29 Mart, 2024, Cuma
DOLAR32.3695
EURO34.9725
ALTIN2325.3
Mustafa BARDAK

Mustafa BARDAK

Mail: [email protected]

EnerjiSA’nın terörü

Elektrik enerji hizmetlerinin özelleştirilmesi ile birlikte, ‘bakım-onarım’ adı ile kesintiler vatandaşı çileden çıkarmaya başladı.

EnerjiSA yetkilileri, belli bölgelerde enerji kesintilerini önceden belirterek uygulamaya gereçken, belirtilmeyen yerlerdeki ani kesintiler vatandaşı zor durumda bırakıyor.

Dün saat:13.30 sıralarında bu sütunların yazısını yazdığım sırada yaşanan ani kesinti nedeniyle kopyaladığım yazı silindi.

30 dakika süren kesinti sırasında sıcaklar bir yana sinir sistemlerim iyice gerilmişti.

Gündemle ilgili kafamda tasarlayıp satırlara döktüğüm yazının silinmesi ile birlikte, köşe yazımın gündeminde kullandığım sözcükleri anımsayamadığım için enerji kesintileri ve yetkilileri duyarlı olmaya çağıran konuya çevirdim.

EnerjiSa yetkililerine seslenmek istiyorum. Neyin peşindesiniz, ne yapmaya çalışıyorsunuz? İki yıldan bu yana yaptığınız kesintilerin sonunda hala Osmaniye’de aksaklıkları gideremediniz mi? Osmaniye kent merkezinde iki yıldır hala eksik ve aksaklıkları gideremedinizse, yaptığınız bu çalışmalar neyin nesi?

Bahaneler uyduracaksınız, bakım-onarım adı ile günlük olarak iki yıldır aboneleri perişan ediyorsunuz. Kesilen faturalarda alınan ücretlere vatandaş ses çıkarmıyor. İstediğiniz gibi ek ücretler koyarak abonelere faturalar keserken, Allah aşkına ani kesintilerin ne anlama geldiğini kamuoyuna açıklama zahmetinde bulunur musunuz?

Dün öğle saatlerinde yağmur mu vardı veya aşırı sıcaklar mı vardı da kesildi?

Bir yanda terör olayları ile polis, asker ve vatandaşlarımız canlarının derdine düşmüşken, siz enerjiSa yetkilileri vatandaşı elektriksiz bırakarak enerji terörü oluşturmayın!...

İhaleye girerken en iyi ve ucuz enerji vereceğinizi söylerken, hizmete başladığınızdan bu günü hala eksiklikleri gideremediğiniz yetmiyor gibi, elektrik hizmetleri özelleştirilmeden önce, hatta eski trafolar kullanılırken bile bu kadar ani kesinti olayları ile karşılaşmıyorduk.

Bir yandan teröristlerin insanlarının canlarını alması, üzmesi yetmiyormuş gibi, bir de başımıza elektrik hizmetleri veren firmanın beceriksizliği mi desek, ne diyorsanız  deyin, enerji terörü oluşturmasını anlamakta zorlanıyoruz.

Kentin yöneticilerinin de bu konuda enerji hizmeti veren firma yetkililerini çağırarak yaşanan bu sıkıntılar nedeniyle gereken uyarıları yapmalarını bekliyoruz.

Abonelerden gününde fatura bedelini almadığı zaman faizi ile alan, hatta tanıdığı 5 günlük süre sonunda enerjiyi kesen, açma-kapama ücreti alan EnerjiSa yetkilileri, sizlerin bu ani kesintilerinden doğan vatandaşın mağduriyeti karşısında vicdanınız sızlamıyor mu?

Osmaniye’de yaşanan elektrik kesintilerinin sona ermesi için yetkilileri vicdan muhasebesi yapmaya davet ederken, yöneticilerimizin de gereken uyarıları yaparak hizmetlerimizin “ayıpsız” olması için gerekenlerin yapılmasını bekliyoruz.

Düzenli enerji hizmeti verilmesi, “bakım-onarım kesintilerinin” ne zaman sona ereceğini, bunun daha kaç yıl devam edeceğini merak ediyoruz. El insaf be!...Esenlikle…

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar