28 Mart, 2024, Perşembe
DOLAR32.3302
EURO35.0914
ALTIN2298.0
Mustafa BARDAK

Mustafa BARDAK

Mail: [email protected]

Fuar alanı

Osmaniye’de, zaman zaman eksik ve aksaklıkları gündeme getirirken, yetkililerin bazıları duyarlılık gösterip, teşekkür ederken, bazı yöneticilere eksikliklerini anımsattığımız için tepki de aldığımız oluyor.

Varsınlar tepki gösterenler beni sevmesin veya farklı sözlerle arkamdan konuşsunlar. Kentimin ve ülkemin eksikliklerini yazmak, gündeme taşımak, iyi ve güzel olan hizmetleri de her zaman alkışlayan biriyim. Benim ne demek istediğimi anlatmak istediğim gibi değil, anladıkları gibi anlayanlara da saygılıyım.

Geçtiğimiz hafta Osmaniye’de ilk kez “kitap fuarı” açıldı. Cumhuriyet meydanı’nda kurulan çadırda kitapseverler beğendikleri kitapları aldılar, yazarlarla tanıştılar ve kitaplarını imzalattılar.

Osmaniye’miz adına güzel bir etkinlik yaşandı. Fuar alanının dar olması, aslında Cumhuriyet Meydanı’nın bu güne kadar genişletilmemiş olmasından da kaynaklanıyordu. Meydan’ın genişletilmesini kent halkı yıllarca bekledi, ama çevresindeki binaların ve arsaların alınarak Cumhuriyet Meydanı’nın genişletilmesi yerine, arsalar üzerine yeni binalar dikilmeye baylandı.

Bununla da yetinilmedi iki kabinli olarak konulan tuvalet yeninde kaldırıldı ve şimdi Cumhuriyet Meydanı’ndaki etkinliğe gelen vatandaşlar ya Zafer Cami veya Ahmet Şekip Ersoy Kültür Merkezindeki tuvaletlere gitmek zorunda kalıyorlar.

Nihayetinde 10 gün süren “kitap fuarı”nda da binlerce insan, hele de il dışından gelenler tuvalet sorunu ile karşılaştılar.

İlk kez yapılıyor, dedik, bazı eksik ve aksaklıkları görmezden geldik. Bundan sonrakilerde eksikliklerin giderilmesi yönünde ümitlerimizi eksiltmiyoruz.

Osmaniye merkezde değişik toplantıların yapılabileceği, tiyatro ve diğer gösterilerin sunulabileceği yeni salonlara gereksinim olduğunu düşünüyorum.

Ahmet Şekip Ersoy Kültür Merkezi bazı anlarda yetersiz kalabiliyor. Cebelibereket Kültür Merkezi ise ulaşım açısından halkın fazlı ilgisini çekmiyor.

Fuar alanı olayına gelirsek, bu kentte her türlü fuarların yapılabileceği geniş bir fuar alanına gereksinim olduğunu görüyorum. Salı Pazarındaki kapalı alanda bazı fuarlar açılsa da burasının yeterli olmadığı ve fuar alanı olarak kullanılmasının sağlıklı olmadığını gözlemliyorum.

Valilik binası karşısında eski Sebze ve meyve hal’inin arsası Belediye tarafından ihale yolu ile satılmak isteniyor. Son durum hakkında satılıp satılmadığı yönünde bilgi sahibi değilim. Ancak, kent merkezine fazla uzak olmadığını düşündüğüm için bu arsanın Fuar alanı olarak düzenlenmesinin düşünülmesini öneriyorum.

Değişik fuarların buraya yapılacak olan alan içerisinde yapılması ile kentteki önemli bir eksikliğin giderilmesi sağlanacaktır. Osmaniye’de yapılacak olan her türlü fuarın açılabileceği bir alan olarak düzenlenmesi, otoparkı, idari binası, stant yerleri ve diğer bölümlerinin bulunabileceği bir Fuar alanı yapılabilir diye düşünüyorum.

Burası olmasa bile Osmaniye’de bir Fuar alanı yapılmasının ivedi olarak gereksinim duyulduğunu “Kitap Fuarı” etkinliğinde gözlemlerken, böylesi bir eksikliği yetkililerimiz ve yöneticilerimizin de gördüğünü okurlarımla paylaşmak istiyorum.

Sorunları buradan gündeme taşımak ve yetkililere duyurarak kamuoyu ile paylaşmak bizden, sorunları çözümlemek ise yetkililerden diyorum. Saygılarımla…

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar