29 Mart, 2024, Cuma
DOLAR32.3602
EURO35.0199
ALTIN2325.6
Mustafa BARDAK

Mustafa BARDAK

Mail: [email protected]

El eliyle yılan tutmak!

Bir halk deyimi vardır; “el eliyle yılan tut, onu da yalan tut!”diye söylenir.

Ülkemizdeki ekonomik sıkıntılı günlerin başlaması, Dolar’ın ani yükselişleri ile birlikte iğneden ipliğe gelen zamlar karşısında ülke yöneticileri çözüm yollarını aramaya başladılar.

İktidar sözcüleri gelecekten umutlu olduklarını söylemeye başlarken, vatandaşların dolarlarını bozdurmalarını, TL ile alış-veriş yapılması yönünde önerileri medya aracılığı ile bol bol söylenmeye başlandı.

Amerikan Doları karşısında Türk Lirası değer yitirirken, ekonomimizin denetimi için bir Amerikan şirketi olan McKinsey ile anlaşma olayları yaşanır oldu.

Haydaaa! ABD Doları’nın yükselişi karşısında TL’nin değer kazanması için çözüm ABD’li bir şirket mi olacaktı!?

Ekonomik savaşın ülkemizdeki mimarı Dolar’ın ülkesi ABD ise eğer, bu ülkenin firması nasıl olurda benim ülkemin ekonomisin düzeltilmesi için raporlar hazırlar veya öneriler getirir, ya da denetler!?

Nihayetinde bu şirket ABD’li, öyleyse bu konudaki anlaşma çalışmaları yapanların amaçlarının ne olduğu doğal olarak merak edilir!

Bir Osmaniyeli olarak, il dışına çıktığımda bir hemşehrimi gördüğümde ona göstereceğim ilgi, değer ve destek doğal olarak diğer illerin insanlarına göre farklı olacaktır.

Ekonomik sıkıntı bir ülkede mutsuzluğa ve olumsuz olayların oluşmasına neden olur. Ülkeyi yönetenler bu sorunları çözemedikleri zamanlarda sorumlu tutularak ülkelerinde yaşayan insanların başına çeşitli felaketler getirebilecekleri gibi, kendi canlarından da olabildiklerini tarih sürecinde görmüşüzdür. Bizim ülkemizde böylesi bir üzücü olayın yaşanmasını asla kabul edemeyiz. Irak, Libya ve Suriye’deki yaşanan olayları yakından izliyoruz.

Ekonomik sıkıntılara çözüm için ABD’nin MCKinsey Danışmanlık şirketinden sözediyordum.

Bu şirket, ekonomik dorboğazdan geçmekte olan Lübnan’da esrar ekimini öneriyor. Ticaretin artması ve ekonominin canlanması için Lübnan hükümetine esrarın yasallaşması için öneride bulunuyor.  Olayı duyan Beka Vadisi’ndeki çiftçiler arsalarına hektarlarca esrar ekimi yaptılar.

Türkiye ekonomisini denetleyecek olan ABD’nin aynı şirketi, bize de Lübnan’daki gibi bir öneri getirebilir mi? Anımsayınız, Bülent Ecevit hükümeti döneminde ABD yöneticileri Türkiye’de ‘haşhaş ekmeyin’ diye sözler kullandığında, Ecevit; “Benim ülkemde çiftçimizin ne ekeceğine çiftçimiz karar verir!”diye yanıt vermişti.

Bu konuda bazı kişiler benim ‘haşhaş ekimi’ne destek verdiğimi söyleyecekler. Haşhaş bitkisinin dünyada kullanım alanları ile birlikte bu bitki ile ilgili  sağlıkçıların bilgilerini öğrenmelerinizi öneririm. Savunucu değilim, ama sağlık alanlarında farklı yerlerde kullanıldığı ve dış ülkelerden alınması olayını biliyorum.

Esrar maddesinin öyle olmadığını biliyorum. Bu maddenin ekiminden, toplanması, pazarlanması ve satışına kadar geçen süreçte tehlikeli olaylar ve heyecanların yaşandığını filmlerdeki izlediklerimden öğrendim.

Yazımın başına dönmek gerekirse; “Komşu komşusunun eşeğini, türkü çığıra çığıra ararmış!”

Atatürk’e hakaret edenlerin kulaklarına küpe olsun! Saygılarımla…

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar