20 Nisan, 2024, Cumartesi
DOLAR32.5038
EURO34.7826
ALTIN2499.5
Mustafa BARDAK

Mustafa BARDAK

Mail: [email protected]

Fuardan izlenimler

Osmaniye’de açılan 2. kitap fuarının ilk gününden bu yana havanın açık olması kitap severleri, şair ve yazarları, aynı zamanda yayınevlerini de sevindiriyor.

Kitap fuarının bugün yedinci günündeyiz. Bu yılki ziyaretçilerin daha çok öğrenciler olduğunu görmekteyim. Bu arada il dışından kitap fuarına gelen yetişkin insanlar da oldukça ilgi gösteriyorlar. Yayınevleri satışlardan memnun. 

Bir haftalık süre içerisindeki ziyaretçi sayısı da yine sevindirici, yaklaşık 50 bin kişinin bu güne dek fuara uğradıklarını anlamaktayız.

Fuar dışında, Ahmet Şekip Ersoy Kültür merkezinde yazarların söyleşilerinin de oldukça ilgi görmesi kentimizin geleceği açısından bizleri sevindiriyor.

Osmaniye’nin yerel televizyon kanalı ORT ile Radyo 80’in kitap fuarından canlı yayın yapması, ziyaretçilerin görüş ve izlenimlerini almaları da fuara ayrı bir renk katıyor.

Radyo 80’in fuar içerisindeki sütudyosunda şairlerle sohbet edilip, şiirlerini yorumlamaları ile birlikte ozanların da bağlama ile türküler söylemesi yine fuara ayrı bir güzellik getiriyor.

Fuarın içerisinde palyaçolar dolaşıyor, çocukların ilgilerini çekerken, yetişkinlerin bile palyaçolarla sohbet etmek istediklerine tanık oluyoruz.

En önemlisi de insanların kitap fuarına susamış olduklarını izlerken, bir çok vatandaşımız ise Osmaniye’de belli bir noktada sürekli kitapların alınabileceği, fuar alanının bulunmasını yerel
yönetimden beklediklerini de sizlerle paylaşmak isterim.

Yıllar öncesinde yine bu sütunlarda dile getirdiğim bir olayı yeniden anımsatmak istiyorum. Kitap fuarında görüştüğümüz vatandaşlar, kentte “sanat sokağı” istiyorlar.

Bu sokak trafiğe kapalı bir alan olacak, burada insanlar bağlama, gitar ve benzeri müzik aletleri ile sanatsal etkinlik yaparken, isteyen bir kenarda resim çizecek, isteyen kitap satacak, okuyacak şekilde bir sokak düzenlenmesi isteniyor.

Bu konuda Belediye kent Müzesi’nin par ile olan aradaki Atatürk Ortaokulu bahçe duvarının arkasını yıllar öncesinde yerel yönetimi önermiştim.

Şu anda burası olamasa bile, Rahime Hatun Meydanı içerisinde bir yerin bu şekilde düzenlenecek hizmete girebileceği önerisinde bulunuyorum.

İnsanlar kentin belli noktalarında, yine belli etkinliklerin yapıldıkları yerleri görmek isterler. Kent dışından gelen konuklarımızı cadde ve sokakları gezdirirken, akıllarda kalabilecek güzellikleri de göstermemiz gerekiyor.

Bugün bakıyoruz, Belediye Kent Müzesi, il dışından gelen insanların ilgi odağı haline gelmiş durumda. Gezip, içeridekileri görenler kentlerine döndüklerinde çevresindeki insanlarla paylaşıyorlar.

Aynı şekilde açılacak olan bir sanat sokağını gezen insanlar kentlerine döndüklerinde Osmaniye’deki kültürel ve sanatsal etkinliklerden sözedecekler. Kitap satın almak isteyen gençler, şair ve yazarlarla tanışmak isteyenler yine bu noktaya gelerek kültürel ve sanatsal sohbetler yapacaklar.

Olmaz veya olamaz diye bir olay yoktur, önemli olan karar verilip bu kararın yerine getirilmesidir.

Osmaniye’miz şair ve ozanlar bol olduğu bir kent bu yoğunluktan yararlanmak, insanlarla paylaşmak ve tanınmasını sağlamaktır. Saygılarımla…

 

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar