20 Nisan, 2024, Cumartesi
DOLAR32.5095
EURO34.7826
ALTIN2499.5
Mustafa BARDAK

Mustafa BARDAK

Mail: [email protected]

Emekli olmak!..

Ülkemizde emeklilerle ilgili son günlerde bir takım olaylarla ilgili görüşler, öneriler ve Meclis gündeminde yapılan görüşmeleri yaygın basında ve televizyon kanallarından öğreniyoruz.

Bankaların promosyonları ile ilgili rakamlar hesaplanıyor ve emeklilerin 2017 yılında farklı maaş alacakları yönünde sözler kullanılıyor.

İnsanlar konuşurken iki dudak arasından çıkan sözcüklerin birer kayıt altına alınabileceğini ve konuştuklarının nereye gideceğini bilmesi önemlidir.

Emekli maaşlarında promosyonla ilgili çalışma yürütülüyormuş. Bankalarla görüşmeler yapılıyor ve hangi bankanın emekliye ne gibi yararlar sağlayacağı olayları üzerinde iktidarın görüşmelerini öğreniyoruz.

Bu ülkede, iktidarlar; bankaların “kredi kartlarındaki yıllık aidatlarının iptali, hesap işletim ücreti”ni bile kaldıramadığını anımsadığımda, bu yeni anlaşmaları da merak ediyorum!

Maliye Bakanı Naci Ağbal, “SSK emekli aylığının 2002 Aralık ayında 257 lira iken, şu anda en düşük emekli aylığının 1.339 liraya çıktığını”söylemiş.” Bakan Ağbal’ın sözlerinin devamını okuyalım; “ Bağkur emekli aylığına baktığımızda 2002 yılında esnaf Bağ-kur emekli aylı 149 liraymış, şu anda 1.199 liraya çıkmış.”diye konuşuyor.
 
Bakan Ağbal’ın konuşmalarının devamında; “2015 Haziran’ından 2016 Ocak ayına kadar olan dönemde emekli aylıklarında yaklaşık yüzde 17 artış oldu”diyor.

Emekliler için bankaların promosyonları ile ilgili bankaların verecekleri haklarla ilgili haberleri okuyoruz. Emelli maaşını PTT’den olanlarla ilgili iktidarın neden bir açıklaması bulunmuyor? Emeklileri bankalara yönlendirme gibi bir olay mı yaşanıyor?

Maliye Bakanı eline mikrofonu aldığında güzel sözleri söylüyor ama, emeklilerle ilgili verdiği maaşlardaki rakamların yanlışlıklarından da haberinin olup olmadığını merak ediyorum!

Emeklileri bankalara hesap açtırıp, onların çalışma koşullarına göre yönlendirmekle emekli maaşlarında “poromosyon” adı ile artış gösterilmesi yerine, İktidar olarak sizlerin neler verdiğiniz önem taşımaktadır!

PTT’den emekli maaşını alın insanlar için neden bir açıklama yapılmadığını da merak ediyorum!..

Maliye Bakanı 2002 Aralık ayındaki emekli maaşı ile bugünü karşılaştırırken, o yıldaki ekonomik yaşam ile bu günkü ekonomik giderleri de açıklaması gerekir!

Bunu da geçtik! Bakan’ın sözlerine göre” en düşük Bağ-Kur aylığının 1.199 Tl olduğunu söylüyor. En düşük SSK emekli maaşının ise; 1.339 Tl olduğunu söylüyor!.

Allah aşkına! İnsanların üzerinden yaptığınız siyaseti eleştirenler suskunluk göstererek izliyorlar, ama bilen insanlara karşı da; gözlerinin içine baka baka yalan söylemeyiniz!

Maliye Bakanı’nın sözlerini dinliyoruz, bir de SSK emeklisinin aldığı maaşa bakıyoruz. Maliye Bakanı, en düşük SSK emeklisinin maaşını 1.339 Tl olarak söylerken, bugünlerde maaşlarını alan emekliler arasında Bin 63 Tl alan

SSK emeklileri bu kategorinin neresinde diye düşünüyorum.

 “Ey Ruh!.. geldinse Üç kere Vur!..” Bir Ay’da Bin 63 lira emekli maaş ile ne yapılabilir?

Allah ve din’i ve inançları kullanarak insanlarımızı “kuzu yapmayın!” yaşanan gerçekler karşısında “kuzu” gibi, susmak yerine DİK durmayı öğrenmek zorundayız! İstemeyenler, yaşamından hoşnut olanlara sözüm yok!

Bakan bu sözleri söylerken, eşlerinin bu rakamda maaş aldığını sananlar ay sonlarında evlerde kavgalarla karşılaşıp, belki de cinayetler işlendiğini de hesap edebilme zahmetinde bulunabilir mi!? Saygılarımla…

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar