20 Nisan, 2024, Cumartesi
DOLAR32.5095
EURO34.7826
ALTIN2499.5
Mustafa BARDAK

Mustafa BARDAK

Mail: [email protected]

Erdoğan ve Ak Parti

Bugünkü Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ak Parti Genel Başkanlığı ve Başbakanlık görevlerinde bulundu.

Bir başka söyleyişle eski Ak Parti Genel Başkanı ve eski Başbakanlardan biri.

Buraya kadar anladık ama Osmaniye Ak Parti İl ve Merkez ilçe binasının yol cephelerindeki fotoğrafları gördüğümüzde parti yöneticileri Recep Tayyip Erdoğan’ı hala Başbakan ve Ak Parti Genel başkanı olarak mı görüyorlar, bunu anlamak istedik.

Cumhurbaşkanı’nın adaylık öncesinde veya adaylık sırasında bir siyasi partisi olabilir, ancak Cumhurbaşkanlığı koltuğu makamına geldiğinde tarafsız olmasının gerektiğine inanıyoruz.

Cumhurbaşkanlığı makamındaki Recep Tayyip Erdoğan’ın fotoğrafları Osmaniye Ak Parti binasının vitrinlerinde hala duyuyor olması, parti yöneticileri tarafından nasıl değerlendiriliyor ama, kamuoyu gözünde hoş karşılanmıyor.

Geçtiğimiz günlerde parti binasının yanından geçerken, babası ile birlikte oradan geçmekte olan 6 yaşlarındaki bir çocuk Erdoğan’ın fotoğraflarına baktı, ardından da; “Aaa baba bak! Bu başbakan Erdoğan değil mi?”diye konuştu.

Ak Parti İl yöneticileri binalarının yol yönündeki vitrinlerinden bu fotoğrafları çıkarmadıkları sürece Erdoğan hala bu ülkede Cumhurbaşkanı değil de, Başbakan ve Ak Parti Genel başkanı gibi bilinmeye devam edilecektir.

Ak Parti il binasının odalarında, Yönetim kurulu Başkanlarının makam odalarında bir Cumhurbaşkanı olarak Recep Tayyip Erdoğan’ın fotoğraflarının bulunması gayet doğaldır.

Ancak, Cumhurbaşkanlığı makamında oturan birinin, bir siyasi partinin yola bakan yönlerindeki duvarlarında, vitrinlerinde bulunması o makamı siyasi kimliğe büründürür.

Şurası da var ki, eğer Ak Parti yöneticileri Mustafa Kemal Atatürk’ü örnek alarak Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın fotoğraflarını duvarlarından indirmiyor, öyle bir benzetme görüşünde olabilirler.

Yani Atatürk ile Erdoğan’ı aynı terazinin kefesinde düşünebilirler, o kendi görüşleridir.

Ancak, Atatürk’ün yol cephelerindeki duvarlardaki fotoğrafların üzerinde partisinin “Genel başkanı” olduğu yönünde yazı göremiyoruz.

Ak Parti Osmaniye il yönetiminin Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın fotoğraflarını yol cephesindeki binasında kaldırmayarak neyi amaçladığını bilemeyiz ama, Recep Tayyip Erdoğan, Ak Parti Genel Başkanı değil, Türkiye Cumhuriyeti’nin Cumhurbaşkanı’dır. Parti yöneticileri Erdoğan’ı hala Başbakan veya Parti genel başkanı gibi görüyor ve bu nedenle de fotoğraflarını indirmiyorlarsa sözüm yok.

Bir başka deyimle, Ak Parti Osmaniye il yönetimi Erdoğan’ı Cumhurbaşkanı olarak görmüyorlar mı da hala Başbakan ve Parti Genel Başkanı sıfatı ile çekilmiş fotoğrafları parti binalarının duvarında bulunduruyorlar.

Bu fotoğrafları gören vatandaşlar Ak Parti il yönetimine güler, “önce Partinizin Genel başkanının Cumhurbaşkanı olduğuna siz inanın, sonra da halkı inandırın!”diye konuşabilirler.

İster beğenin, ister beğenmeyin. İster destekleyin,ister desteklemeyin, ama Türkiye Cumhuriyeti’nin şu ardaki Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’dır. Ama bunu önce seçimlerde destekleyen Ak parti Osmaniye İl yönetimi farkına varmalıdır diye düşünüyorum. Saygılarımla…

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar