19 Nisan, 2024, Cuma
DOLAR32.6006
EURO34.8371
ALTIN2495.4
Mustafa BARDAK

Mustafa BARDAK

Mail: [email protected]

Ekmek ve Şiir…

Yıllar ne çabuk gelip geçiyor, 21 yıl olmuş “Ekmek ödüllü şiir yarışması” etkinliğini başlatalı.

Osmaniye’nin 80 plaka sayılı il olmasının ardından, kentimizin tanıtımına katkıda bulunmak amacı ile başlattığımız şiir yarışmasında bir farkındalık olmasını düşünerek “Ekmek ödüllü şiir yarışması” ismini vermiştik.
İlk yıllarda bazı kişilere ilginç geldiği kadar, dönemin Osmaniye belediye Başkanı Davut Çuhadar tarafından daha farklı isim yorumlaması yapılmıştı.

Dönemin Belediye Başkanı etkinliğe katılmadığı gibi, kendisini ziyaret eden öğretmeninin bir sorusu üzerine; “ekmek bana 12 eylül öncesinin sol tarafını yansıtıyor!”diye yanıt vermişti.

Bu konudaki sözleri gazetemde yazdığımda Başkan Çuhadar’a tepki gösteren, farklı görüşteki kişiler de olmuştu.

Başkan Çuhadar’ın bu sözleri söylediği kişinin şu anda yaşamakta olduğunu ve unutulmayan o sözleri bugün bile kanıtlayabileceğimizi vurgulamak isterim.

Yarışmamızın ilk yılında dönemin belediye Başkanı Av. Mehmet Gürbüz, etkinliğin sonuna kadar yanımızda olmuştu. Gürbüz’den bir sonraki dönemde Başkanlık koltuğuna oturan Çuhadar ise yukarıdaki sözleri söyleyerek programa katılmamıştı.

Aradan yıllar geçti, Osmaniye’de 21 yıl öncesinden başlatılan “Ekmek ödüllü yarışma” şiir sever ve yazarlar tarafından benimsendi. En önemlisi de Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından katkı bile yapılırken, Bakanlığın “yerel etkinlikler” programları arasında yeralmaya başladı.

Ekmek kutsaldı ve emekti. Emeğin karşılıksız  kalmaması ve önemsenmesi amacı ile tüm katılımcılara ekmek ödülü veriyoruz. Sadece ekmek değil; ilk üç dereceye plaketle birlikte değişik hediyeler verirken, ayrıca Osmaniye’mizin kültür ve sanatsal değerlerine katkıda bulunan ve bugün hayatta olmayan insanların da isimlerini yaşatmak, onları anımsatmak amacı ile plaketler ile ödüller veriyoruz.

Anılarına ödüller verdiğimiz kişilerin bu kente verdikleri hizmet, önem, değer ve emeklerine saygımızı göstermeyi amaçlamaktayız.

Bizim ilkelerimiz emeğe saygı, insana vefa borcumuzun bulunduğudur. Bu amaçla  ekmek ödüllü ismini verdiğimiz yarışmamız, ulusal olmaktan çıkarak uluslar arası düzeye taşınmış bulunmaktadır.

Bu hafta sonu yarışmaya katılımlar sona erecek. Bugün itibarı ile 19 değişik ilimizden katılım gerçekleşmiş bulunmaktadır.

27 Nisan 2018 Cuma günü yarışmaya katılanların ödülleri sahiplerini bulacak. Ödül töreni ile ilgili davetiye ve afişler başvurunun başladığı Ocak ayının ilk haftasında bastırmıştık.

Etkinliğimizi Kıbrıs Şehidi Albay Halil İbrahim Karaoğlanoğlu Parkı içerisinde gerçekleştirdiğimiz için davetiye ve afişlerimizde yine bu adres yeralmıştı. Şubat ayı içerisinde Parkta yenileme çalışmalarına başlandı ve şu anda burada program yapılması olası değil. Elbette bunun da bir çözümü olacaktır, etkinlik alanına en yakın yer olarak Belediye Kent müzesi bahçesi üzerinde yapılması yönünde Belediyemizin bilgilerine sunduk.

İl dışından gelenlerin bildikleri yer ve gelenekselleşen alanın yanında olmasını da düşüncelerimizde bütünleştirdiğimizde, umudumuz 21. etkinliğimizi bu alanda gerçekleştirmektir. 

Yarışmaya katılmak isteyenler için bu hafta sonuna kadar şiirlerini ulaştırmış olmalarını bir kez daha anımsatır, 27 Nisan tarihinde buluşmak üzere sağlık ve başarılar dileriz.
 

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar