23 Nisan, 2024, Salı
DOLAR32.5861
EURO34.8267
ALTIN2412.0
Mustafa BARDAK

Mustafa BARDAK

Mail: [email protected]

Farzeledelim, Haklısınız!

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk önceki günlerde yaptığı açıklamada, 2020 yılında 20 bin öğretmen ataması yapılacağı müjdesini verdi. Aslında öğretmen atamaları “gereksinim” nedeniyle yapılıyordu.

Bakan Selçuk’un açıklamasında; “Aslında 2020 yılı 20 binle sınırlıydı. Ekonomideki iyileşme neticesinde bir 20 bin daha geldi”dedi.

Bakan Selçuk’un sözlerinden anlaşılıyor ki, 2020 yılında 40 bin yeni öğretmen ataması yapılacak. Çünkü Bakan Selçuk, Ekonominin iyileştiğini vurguluyor. Maliye ve Hazine Bakanı Berat Albayrak’ta gittiği toplantılarda benzer sözler söylüyor.

Bu da demek oluyor ki, bu yıl içerisinde 40 bin gencimiz öğretmen olarak okullarda derslere girecek, ekmek kazanmaya başlayacak ve işsizlik oranında biraz olsun nefes alacağız anlamına geliyor.

İşsizlik deyince son günlerde gündemde tartışılan bir dua var! İşsizlerin sayısı 8 milyon dolayında bulununca, İnternette Google’ya “İş bulma duası” yazıldığında, 1.6 milyon sonuç çıkıyor ve insanları çeşitli dualara yönlendiriyor. Bu dualar internette tıklanma rekorları kırıyormuş. Dua etmeleri halinde iş bulunacağını belirten sayfalar ve videolar çok sayıda insan tarafından izleniyormuş.

Aklı ve mantığı kullanamadıktan sonra, iş bulma veya işlerinin iyi gitmesindeki neticelerin sağlıklı olabileceğine inanabiliyor musunuz!? Bir halk deyimi vardır; “Kelin tırnağı olsa, başını kaşır!”diye.

Suriye’de iç savaş yaklaşık 8 yıldır sürüyor. İran ile ABD arasındaki olumsuzluklar yaklaşık 20 yılı geçen süredir durulmuyor. Libya, Irak ve Filistin halkı…Halkının çoğunluğunun Müslüman olduğu bu ülkelerin yaşadıkları “Kaderleri” midir!? Bunların okuyabilecekleri bir dua yok mudur ki, Müslüman olmayan toplumların zulümlerinden kendilerini koruyabilsinler!?

Suriye’de; Mevcut yönetim ile Muhalifler arasındaki savaşta çok sayıda can kaybı oldu ve olmayı sürdürüyor.

Yönetimdeki Beşar Esat veya Muhaliflerin başındakilerden hangisi “İslam karşıtı!?” Her iki taraf ve yanlarındakiler de Müslüman olduklarını söylüyorlarsa da; Emperyalizmin oyunları ile can almayı sürdürüyorlar.

Farzedelim ki, bazılarınız gibi düşünelim ya da size hak vermeye çalışalım. Bu taraflardan biri neden; “Savaşın dinmesi veya yenebilme duası” okuma gereği duymuyorlar, ama ABD ile Rusya arasında; kedinin fareyle oynadığı gibi oyuncak oluyorlar!?

Maliye ve Hazine Bakanı Albayrak ve MEB Selçuk’un dedikleri gibi; Ekonominin iyileştiği yönünde düşünelim. Günün önemli haber başlıklarına gözattığımızda; “Çeyrek altın 529 Tl’ye yükseldi…- Samsun’da İşadamı kiralık otomobilde canına kıydı…- Adana’da, İran uyruklu bir kişinin karnından 47 paket uyuşturucu çıktığı anlaşıldı; “Haber yok”dedi…

Farzedelim, haklısınız!.. Bir başka haberi paylaşmak istiyorum; “Türkiye kalkınma ve Yatırım Bankası Genel Müdürü 139 bin lira, Müdür Yardımcıları 73 bin lira maaş alıyormuş”

Bugünkü Asgari ücretin yarısı kadar maaş alan emekli kişilerin nasıl yaşadığını bilenleriniz var mı!?

2019 yılında alkollü içkilerden 14 milyarlık ÖTV elde edilmiş. Bu paranın 2,5 milyar lirası, Osmangazi köprüsünün 2019 yılı geçiş garantisi olarak ödenecekmiş.

Akşamcılar da olmasa, iktidar “Garantili geçiş ödemelerini” nasıl yapacaktı onu merak ediyor musunuz!?.. Saygılarımla…

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar