18 Nisan, 2024, Perşembe
DOLAR32.4964
EURO34.7667
ALTIN2496.6
Mustafa BARDAK

Mustafa BARDAK

Mail: [email protected]

Erken gelenler

Yeni yılın ilk gününde yaşanan gelişmelere bakıyorum. Osmaniye için düşündüğümüzde 2016 yılının ilk günü kar yağışı Olukbaşı yaylasına kadar indi. Kente 16 kilometreye kadar yaklaşan kar yağışı bu güne kadar Ocak ayının ilk gününde görülmemişti.

Yeni yılın ilk günlerinde Osmaniye soğuk hava ile tanışıyordu. Önceki gün başlayan karla karışık yağmur dön de devam etti. Bu arada yeni yılın dördüncü gününde elektrik, sigara, otoyollar ve köprülerin zamları ile uyandık sabaha.

Yeni yılın ilk haftasının bitimini bile beklemeden zam haberlerini duymaya başladık.

Asgari ücrete ve emeklilerin maaşlarına zam yapılacağı aylar öncesinden tartışılıp, sürekli yinelenirken halkımız yeni yılla birlikte zamlı maaş alacağının umudu ile akşam yatıp sabahleyin uyanırken, maaşlar zamlı alınmadan ihtiyaçlara zam yapılıverdi.

Elektrik kullanım bedeline zam getirilirken, faturalardan alınan farklı rakamların ne zaman ortadan kaldırılacağını merak ediyor halkımız.

Örneğin TRT için alınan pay oranı tartışılıyor. TRT için elektrik tüketim ücretlerinden pay alınırken, TRT ekranlarında aynı zamanda reklamları da izliyoruz.

Abonelerin faturalarından TRT’ye katkı payı alınıyorsa, neden aynı zamanda dakikalarca bizlere reklam izlettirildiği insanların kafalarında tartışma oluşturuyor.

Yeniden erken gelenlere dönelim. Olumsuz hava koşulları nedeniyle Osmaniye’nin Hasanbeyli ve Bahçe ilçelerindeki okullar bir gün süre ile tatil edildi. Ocak ayının ilk haftasında olumsuz hava koşulları nedeniyle okulların tatil edilmesi olayı da yine erken gelenler arasında yerini aldı.

Osmaniye merkezinde yılın ilk günü camilerden gelen sela sesleri dikkatimi çekti. Bir günde duyduğum sela, diğer günlerde duyduklarımdan daha çok sayıda geldi bana.

Milli Piyango yılbaşı çekilişinde bu yıl Osmaniye’de sadece ‘teselli ikramiyesi’ vurduğunu öğrendim. Bu da demek oluyor ki, Osmaniye 2016 yılında ‘teselli’ ile yaşayacak.

Teselli denilince, Osmaniye’de havaların soğumaya başladığı, hattı kar yağışının 16 kilometre yakınımıza kadar yaklaştığı, iki ilçemizde okulların tatil edildiği bu günlerde SYDV tarafından isimleri yazılıp kayıt altına alınan yoksul vatandaşların kömürlerinin hala dağıtılmadığını öğreniyoruz.

Edindiğimiz bilgilere göre 13 bin 500 ton kömür dağıtımının bu güne kadar yazıldığı, ancak bu kömürlerin henüz dağıtılmasına başlanmadığı yönünde yoksul vatandaşlarımızdan şikayetler alıyoruz.

Yetkili ağızlar ise, kömür dağıtım işindeki ihalede yaşanan bazı olumsuzluklar nedeniyle kömür dağıtım işinin aksadığı söyleniyor.

Geçtiğimiz yılları anımsıyorum, yaz aylarında ihtiyaç sahiplerine kömür dağıtılır, kış gelmeden vatandaş hazırlıklı davranırdı.

Yılın ilk haftasındayız, Osmaniyeli işgal kuvvetlerinden kurtuluşunun 94. yıldönümünü kutluyor.

Olumsuz hava koşulları, günümüz gençliğine bir şeyleri anımsatmalı.

94 yıl öncesinde canlarını, kanlarını vererek bu vatanı kurtaran şehitleri anarken, dünkü soğuk havanın ne anlama geldiğini düşünebilmelidir. Saygılarımla…

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar