29 Mart, 2024, Cuma
DOLAR32.3847
EURO35.0663
ALTIN2326.5
Mustafa BARDAK

Mustafa BARDAK

Mail: [email protected]

Ekmek ve ulaşım

Osmaniye’de Ramazan ayı ile birlikte ekmeğimiz yine çeşitli rakamlardan satılmaya başlandı.

Tekli pide çıkarmayan fırınlar için çiftelik pidenin 2 Tl’den satılmasına karar verildi.

Osmaniye’de 28 Ocak 2016 günü 80 kuruştan satılan ekmek 1 liradan satılmaya başlandığında çevre il ve ilçelere göre pahalı olduğunu gündeme taşımıştık, ama yöneticilerimiz nedense halktan yana tavır almadılar.

Osmaniye’de ekmek 1 liradan satılırken, çevre il ve ilçelerde 80 ile 90 kuruştan satıldığını yazmıştım.

Ramazan ayına gelindiğinde somun ekmek 1 liradan satılırken, çiftelik adı ile 450 gram pide 2 Tl’den satılmaya başlandı. 250 gram tekli ekmek 1 lira olurken, 500 gramı çiftelik olması ile 2 Tl olması gerekirken burada da vatandaşın ekmeğinden 50 gram eksilttiler.

Pide ekmeklerin çiftelik olarak 2 Tl’den satılması bir yana üzerine susam konulanlar ise 2,25 kuruştan satılmaya başlandı. Ekmeğin 1 liradan satılmasının önlemi alınmazken, bu fiyattan satılması da yerleşmiş oldu.

Ramazan ayı ile birlikte ortada akaryakıta zam bile yapılmazken toplu taşıma ücretlerine zam yapıldı. 1 lira 75 kuruş olan sivil taşıma ücreti 2 liraya yükseltilirken, öğrenci taşıma ücretleri ise 1 lira 75 kuruş oldu.

Toplu taşıma ücretlerinde öğrenciler indirimli yolculuk yapar, ama 25 kuruşluk bir indirimin öğrenciye nasıl yararlı olacağını düşünemediler. Öğrenci taşıma ücretlerinin 1 lira 50 kuruş olması en mantıklı olanıydı bence.

Bu arada Karaçay Alibekirli hattında toplu taşıma araçlarında bu uygulamayı göremezsiniz. Burada sivil vatandaşlar 2 Tl’den taşımıyor, daha ucuza taşınıyorlar. Aynı halk otobüslerinin kentte iki ayrı ücret uygulamasını da anlamış değiliz!

Toplu taşıma araçları ile ilgili gündemi değerlendirirken, son günlerde vatandaşların özellikle kırmızı otobüs şoförlerinin tutum ve davranışlarından sızlanmalarının bulunduğunu da burada belirtmek isterim.

Halk otobüslerinin kooperatif yetkililerinin taşıma araçlarında ani denetimler yapmaları ve yolcuların sorunlarını izlemelerini bekliyoruz.

Klimasını çalıştırmayan şoförler, arka kapıdaki zili arızalı olan otobüslere rastlandığı gibi, yolcu alırken istenildiği yerde alınıp, indirme olayında ise durakların gösterilmesi yine şoförlerle ilgili şikayetler olarak görmekteyiz.

Ön kapıdan giriş, arka kapıdan iniş olmasına rağmen, ön kapıdan inmekte olan yolcuların şoförler tarafından uyarılmadığı, bazı şoförlerin ise özellikle Valilik binası önünde ve bazı duraklarda dakikalarca beklediği yine yolcuların şikayetleri arasında bulunuyor.

Toplu taşıma alanında yolculara davranış biçimleri bununla da sınırlı kalmayıp, engelli vatandaşlarla ilgili otobüs başına Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü’nce ücret ödenmesine rağmen, engelli yolculara karşı yapılan olumsuz davranışlar yine toplu taşıma araçlarında yaşanan üzücü olaylar olarak kentimizin güzelliğine yakışmıyor.

Yetkililerin halkımızın yaşadıkları sıkıntıların çözümlenmesi ve sağlıklı, yaşanabilir kent için duyarlı hareketler ederek, ani denetimler yapmalarını kamuoyuna bekliyoruz. Saygılarımla….

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar