16 Nisan, 2024, Salı
DOLAR32.5201
EURO34.6173
ALTIN2500.5
Mustafa BARDAK

Mustafa BARDAK

Mail: [email protected]

Festival’e doğru

Osmaniye’nin tanıtılması amacı ile daha önceki yıllarda düzenlenen etkinliklerin birer birer iptal edildiğini gündeme taşımıştım.


Bu etkinlikler arasında Zorkun Yaylası Çocuk Şenlikleri ile Yerfıstığı Festivali’nden sözederek iptal edilmelerinin kentin tanıtımı açısından bir eksiklik olduğunu vurgulamıştım.


Valimiz Dr. Mehmet Oduncu olayın ilk duyarlı yöneticilerinden oldu. Kaldı ki bu konudaki ilk duyarlılık farklı kurum, kuruluş veya yöneticilerden gelmeliydi.


Valimiz Dr. Oduncu başkanlığında bir toplantı gerçekleşti. Etkinliklerin neden iptal edildiği konuları gündemdeydi. Özellikle Yerfıstığı Festivali’nin iptali konusunda, devam etmemesi konusunda ayrıntılı bilgi veren çıkmadı.


İl yerfıstığı Festivali’nin düzenlenmesinde olayın içerisinde olan bir gazeteci olarak, gelişmeleri toplantıda anlattım. Toplantıya katılanlar yerfıstığı Festivali’nin yeniden yapılmasında hemfikir oldular. Etkinliklerin içerisinde yerfıstığı tüccarlarının mutlaka bulunması gerektiğini bu toplantıda da bir kez daha dile getirdim.


Bizler yaşanan gelişmeleri ve etkinlikleri kamuoyu ile paylaşırız. Yerfıstığı Festivali düzenlenecekse bu üründen para kazanan tüccarların öncelikle ellerini taşın altına koymalarının gerektiğinden yanayım.


Para kazandıkları bir ürünün tanıtımı için ellerini kıpırtmayanlarla birlikte ne diye en önde başka meslektekiler koşsunlar diye düşünüyorum.


Toplantıda tüm katılımcıların ortak kararı yerfıstığı festivalinin yeniden başlatılmasıydı.


Tarihte gerilere dönelim. Son yerfıstığı Festivali 4. kez 2004 yılının 8-10 Ekim günlerinde yapılmıştı. Son yapılan yerfıstığı Festivali’nde Osmaniye Valisi İsa Küçük, Belediye Başkanı Davut Çuhadar ile birlikte düzenleme komitesi isimlerini görüyoruz.


Aradan geçen 9 yıllık sürede Osmaniye Yerfıstığı Festivali  sadece anılarda kalırken,  bir kaz kez de tarlada hasat ortamında program düzenlendi.


Son yerfıstığı Festivali etkinliklerine göz atıyoruz. İl Tarım Müdürlüğü hizmet binasının açılış töreni, Köy Hizmetleri İl Müdürlüğü hizmet binasının açılış töreni, Fıstıkçılar Sitesi temel atma törenleri bu programda yeralıyor.  Tarım ve Köyişleri Bakanı Prof. Dr. Sami Güçlü’nün de katılımı ile düzenlenen bir program zincirini görüyoruz.


Bugün, Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü’nde 5. Yerfıstığı Festival etkinlik programının görüşülmesi için alt komite bir toplantı gerçekleştirecek.


Bu konuda program taslağı. Ayrılacak olan bütçe ve gerçekleştirilmesi d6üşünülen etkinlikler konuşulup program kapsamına alınması çalışmaları yapılacak.


Vali Dr. Mehmet Oduncu’nun Başkanlığında yapılan Cuma günkü toplantıda alınan kararlar doğrultusunda yerfıstığı festival etkinlikleri yeniden başlama noktasına gelirken, bundan sonraki yıllarda başta yerfıstığı tüccarları, Ticaret Borsası, Ticaret ve Sanayi Odası, Belediye, Ziraat Odası gibi kurum ve kuruluşlar ile sivil toplum kuruluşları olaya sahip çıkarak gelecek yıllarda devam etmesini sağlayacaklarını ümit ediyoruz.


Osmaniye’nin tanıtımı için bir fırsat, şimdi birlik olup, geniş katılımı sağlayarak kentimizin adının tanıtılmasına katkıda bulunma zamanı. Saygılarımla…

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar