25 Nisan, 2024, Perşembe
DOLAR32.5242
EURO34.9846
ALTIN2433.4
Mustafa BARDAK

Mustafa BARDAK

Mail: [email protected]

Eylül de bitiyor

   Eylül ayının insanların yaşantısında önemli bir yeri olduğunu bilmekteyiz. Eylül ayının duygusallığı kitaplara bile isim olmuştur.

Kültür, sanat ve edebiyat alanında da eylül ayının önemli yeri bulunmaktadır.

Mart ayından bu yana yaşadığımız covid-19 virüs tehlikesini Eylül ayı sonunda azaltacağımız umudunu yaşıyorum. Her ne kadar bu ay içerisinde can kayıplarımızda artışlar görülse de Kasım ayı ile birlikte azalmaların görülmesi yönünde hep birlikte kurallara uymak suretiyle bu salgını da aramızdan çıkarmak için mücadelemizi yoğunlaştırmak zorundayız.

Bu arada dünyanın dört bir yanındaki insanlar covid-19 salgını ile savaşımını sürdürüyor. Bizim ülkemizde sağlıkçıların verdiği uğraşıları alkışlamamız gerekiyor. Bazı hastanelerde yaşanan olumsuz olaylar ve sağlıkçılara karşı şiddet olayları kabul edilemez boyutlara geldi.

Her zaman söylediğim gibi, her insanın günün birinde; bir gazeteci, bir doktor ve din insanına mutlaka gereksinim duyacaktır.

Bu üç meslekteki insanlara insanların değer vermesi gerekiyor, ancak bunların bilincinde olmayanlar, hangi öfkenin etkisi altında kalıyorsa olumsuz olayların içerisinde kendilerini bulmaktan kaçınmıyorlar.

Eylül ayının son günlerinden sözediyordum.

Doğu Akdeniz’de suların durulması için diplomatik yolların denenmesi, hatta olası bir savaşın eşiğinden dönülmesi olaylarını yaşadık. KKTC ile ilgili gelişmeler, bazı ülkelerin Türkiye’ye karşı tavır ve yaptırım uygulama gibi yolları denemesi, Suriye’deki gelişmeler ve diğer olaylarla geçmek üzere bu ayki gündem.

Bir şarkı vardır; “Eylül de gel!” diye. Eylül’de gelenin güzellik, mutluluk ve huzur olması tek beklentimiz olurken, eylül de gelenlerin yukarıda saydığım olumsuzluklar olması bizleri üzdü.

Öldürücü virüs tehlikesine karşı maske takılması zorunlu hale geldiğindeki ilk günleri anımsıyorum. Maskenin piyasada satışının serbest olmasından sonraki süreçte önceleri belirlenen fiyattan satılan maskelerin eylül ayı içerisinde tanesinin 50 kuruşa kadar düştüğüne tanık oldum. Bu arada değişik türden maske üretimleri başladı. Fotoğraflı maskeler, futbol kulüplerinin amblemlerinin yeraldığı maskeler, renkli maskeler ve bir çok değişik maske türlerini insanların ağızlarında görmeye başlar olduk.

Maske satışlarını yapanlar yeni bir gelir kaynağı bulurken, “HES kodu” uygulaması ile de insanlar yeni bir gelir kapısı elde ediyordu. “Hes kodu verilir” yazıları ile bazı işyerlerinde, insanlara yardımcı olanları görmekteyiz.

Olumsuz olayları yazmak yerine, güzel ve mutlu olayları sizlerle değerlendirmek tek isteğimdir. Yaşadıklarımız bizlerin günlük huzur ve mutluluklar yönünden nereye gittiğimiz gösteriyor.

Her ne kadar aramızda dolaşan; hırsız, dolandırıcı, katil, sapık, tacizci ve diğer olumsuzlukları yaşatan insanlar olsa da, iyi insanların da olduğunu görmek bizleri sevindiriyor.

Kocaeli’nde temizlik işçisi Numan Aktan, görevini yaparken ağacın altında bulduğu para dolu torbayı polise teslim ettikten sonra işine geri döndü.

İyi insanlar gibi yaşayabilmek umudu ile….

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar