18 Nisan, 2024, Perşembe
DOLAR32.5306
EURO34.8868
ALTIN2485.8
Mustafa BARDAK

Mustafa BARDAK

Mail: [email protected]

“Emekçi kadınlar”

8 Mart Dünya emekçi kadınlar günü nedeniyle bazı etkinlikler yapıldığına tanık olduk.

Kadınları, özellikle de çalışan kadınları anlamak, anlayabilmek adına Osmaniye belediye Başkanı Kadir Kara’nın düzenlediği etkinlik gün adına bence önemliydi.

Başkan Kara, yerfıstığı işletmelerinde çalışan kadınları davet ederek onlarla birlikte yemekte buluştu. Sabahın alaca karanlığında evinden ayrılıp sokaklara düşerek yol yürüyüp yerfıstığı işletmesindeki işyerine gelerek, akşam saatlerine kadar yerfıstığı eleyen, özürlü olanları seçen, çuvallara dolduran kadın işçilerimizi yılda bir gün bile olsa anlayabilme adına onlarla birlikte yemek yemek, bir karanfil sunmanın mutluluğu çok önemlidir.

O kadınlarımız ki, sabahın alaca karanlığında başladıkları işlerinin bitiminde, akşamları da evlerine geldiklerinde yemekti, ev temizliğiydi yorgunluklarının farkına bile varamadan yaşama mücadelesi veren insanlar.

Başkan Kara’nın sunduğu karanfilleri alan kadınları gözlerimin önüne getiriyorum. İlk kez eline karanfil alanlar, kendilerine değer verildiğinin mutluluğunu yaşayan kadınları düşünüyorum.

Evlerindeki eşleri bile belki de 8 Mart günü veya evlilik yıldönümlerinde karanfil alamayanları aklıma getirdim.

Başkan Kara bu işi biliyor diye düşündüm. Çünkü en güzel olanı yaparak “Dünya emekçi kadınlar günü”nde günün anlam ve önemi açısından emekçi kadınlarla bir araya gelerek onları birkaç saatliğine de olsu mutlu etmeyi seçmişti.

Böylesi güzel olaylar çalışanları motive eder, üzüntülerini unutturur. O emekçi kadınlar ki, ayaklarında şalvarları ile yemek masasına gelmiş, kentin Belediye Başkanı ile birlikte olmak ve beraber fotoğraf çektirmenin mutluluğu içerisindeydi.

Bir çoğu belediye Başkanını ilk kez yakından görüyor, ilk kez el sıkışıyor, ilk kez sunulan karanfili alıyordu.

Osmaniye Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Ökkeş Demir’in de aynı şekilde emekçi kadınları ziyaret ederek karanfil sunduğu olayını öğrendim. Ökkeş Demir’in bu hareketinin de güzelliğini önemsiyoruz.

Milli Eğitim Müdürü Ramazan Çelik ise Milli Eğitim birimlerinde çalışan kadın personeli çalışma masalarında ziyaret ederek onları günün kutlayıp, karanfil sunması olayı yine güzel davranışlar olarak değerlendirilmektedir.

8 Mart günlerinde asıl yapılması gereken çalışan kadınları ziyaret edip onları mutlu etmek olmalıdır. Bu olayda onların çalışma koşullarını yakından görebilme olanağı bulunur.

Masa başında siyaset yaparak “Kadın hakları veya çalışan kadınlar” diyerek söze başlayanların çalışan kadınların yaşam koşullarını yakından görmeleri sadece yılda bir gün değil, olanak buldukça görülmeli, zorluklar yaşandığı yerlerde gereken iyileştirmelerin yapılması için mücadele verilmelidir.

Yeniden ilk satırlara dönmek gerekirse, Belediye başkanı Kadir Kara, yerfıstığı işletmelerinde çalışan emekçi kadınlarla birlikte olması ile, bir çok kadının yılda bir kez bile tadamadığı mutluluğu ve yiyemediği yemeğin tadına vardırması ile de günün önemine göre bir etkinlik gerçekleştirmiş oldu.

İnsanları mutlu edebilme adına yapılan tüm etkinlikleri gerçekleştirenlere teşekkür ediyoruz. Saygılarımla…

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar