28 Mart, 2024, Perşembe
DOLAR32.3419
EURO35.1364
ALTIN2308.5
Mustafa BARDAK

Mustafa BARDAK

Mail: [email protected]

Elektriksiz sabah

Elektrik dağıtım hizmetlerinin özelleştirilerek EnerjiSa’ya geçmesi ile birlikte, “Bakım-onarım” adı ile yapılan kesintiler 2016 yılında da devam ediyor.

Haberli elektrik kesintilerinin dışında yapılan ani kesintiler aboneleri çileden çıkarmayı sürdürüyor.

Özellikle geceleri veya sabaha karşı yapılan kesintilere anlam veremez olduk. Olumsuz hava koşulları nedeniyle yapılan kesintilere alışkındık, ancak açık havalarda bile geceleri veya sabaha karşı saatlerde yapılan kesintilerin bir açıklaması olmalı diyorum.

Pazar günü sabah saat: 06.00’da Osmaniye merkezde genel kesinti uygulanacağı bilgisini aldım. Bu saatte yapılacak olan kesintinin altında yatan, yine ‘bakım-onarım’ olarak inanasım gelmiyor. Daha önceki günlerde, aylarda, hatta iki yıldır yapılan kesintilerin bir türlü sonu gelmiyor.

TEDAŞ özelleştirilmeden, yani devletin elinde iken bu kadar kesinti yaşanmadığını biliyoruz. Özelleştirilmenin ardından, trafoların, hatların yenilenmesi adı ile yapılan kesintiler iki yıldır nasıl bitirilemediği konusunda yetkililer inandırıcı bir açıklamada yapmıyorlar.

Çarşı içerisinde kaldırımlardaki elektrik trafoları yine yayalara ve çocuk arabalarına zor anlar yaşatırken hangi konuda yenileme, bakım onarım yaptıklarını anlamakta zorlanıyoruz.

Enerji kesintileri sırasında ilgili telefonu arayan abonelerin karşısına çıkan yetkili bulunması bazı anlarda zor olabildiği gibi, ilimizin ve mahallemizin de adını söyleyerek sorunla ilgili bilgi almaya çalışıyoruz.

EnerjiSa aboneleri ani elektrik kesintileri veya iki yıldan bu yana haberli olarak yapılan kesintilerde verilen zararlar konusunda kim veya kimler sorumlu olacağını da merak ediyoruz.

Mavi giysili görevliler ellerinde sayaç okuma makineleri ile abonelerin yanına gelirken, sanki bir suçlu ararcasına görüntü vermeleri de dikkat çekiyor.

Abonelerin bir faturayı ödemedikleri zaman ikinci fatura ile birlikte ‘kemse-bağlama’ uyarısı veriliyor.

Özelliştirilme yapılmadan önce abonelerin 100 Tl’nin altındaki faturalarından dolayı kesme işlemi uygulanmazken, fatura bedellerine bakılmaksızın birinci faturanın ödenmemesi halinde ikinci fatura ile birlikte ‘kesme’ uyarısının gönderilmesi konusunda yetkililerin neler yaptığını merak ediyoruz?

Yapılan elektrik kesintilerinin ardından ‘kesme-bağlama’ bedeli olarak 24.40 krş. Ücret istenirken, EnerjiSa yöneticileri, aboneleri elektriksiz bıraktıkları zamanlarda da aynı duyarlılığı gösterebiliyorlar mı?

Osmaniye’de duyumlarımıza göre bazı abonelerin üç-dört faturalarının bulunmasına rağmen ‘kesme’ işlemi uygulamadıkları doğru mudur? Bazı abonelerin elektrikleri borcundan dolayı kesilmediği yönündeki duyumlarımız doğru ise eğer, bazı abonelere de ikinci fatura ile birlikte ‘kesme’ uyarısının gönderilmesinin ne anlama geldiğini merak ediyoruz?

Pazar günü Osmaniyeli sabahleyin uyandığında elektriklerinin kesilmesi olayı ile karşılaşacaklar. Bu haberli kesinti, ancak geçtiğimiz günlerde yine sabahın erken saatlerinde yapılan kesinti sonunda saat: 07.30’a kadar aboneler perişan oldular.

İnsanların bir hafta tatili olarak, çamaşırlarını yıkamak, ütülerini yapmak için ayırdıkları ve ağız tadı ile çocukları ile kahvaltı yapabilecekleri Pazar gününde bu kesintiye EnerjiSa ne zaman son vereceğini yetkililerin bilgilerine sunmak istiyoruz. Saygılarımla…

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar