28 Mart, 2024, Perşembe
DOLAR32.3233
EURO35.0886
ALTIN2282.2
Mustafa BARDAK

Mustafa BARDAK

Mail: [email protected]

Etkinliklerimiz

Osmaniye’nin tanıtımı açısından geçmiş yıllara baktığımızda etkinliklerin bugünlerdekilerden çok olduğunu görmekteyiz.

İlçe olduğumuz dönemlerde bile Osmaniye’de etkinlikler daha fazla gerçekleşirken, il olmasın verdiği avantajlar, kamu ve özel kurumların çoğalması, birde Üniversite’yi aklımıza getirdiğimizde kültürel, sanatsal ve şenlikler anlamında körelmeye doğru gittiğimizi gördüğümüzde üzülüyoruz.

İl olma ile birlikte sadece nüfus artışı, kamu ve özel kurumların gelişmesi, değişik, yüksek binaların yapılması ile bu kentte gelişmişlik belli olarak göze çarpmıyor.

Daha önceleri defalarca gündeme getirdiğim, Kıbrıs Barış Haraketa’nda şehit olan Albay Halil İbrahim Karaoğlanoğlu anısına düzenlenen Zorkun-Osmaniye parkurundaki atletizm yarışması süreç içerisinde yapılmaz oldu.

Osmaniye yerfıstığı Festivali yine süreç içerisinde yapılmaz oldu, adı unutuldu.

Hasanbeyli Kiraz Festivali yapılmaz oldu. Zorkun Yaylası Çocuk Şenlikleri de çeşitli nedenlerle son üç yıldır iptal edilmeye başlandı.

Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi yönetiminin kentten ve halktan kopukluğu nedeniyle 10 dolayında öğrencisi bulunmasına rağmen, kültürel ve sanatsal etkinliklerini bir türlü halkla paylaşmayı başaramadı veya başarmanın uğraşını vermiyor.

Osmaniye’nin adının tanıtılması adına kamu veya özel kurumların son yıllarda yaptıkları etkinlikler olmazken, yapılan etkinliklere de seyirci kalır hale geldiler.

Kent kültürü diyoruz ama, Osmaniye ilçe iken ilçe kültürümüz bundan daha iyi iletişim ve desteklenir şekillerde gerçekleşiyordu.

Osmaniye yerfıstığı festivali konusu geçtiğimiz yıl gündeme taşındı, komiteler oluşturuldu, toplantılar yapıldı. Ancak Vali değişikliği bahanesiyle festival programının çalışmaları iptal edildi.

Osmaniye’de şu anda Belediye tarafından sadece Ramazan ayı içerisinde yapılan etkinliklerin dışında ilimizin tanıtımı yönünde etkinlik göremiyoruz.

Kamu ve özel kurumları şöyle bir kenara bıraktığımızda Sivil toplum kuruluşlarına bakalım. Kendi olanakları ve üyelerinin özverileri ile çalışan dernekler bu işi resmi ve özel kurumlardan daha iyi yapıyorlar.

Osmaniye’de OFAD’ın yıllardır düzenlediği “Çukurova Aşıklar Şöleni” devam ediyor. Düziçi ilçesinde Karacaoğlan derneğinin düzenlediği “Karacaoğlan şenlikleri” devam ediyor. Andırınlılar derneğinin “Tirşik şenliği” devam ediyor. Önceleri yerel gazete adına başlatılan son 5 yıldır da OŞYAD organizesi ile gerçekleşen “Ekmek ödüllü Şiir Yarışması” ardalıksız olarak bu yıl 18.’ncisini gerçekleştirdi.

Osmaniye’de 4 Sivil toplum kuruluşunun aralıksız olarak gerçekleştirdiği etkinlikler kentin kültürel ve sanatsal alanda tanınmasına katkı sağlarken, Osmaniye’nin ekonomik anlamda ticareti ile uğraş veren yerfıstığı tüccarları ve ilgili kurumlar, dernekleri yerfıstığı festivalini yapamıyorlar. Belediyeler (istisnalar dışında) etkinliklerini iptal ediyorlar.

Kültürel ve sanatsal etkinliklerle bir araya gelemeyen, birliktelik sağlayamayan gençlerimiz ise Osmaniye’de uyuşturucu batağına sürükleniyor, genç kızlarımız fuhuşun pençesinde kıvranıyor, aileler parçalanıyor, kavgalar ve kadına şiddet her geçen gün artıyor.

Bireysel anlamda siz veya sizler ne yaptığını kendinize sorguluyor musunuz? Olumsuz yaşam koşullarının sağlıklı olabilmesi için çözümün neresinden nasıl tutuyorsunuz? Saygılarımla…

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar