28 Mart, 2024, Perşembe
DOLAR32.3274
EURO35.1256
ALTIN2295.7
Mustafa BARDAK

Mustafa BARDAK

Mail: [email protected]

Fikret Has’ın ardından

Osmaniye Belediyesi Meclis üyelerinden Fikret Has Ramazan Bayramı öncesi tedavi gördüğü hastanede hayata veda etti.


Belediye ile birlikte Fikret Has’ı sevenlerde bayrama üzüntülü girdiler. Özellikle Zorkun Yaylasında görevlendirilen ve bu görevini de severek yapan Fikret Has’ın ölümü ile birlikte Zorkun yaylasında bu bayram sıkıntılar yaşandığına tanık olduk.


İyilik sever ve candan insan Fikret Has’ın toprağa verilmesinin ardından insanlar üzüntülerini yüreklerinde saklayıp yaşamını sürdürmeye başlamışlardı. Bundan sonrası anılarıyle yaşatılacak olan Fikret Has’ın ölümün ardından Ramazan bayramı süresince bazı mahallelerde içme suyu sıkıntısı yaşandı.


Ramazan bayramının ilk gününden Pazar gününe kadar Hz. Ömer Camii civarında sular akmadı. Üstelik bu bölge içme suyu deposunun geçiş noktası olduğunu da düşündüğümüzde ilgisizlikten  üç gün boyunca susuz bayram yaşandı.


Mahalleli kendi arasında konuşuyordu; “Fikret gitti, bundan sonra yaylanın sorunları tükenmez. Fikret gitti, sular da akmaz oldu!”


Çarşıya çıkıyorum, yayla sakinleri son 15 gündür Zorkun yaylası ile ilgilenme oranında duyarsızlıktan sözediliyor. Patlayan su borularının günlerce yapılmadığı, yolların durumu, esnafın yolları işgal etmesi gibi sorunları anlatıyorlar bana. Bir kadın ise Zorkun yaylası girişindeki şehitler çeşmesinin etrafından sözetti.


Şehitler çeşmesinin yanında dua okuduklarını, ancak son zamanlarda çeşmenin etrafına parkeden araçlar ve çevredeki evlerin boş alanı daraltmalarındaki sıkıntıları gündeme taşımamı istiyordu.


Fikret Has’ın hayata  veda etmesiyle birlikte Zorkun yaylasında ilgisizliğin ve duyarsızlığın başlaması ile ilgili şikayetleri sizlerle paylaştım. Yayla sakinlerinin sızlanmalarıydı bunlar. Anca bayram süresince suların akmaması olayını ise bizzat yaşadığımı söyleyebilirim.


Yayla şenlikleri iptal edildi.


Belediye Meclis üyesi Fikret Has’ın ölümünün ardından önümüzdeki hafta yapılması programlanan Zorkun Yaylası Çocuk Şenliklerinin de iptal edildiğini öğreniyoruz. Bu konuda da vatandaş tepki gösteriyor. İyi ve sevilen bin insan, Belediye Meclis üyesi Fikret Has’ın ölümünün ardından Çocuk şenliklerini iptal etmek yerine, onun anısını yaşatmak ve ailesini onurlandırmak adına daha farklı bir program yapılabileceği konuşuluyor.


Bu önerilere katılıyorum. Halk konseri düzenlenmeyebilirdi, ancak Fikret Has’ın anısına değişik etkinlikler yapılır, Zorkun yaylasındaki çocuklar bu yıl şenliklerden yoksun bırakılmazdı.


Bu konuda Belediyenin neyi amaçladığını bilemeyiz ama, Fikret Has’ı bahane ederek ekonomik masraflardan mı kaçınıyor diye çeşitli yorumların da önünün zor anılacağını düşünüyorum.


Benim görüşüm ise, Şenlikler iptal edilmemeliydi, Fikret Has anısına değişik etkinlikler yapılmalıydı. İşte o zaman rahmetli Has toprakta daha rahat uyuyabilirdi diye düşünüyorum.


Fikret Has’ı rahmetle anıyor, Allah’tan rahmet, ailesine ve yakınlarına başsağlığı diliyorum. Saygılarımla…

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar