28 Mart, 2024, Perşembe
DOLAR32.3274
EURO35.1256
ALTIN2295.7
Mustafa BARDAK

Mustafa BARDAK

Mail: [email protected]

Eli öpülesi kadın!..

Kadın vardır eşi için kendisini feda eder, çocuğu için saçını süpürge yapar, mutfağında yoktan var edercesine türlü yemekleri eşi ve çocuklarının önüne serer!

Bu topraklar ne kadınlar yetiştirmiştir ki, yaşı 65’’inden sonra ‘üç ayda bir maaş’ verilen, resmi kurumlarda işlem yapmaları için ‘rapor’ istenen kadınlarımızın aklı 71 yaşında bile dünyanın dört bir köşesinde yaşayan genç kuşaklara ‘ders veren’ eylemleri gerçekleştirebiliyor.

İsparta’nın Yalvaç ilçesinde yaşayan 71 yaşındaki Melahat Peker’in evinin önündeki dut ağacı komşularının şikayeti üzerine Belediye görevlileri tarafından kesilir.

Yıllardır evinin önünde çocuğu gibi bakıp büyüttüğü dut ağacının bir kolunu evindeki sofra bezine saran Melahat Peker doğruca Belediye Başkanlık makamının yolunu tutar. Belediye Başkanı Halil Tütüncü’nün makamında gözyaşları içerisinde Belediye Başkanına; “Neden kıydınız?” diye hesap soran  Melahat Peker’in Belediye Başkanından aldığı yanıt; “Haberim yok!” şeklinde olur.

Dut ağacının kesilmesi olayı gündeme gelince, kendi evimdeki bir olayı da sizlerle paylaşmak isterim.

Bizim evinde önündeki dut ağacını her yıl budattığımız halde, bir türlü elektrik telleri ile telefon kablolarını  sarmasını önleyemiyoruz. Telefon kablolarına zarar vermese de elektrik tellerinde tehlikeler oluşturuyor. Özellikle de evimize gelen tellerin çevresini saran dut ağacının kolları yangın tehlikesi oluşturuyor.

Özellikle kız mevsimindeki rüzgarlı günlerde evimize gelen enerji de ani kesintiler yaşanmasına neden oluyor.

Dut ağacının budanması ve elektrik tellerinin tehlikesinin azaltılması için Toroslar Elektrik A.Ş.’nin 186 numarasını aradım. Olayı anlatarak dut ağacının kollarının kesilmesini ve tellerden kaynaklanan tehlikesinden sözettim.
Telefon görüşmemin bitmesi ile 9 yaşındaki oğlum Onur karşıma dikildi; “Baba! Evimizin önündeki dut ağacını kestirmem, bize gölge oluyor!”diye tepki gösterdi.

Elektrik tellerinin evimize verdiği ve verebileceği zararları anlatmaya çalıştım. Onur’u ikna etmekte zorlanmaya başladım. Okul döneminde TEMA Vakfına üye olmuş, Osmaniye Temsilciliği bir rozet takmış, ağaçların kesilmesi olayı ve yeşilin korunması ile ilgili konuşmalar yapmış Onur bu bilgiler doğrultusunda ağaçların kesilmesine tepki gösterdiğini anlatmaya çalışıyordu.

Evimize gelen elektrik telindeki tehlikeden kurtulmamız için kesilmesinin gerektiğini anlattığım sırada Onur farklı bir görüş geliştirdi. “Evimizin karşısındaki direkten değil de alt taraftaki direkten evimize elektrik kablosu çekersek, dut ağacımızı kurtarırız, kesilmesini önleriz baba!” deyince benim yerimde siz olsaydınız nasıl yanıt verirdiniz?

Toroslar Elektrik A.Ş. yetkilileri gelip sadece tellere dokunan kısmı kestiler ama, bu arada Onur’da kesim yapanların başından hiç ayrılmadı. Şimdilik tehlikeyi kurtardık, bir kaç ay sonrasında yine bu ağacın kolları uzayacak, o zaman mutlaka 9 yaşındaki Onur’un önerisi olan evimizin alt tarafındaki direkten elektrik kablosunu bağlatmak için başvuruda bulunacağız.

Yeniden konumuzun başına dönmek gerekirse; Ağaç ve yeşili sevmek çok farklı bir güzelliktir! 71 yaşındaki Isparta’daki Melahat Peker annemizi kutluyorum. 

Güzelliklerin; “gösterişlerle, deneme ve sınamalarla değil; Yüreğin ortaya koyulmasında inandırıcı ve kuşkusuz olması ile” toplumsal yaşamda huzur getireceğine inanıyorum. Mutlu günler dileklerimle…
 

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar