26 Nisan, 2024, Cuma
DOLAR32.5852
EURO35.053
ALTIN2458.6
Mustafa BARDAK

Mustafa BARDAK

Mail: [email protected]

Elveda/Merhaba!..

Bugün yılın son yazısını sizlerle paylaşıyorum. 2016 yılını gerilerde bırakırken, yarın 2017 yılına merhaba diyeceğiz.

Yılın son yazısında bu sütunlarda eleştiri yapmamaya, olumsuzluklara yer vermemeye özen göstereceğim.

Bir yıl boyunca bu sütunlarda olumsuzluklara karşı tepkimi gösterirken, olumlu yaşanan olayları da sizlerle paylaştım, duyarlılık göstererek sorunları çözümleyen yetkililere teşekkür ettim.

Pazartesi günü yeni yılın ikinci gününde bu sütunlarda yine sizlerle buluşacağız. Sütunlarımızda yine sorunları sizlerle paylaşmaya, yetkililere duyurmaya çalışacağız.

Yeni yılla başlayan olumlu ve olumsuzlukları gündeme taşımaya, vatandaşların sorunlarına çözüm önerileri getirmeye uğraş vereceğiz.

Bir yıla daha veda ederken, geçmişteki olumsuz olayların yeni yılda da yaşanmamasını umut ediyoruz.

Yeni yıla girmenin hazırlığında olan insanlar, bu akşam değişik planlar kurmaya çalışırken, bu akşam için neler yapacaklarını düşünerek yeni yıl akşamı ve gecesini düşleyenlere de sağlıklı bir gece diliyorum.

Bu arada bugünkü bir etkinlikten sözetmek istiyorum. Osmaniye Ozanlar Şairler Yazarlar  Derneği (OŞYA) olarak ilkini geçtiğimiz ay gerçekleştirdiğimiz ve her ayın son Cumartesi günü düzenlenecek olan “Şiirini al da gel!” etkinliğinin ikincisi bugün gerçekleşecek.

Bugün saat: 13.30’da Belediye Kent Müzesi ikinci kattaki “Şor odası”nda şiir ve türkü severler buluşacaklar, şiirler okunacak, türküler söylenecek. Yeni yılın son gününü şiirlerle ve türkülerle uğurlarken, yeni yılı da aynı duygularla karşılamış olacağız.

Bugünkü etkinliğe tüm şiir ve türkü severlerin davetli olduğunu belirtirken, Osmaniye’mizin kültür ve sanatsal etkinliklerle adının tanıtılmasına önem verilmesi gerektiğini de bir kez daha buradan vurgulamak istiyorum.

Bir yılı daha gerilerde bırakmanın hazırlıkları ve yeni bir yılı karşılamanın hazırlıkları ile birlikte, Amanos dağlarının eteklerindeki kar yağışı ve insanı duygulandıran yağmurlu günlerin gelecek yılın bereket, huzur, mutluluk, sağlık, güzellik ve barış getireceğinin müjdesini verdiği yönünde düşünüyorum.

Bir yılı daha eskittik be dostlar, 2016 yılını da diğer yıllar gibi tarihin yaprakları arasında anımsayacağız. Acı ve tatlı günlerimizi anımsamaya çalıştığımızda “2016 yılının bilmem hangi gününde” diyerek anılarımızı anlatmaya çalışacağız.

Saatler, günler, haftalar, aylar ve yıllar gelip geçiyor. Geride kalan olayların anılarını baktığımızda acı ve tatlısı ile birlikte yaşananların en çokta güzellikler getirmesini herkesin yüreğinden istediğine inanıyorum.

Bugünlük yılın son yazısını sizlerle paylaşırken; Yeryüzündeki hangi ülkede, hangi dil, din, ırk ve milliyeti taşıyorsa taşısın; İNSAN olduğunun bilinci ile yaşayan, evrenin ve doğanın tüm varlıklarından ortak paylaşımı BARIŞ ve kardeşlik için düşünerek hareket eden, insanların HAK ve Hukuk’ları üzerinde kendini üstün görmeden karşısındakilere sevgi, saygı ve insanca yaşayabilme hakkı tanıyan; Aklı’nı kafasında taşıdığı gibi, sözleri ile yaşantısı bir şekilde yaşamı kendisine ilke edinen tüm insanların YENİ YILINI kutlar, 2017 yılının aynı dileklerimizle yaşanmasını umut eder, sevgi ve saygılarımı sunarım…

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar