28 Mart, 2024, Perşembe
DOLAR32.3245
EURO35.1139
ALTIN2302.2
Mustafa BARDAK

Mustafa BARDAK

Mail: [email protected]

Eylül’ü bitirirken

Bir yılın sonuna doğru yaklaşırken, şiirlerde, türkülerde, eserlerde ve isimlerde yaşatılan Eylül ayını da geride bırakıyoruz.

Şöyle gerilere doğru baktığımızda 12 ay içerisinde insanların en mutlu, huzurlu ve neşeli olduğu hangi aydan söz edebiliriz?

Mersin’in Mezitli ilçesinde yaşanan terör saldırısı da yılın son haftasında belleklerdeki yerini aldı. Siyasi tartışmalar veya ülkeyi yönetenlerin farklı yönlere olayları çekerek, “yönetememe başarısızlıklarını” algılarla sulandırmaya çalışmaları olayı da farklı bir olay.

Ülkede yaşayan vatandaşlar ekonomik sıkıntı içerisinde yaşarken, onlara “tasarruf” diye öğüt verenlerin yaşantıları daha farklı olunca, insanların yöneticilerine karşı güvenleri sarsılıyor.

Ülkenin para birimi yabancı paralar karşısında en alt düzeye düşerken, bu erime karşısında yabancı yatırımcı beklemek veya yerli yatırımcıdan üretim beklemek hayal alemi olarak değerlendirmeler de artıyor.

Yapılacak olan seçimler için birbirlerine atmadık çamur bırakmayan siyasiler, kendilerini sütten çıkmış ak kaşık, diğerlerini ise çamura bulaşmış halde görmekten vaz geçseler diyorum.

Bir Milletvekili çıkıyor emekli maaşlarının fazlı olduğundan, hatta düşürülmesi gerektiğinden sözedilen paylaşımlar yapıyor. Türkiye’de 3 bin 500 Tl ile tek başına yaşayan bir emekli kişi bile günümüzde ayın sonunu getirebilecek durumda olmadığı açık olarak bilinirken, iktidar partili Milletvekilinin vatandaşın aklı ile alay edip etmediği konuşuluyor.

Gündemi meşgul etmek farklı bir olay, yönetememe başarısızlıklarını başka olayları gündeme getirerek örtmeye çalışmak farklı bir olay mı olarak görüyorlar?

Önümüzdeki kış aylarında vatandaşların nasıl ısınabilecekleri ile nasıl geçinebilecekleri konusunda çözümler üretilmesi gerekirken, terör saldırısı üzerine odaklanarak ısınıp ısıtıp aynı sözleri söylemenin anlamı nedir?

Üzücü bir terör saldırısı yaşanmıştır, devletin istihbarat örgütleri olayın peşindedir ve gerekenler mutlaka yapılacaktır. Güvenlik güçleri işini yapsınlar, siyasiler de vatandaşın geçimi ile çözüm yöntemleri üzerine konuşsunlar.

Siyasi partinin bir programında “başı kapalı” kadınların katılımı ve rozetlerinin takılması olayına iktidar partisinin Genel başkanı tepki gösterircesine konuşuyor. İnsanların başı açık veya kapalı diye ayırmak veya böylesi insanları belli görüşte olması gerekir gibi düşünmek akıl işi olmasa gerek.  İnsanlara “kişi” denilmesi gerekirken, “tane” diye sözetmek edebi açıdan da doğru olmasa gerek. Sizin partinizde yeraldığında “mübah”, başka siyasi partilerde göründüklerinde “konu mankeni” veya “günah” mı oluyor.

Ülke yönetiminde böylesi tartışmalar yerine, emekliler, asgari ücretliler ay sonunu nasıl geçiriyor, dengeli beslenme yapabiliyorlar mı onları tartışmalısınız.

Okula giden çocukların yeterli gıda alabilmeleri için yumurta yemenin önemi tartışılmazken, bir koli yumurtanın 70 Tl’ye dayandığı günler yaşanırken, yumurta, zeytin ve peynir gibi gıdalardan uzak kahvaltı yapmak zorunda kalarak okullarına giden öğrencilerin hayatlarına çözüm bulunmalıdır.

Önemli olmak iktidar olmak veya iktidarda kalmak değil, vatandaşın sorunlarına çözüm bulmaktır. Unutmayın ki; Akıl, sadece insanda bulunur, hayvanlar ise içgüdüleri ile hareket ederler….

Yorum Yazın

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar