar diliyorum, önemli olan kentimizin gelişmesi, kalkınması, öncelikle de kültür ve sanatsal alanda gençlerimize destek çıkabilecek, bu konuda önemli çalışmalar yapabilecek bir adayın seçimi kazanarak Belediye Başkanı seçilmesi tek beklentimizdir.

Bu beklentimiz sadece Osmaniye merkez için değil, tüm ilçe ve beldelerimiz için olarak bilinmelidir.

Kültür ve sanatsal uğraşılar spor çalışmaları gibi, kişileri kötü alışkanlıklardan kurtardığı gibi zihni de açık tutar, düşündürür, sorgulama ve öğrenme yeteneğini geliştirir. 

Başkalarının akılları ile değil, kendi akıllarının düşündüğü eylemleri hayata geçirmeyi önemseyen bir toplum haline getireceği için kültür, sanat ve spor etkinliklerine önem verilmesini önemsiyorum.

Önümüzdeki günlerde siyasi gelişmelerde yeni ve farklılıklarla karşılaşabiliriz. Diğer siyasi partilerin de adayları açıklandığında kamuoyunda “yönetebilir, yönetemez” gibi sorgulamaları ile de karşılaşacağız.

Önemli olan siyasi partili olmak, adayının başarı ve becerisini düşünmeden partisinin adayı olduğu için oy vermek yerine, bu kentin gelişip kazanmasında sevdası ile başarısını bütünleştirebilecek bir adayın tercih edilmesi olmalıdır. 

Adaylara şimdiden başarı dileklerimle, Saygılarımla…
 

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar