19 Nisan, 2024, Cuma
DOLAR32.5741
EURO34.6794
ALTIN2501.8
Mustafa BARDAK

Mustafa BARDAK

Mail: [email protected]

Esat’ı destekliyorum

Esat ile tanışmamızın üzerinden yaklaşık 20 yıl gibi bir zaman geçti. Ailecek tanışmadık ama, aile bireylerinden benim tanıdıklarım var. Hatta ticari ilişkilerimiz bile oldu Esat ile.


Esat ile tanıştığımda İmam Hatip’teydi. Öğrenci değildi canım, öğretmendi. Bazı at gözlüğü ile dünyadaki yaşam biçimine bakanlara ve insanları düşüncelerinden dolayı kendi anlayış biçimlerine göre yargılayıp, karşısından geldiğinde ise; ‘bön bön’ bakanlara karşın biz Esat ile her zaman karşılıklı saygı, hoşgörü ve güzellik içerisinde görüşüp konuştuk.


Esat, kültür ve sanata önem veren bir eğitimciydi. Bu düşüncelerini kültür ve sanat dünyası ile paylaşmak amacı ile yayınladığı bir dergide okurları ile paylaşmayı denedi. Ancak; Osmaniye’nin bilinen gerçekleri karşısında kültür ve sanata önem vermekten kaçınanlar sayesinde derginin yaşaması için reklam bulunamayınca dergi de açan bir gül goncası gibi günün birinde solup gitti.


Esat’ın Osmaniye için yaptığı girişimleri yaklaşık 20 yıldır izliyorum. Soyadı gibi Çetin bir uğraş içerisinde.
Gün oldu Esat Çetin, Osmaniye Ensar Vakfı’nın  Başkanlığına geldi, çalışmalara başladı.  Osmaniye’nin gelişip kalkınması için yapılan her çalışmanın içinde gördüm onu. Amacı veya düşüncesi ne olursa olsun; Osmaniye’de OKÜ bünyesinde İlahiyat Fakültesi kurulması için önderlik yaptı, imza kampanyası başlattı ve girişimlerinin sonunda başarılı sonuca ulaştı.


OKÜ İlahiyat Fakültesi adına kurulan derneğin bugünkü başkanı Ömer Yağmur’da başarılı ve tuttuğunu koparak bir insan. Esat Çetin, hazırladığı ve son noktaya getirdiği sürecin sonunda akıllı bir hareket ederek, Ak Parti eski İl başkanı ve girişken bir insan Ömer Yağmur başkanlığında dernek oluşumu sağladı. Çünkü işin başarıya ulaşılabilmesi için bazı anlarda girişken ve iktidar yanlısı insanlardan destek almak gerektiğini Esat Çetin iyi hesap etmiş gibi geldi bana.
Geçtiğimiz günlerde bir tesiste yapılan toplantıda İlahiyat Fakültesi arsası ve inşaatı için bir miktar para toplandığını gazetelerde okumuş olmalısınız.
Bunu bir kenara geçelim, Esat’ı destekliyorum başlığını kullandığım yazımda, Esat Çetin’in yanında olduğumu bugün bu sütunlarda okuyan bazı ‘at gözlüğü ile dünyaya bakanlar şaşkınlık yaşayacaklardır.”


Ben, yurtsever ve insanlara değer veren herkesi severim. Esat Çetin’in dünya görüşü ile benim dünya görüşümü karşılaştırıp nasıl birlikte olduğumuza inanmakta zorlanan “At gözlüklüler” varsa buyurun beni ve Esat Çetin’i anlamaya çalışın…


Esat Çetin; “Biz Ensar Vakfı olarak İlahiyat Fakültesi kurulması uğraşını verdik ve başardım. Osmaniye’mizde çok sayıda sivil toplum kuruluşu bulunuyor. Eczacılar Odası, Baro, Mimar ve Mühendisler, Kültür ve Sanat dernekleri gibi sivil toplum kuruluşları kendi dernek tüzüklerinde belirtilen ve Osmaniye’de olmayan Eğitim ve öğretim Fakülteleri ile ilgili girişimler yapsınlar, çalışmalara başlasınlar. Biz nasıl İlahiyat Fakültesi kurulmasını OKÜ bünyesinde başarmışsak, ilgili sivil toplum kuruluşlarının mücadelesine de destek vererek OKÜ bünyesinde yeni Fakültelerin kurulmasına destek olmaya hazırız.”diye konuştu.


Böyle düşünen ve benim gibi düşünen bir insan ile aramda ne gibi ayrım olabilir ki!? Ben Esat’ın her zaman yanındayım…saygılarımla…

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar