18 Nisan, 2024, Perşembe
DOLAR32.5173
EURO34.8453
ALTIN2487.9
Mustafa BARDAK

Mustafa BARDAK

Mail: [email protected]

Eskiler ve yeniler

Yerel seçim çalışmalarında süreç hızlanırken, mevcut Belediye Başkanı veya Muhtarlar yeniden aday olmuşlarsa, hizmetlere kaldıkları yerden devam edeceklerini konuşurlar.


Yeni adaylar ise kendilerince hazırladıkları projelerini hayata geçireceklerini konuşurlar.


Mevcutlar ile yeni adaylar arasında bu tor hizmet etme yarışı devam ederken, siyasette kırıcı eleştirilerin veya sözlerin kullanılmamasına dikkat edilmesi en sağlıklı siyaset yarışı olsa gerek.


Mevcut Başkanlar, yönetimde bulundukları süre içerisinde çalışanlarına ve yönettikleri yerleşim birimindeki mahalle sakinlerine adil ve eşit davranmamışlarsa, 30 Mart’ta seçmen bunların hesabını sandıkta soracaktır.


Bazı yöneticiler var ki, görev yaptığı süre içerisinde çevresindeki insanları üzmüş, yönetiminde adil davranmamış, hak yemiş, yedirmiş ve kul hakkını boğazına geçirdiği halde, yüzü kızarmadan yeniden halktan görev isteyebilir.


Böylesine yüzünün astarı olmayanlar, yarın yeniden göreve getirilirlerse, o zaman da “toplumlar layık oldukları şekilde yönetilirler”tümcesi aklımıza gelir.


Mahalle Muhtarlarınızı gözlerinizin önüne getirin. 4,5 yıldır Mahallenizde hangi vatandaşla birlikte sorunun çözümlemek için bir kuruma gidip yardımcı oldu? Mahallenizde görev süresi içerisinde ne gibi hizmetlerin getirilmesini sağladı? Yolunuz, suyunuz, temizlik sorunlarında çözümler getirebildi mi? Mahalle sakinlerinin düğünlerine, cenazelerine uğradı mı? Aileler arasında oluşan husumetlerde tarafsız davranıp barışma yöntemleri için uğraş verdi mi? Bu ve benzeri olayları akıl süzgecinizden geçirerek yeniden aday olan muhtarları incelemeniz gerekiyor.


Yeni aday olanlar için ise, sadece muhtar olmak için mi ortaya çıkıyor, yoksa bilgi birikimi, girişkenliği ile Mahallenizin sorunlarını çözümlemek için mi aday oluyor bunlarını da incelemeniz gerekiyor.


Bir muhtar düşünün, üç veya dört dönemdir Mahallenizin mührü onun elinde. Ancak bu kadar yıldır sorunların çözümlenmesinde Belediye başkanı ile iyi ilişkiler içerisinde gününü gün ederek, sorunların çözümü için uğraş vermemişse, yeniden aday olması halinde hizmet alamadığınızı düşünüyorsanız, değiştirmelisiniz.


Aynı olay Belediye Başkanları için de geçerlidir. Projeleriyle  halktan oy isteyip göreve gelen belediye başkanları görev süresi içerisinde kentin önemli sorunlarına köklü çözümler getirememişse, seçim öncesi anlattığı projeler dosyalar arasında tozlanmışsa, çevresinde adil ve eşit davranış içerisinde hareket etmemişse değiştirmek gerek.


Ak Parti Ankara Büyükşehir Belediyesi’nde Melih Gökçek ile yola devam kararı aldı. Gökçek, 5. dönem için Belediye Başkanlığı koltuğuna oturmayı hedefliyor. Kahramanmaraş Büyükşehir belediyesinde ise Ak Parti mevcut Başkan Mustafa Poyraz’ı gözden çıkararak, İl Başkanı  Mehmet Fatih Erkoç’u aday gösterdi.


Kahramanmaraş Belediye Başkan’ı Poyraz’ın çalışmalarını izliyordum, önemli ölçüde hizmet verdiğine inanıyordum. Şimdi yerine getirilmek istenen Erkoç’un bundan başarılı olup olmayacağı kamuoyunda tartışılıyor.


Osmaniye ise sabırla ve merakla Ak Parti adayının açıklanmasını bekliyor.O gün geldiğinde Osmaniye’de seçim atmosferindeki hareketleri izleyeceğiz. Mevcut başkan Kadir Kara karşısında ne gibi alternatif projelerle seçimi alabilme uğraşı verileceğini merak ediyoruz.


Ak Parti’de Aday adayları partilerinin ve kendilerinin tanıtımları ile uğraşırken, MHP’de Kadir Kara ile CHP’de Haydar Aktürk mahalle gezilerini sürdürüyor. Önümüzdeki hafta siyaseti hareketliliği görebilmek üzere, saygılar…

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar