26 Nisan, 2024, Cuma
DOLAR32.5614
EURO34.9578
ALTIN2442.9
Mustafa BARDAK

Mustafa BARDAK

Mail: [email protected]

Enerji-Sa(L)la

Enerji dağıtımının özelleştirilmesinin ardından TEDAŞ’ın bölgemizde Enerji-Sa’ya geçmesi ile birlikte yaşanan sorunlar bir türlü bitmek bilmiyor.

Enerji kesintileri için 186 nolu telefon ücretli hale getirildi. Hadi buna sözümüz yok diyelim! Telefonun ucundaki görevliler gayet nazik ve kibar şekilde soruları yanıtlarken, kayıt altına alındığını da söylüyorlar. Orada çalışanlara da sözümüz yok.

Ancak, iş sorunların çözümüne gelince aynı duyarlılık gösterildiği söylenebilir mi? 

Ayda veya belli günlerde Toroslar Elektrik, Enerji-Sa’dan basın bülteni gelir. Osmaniye’deki çalışmalar hakkında bilgilendirme yapılır, sorunların giderileceği söylenir, bizlerde bu haber bültenini halkımızla paylaşırız. Halkımızı da bu çalışmalar konusunda bilgilendirirken, bizler de sorunsuz enerji hizmeti verileceğini düşünerek seviniriz.

Her ne hikmetse ani kesintilerin bir türlü önlemi alınamıyor. Olumsuz hava koşulları yaşandığında ani kesintilere sözümüz yok. Ancak, açık havada ve hava koşullarında bir olumsuzluk olmadığı halde ani kesintilerin özellikle elektronik cihazlarda arızalar yaptığına tanık olmaktayız.

Enerji hizmeti veren Enerji-Sa, özellikle altyapı çalışmaların yapıldığı yerlerde önceden önlemini alması gerekir. Bu konuda ilgili ve yetkililer oluşabilecek arızalar karşısında hazır beklemeli veya alt yapı çalışmaları yapılacak olan yerlerde önceden önlemini almalıdır.

Şu anda Musa Şahin Bulvarı üzerinde alt geçit çalışmaları yapılıyor. Çalışmaların yapıldığı görmeyen, bilmeyen yok. Bu konuda Enerji-Sa yetkilileri önlem almamış olmalı ki, ani kesintiler yapılırken, saatlerce de sorunun giderilmemesi vatandaşı perişan ediyor.

Önceki gün saat:15.30 sıralarında yapılan enerji kesintisi için 186 numaralı telefonu aradığımızda kesinti olmadığı yönünde yanıt aldık. Kesintinin bulunduğu adresi veriyoruz, telefonumuza gelen mesajda “arıza ihbarının alındığı” yazıyor.

Saat:17.30’u gösteriyor enerji hala yok, yine arıyoruz sorunun çözümlenmediğini, burada alt geçit çalışmaları yapılması nedeniyle kesinti olabileceğini, buna da önceden önlem aranması gerektiğini 186 nolu telefonun ucundaki görevliye söylüyoruz.

Yine kayıt altına alınıyor görüşmeler, ardından Osmaniye merkezden bir görevli telefonla bizi arayarak, adresi soruyor.

Musa Şahin Bulvarı üzerinde nerede alt geçit çalışması yapıldığından haberi yokmuş gibi, açık adresi veriyoruz, ilgileneceklerini söylüyorlar. Saat:18.00 oluyor, elektrikler hala kesik…

İş yapamıyoruz ve işyerini kapatıp evimize gidiyoruz. Sabahleyin geldiğimizde ise lambaların açık ve yanıyor olduğunu gördüğümüzde, ne zaman enerji gelmişse o saatten itibaren sabaha kadar lambaların yandığı olayı ile karşılaşıyoruz.

Enerji kesintileri olumsuz bir olaydan dolayı yaşanabilir. Ancak, altyapı çalışmalarının yapıldığı yerlerde Enerji-Sa yetkilileri önceden önlemini almalı, olası olumsuzluklara da anında çözüm üretmelidir.

Vatandaşın tükettiği enerjiye zam yapması biliniyor, gününde ödenmeyen faturalara faiz biniyor ve enerji kesintisi bile yapılıyor.

Vatandaşımız da sağlıklı hizmet beklemesi en doğal hakkı olsa gerek! Saygılarımla…

 

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar