27 Nisan, 2024, Cumartesi
DOLAR32.455
EURO34.829
ALTIN2438.6
Mustafa BARDAK

Mustafa BARDAK

Mail: [email protected]

Enerji sorunu

Elektrik enerji hizmetlerinin, yani TEDAŞ’ın özelleştirilmesi ile birlikte sadece  Osmaniye’de değil, çevre il ve ilçelerde de sıkıntılar bitmek bilmez hale geldi.

Osmaniye’de 2 Ocak 2014 tarihinden itibaren başlayan bakım-onarım adı ile yapılan enerji kesintilerine bir de aniden yapılan habersiz kesintilerin eklenmesi ile aboneler zor anlar yaşamaya başladı.

EnerjiSa yetkilileri ise kulaklarına pamuk tıkamışçasına sessiz, sakin ama bir o kadar da pişkinlik içerisinde bildikleri gibi hizmet veriyorlar veya hizmet verdiklerini sanıyorlar.

TEDAŞ’ın özelleştirilmediği günlerde bu kadar sıkıntı ve kesintinin yaşandığına tanık olmadığını söyleyen vatandaşlar, ani kesintiler sonunda oluşan arızalarla ilgili de muhatap bulamadıklarından yakınıyorlar.

EnerjiSa yetkilileri kendi bildikleri gibi hizmet verdiklerini sanarken, kentin yönetimindeki yetkililerin de gerektiği gibi firma yetkililerini uyarıp uyarmadıkları merak ediliyor.

Elektrik kesintilerinden doğan arızalarla ilgili duyarsızlıklar vatandaşı sıkarken, can sıkıntıları işlerin yavaşlaması ve hizmette kusurlar konusunda yetkililerden gerektiği uyarılar gösterilmemesi halkın tepkilerine neden oluyor.

Aniden yapılan kesintiler, enerji hizmetindeki voltaj düşüklüğü veya yanlış bağlantılar nedeniyle yaşanan perişanlıklar karşısında aboneler perişan olurken, yetkililerden gereken duyarlılık görülmemesi de canları sıkmaya başladı.

Elektrik kesintileri nedeniyle işlerini yapamayan vatandaşlar ve esnafın bu halinden kurumlar sorumluluk kabul etmeyerek, “işlerinizi nasıl yaparsanız yapın! Biz elektrik kesintisi, internet bağlantısı kesintisinden anlamayız!”diye konuşuyorlar.

Elektrik kesintilerini sorun olarak görmeyen resmi kurumlar, aynı duyarlılığı kendi hizmetlerindeki aksaklıklar karşısında göstermiyorlar.

Hatalı açıklamalar, yanlış rakamlar, eksik isimler konusunda bizim uyarılarımız dikkate alınmazken, kendilerine gelince elektrik kesintileri veya internet bağlantılarındaki hatalar kabul edilmiyor.

Ani elektrik kesintisi nedeniyle bilgisayarımdaki bilgilerin kurtarılamaması, dosyaların açılmaması ve bilgisayarımın format görmek zorunda kalması neticesinde gün boyu yaşadığım sıkıntıları yaşamayan anlayamaz.

Bilgisayarcılara gidiyorsunuz bugünlerde ani kesintiler nedeniyle arızalanan elektronik cihaz sayılarında artışlar yaşanmaya başladığını öğreniyoruz.

Elektriklerin ani kesintilerinden elektronik cihaz tamircileri sevinirken, cihaz sahipleri perişan olduğunda EnerjiSa yetkilileri de kendilerince enerji depoladıklarını düşünerek gülümser gibiler.

Tüm bu yaşanan olumsuzluklara karşın bu kentin sahipleri, siyasileri, sivil toplum kuruluşları ne gibi tepki veriyor diye düşünürsek, bir tepki göremediğimizi sadece duyarsızlık yaşandığını söyleyebiliriz.

Yetkili ve etkililerden duyarlılık beklemek umudu ile saygılar…

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar