27 Nisan, 2024, Cumartesi
DOLAR32.455
EURO34.829
ALTIN2438.6
Mustafa BARDAK

Mustafa BARDAK

Mail: [email protected]

Ekmek mi, çiçek mi?

Yarın 14 Şubat, Sevgililer Günü. Sevenler sevdiklerine çeşitli hediyeler alacaklar, gülümseme, tebessüm ve hediyeyi verirken yanaktan bir öpücük konduracaklar.

Soğuk havaları birkaç gündür geride bıraktık, güneşli bir gökyüzü ile birlikte yüreklerde yarın ısınmaya başlayacak. Sevenlerin sevdiklerine alacakları hediyelerin başında çiçekler geliyor. Alışkanlık bu ya, yarın çiçekçiler iyi satış yapacaklar demektir.

Çiçekler bir süre sonra solar diye düşünenler takı türünde hediyeleri tercih edeceklerdir. Bu günlerde kentin değişik cadde ve sokakları üzerinde kaldırımda Nergis satıldığını görüyoruz. Eski yıllarda bir veya iki köşe başında Nergis satanlar olurdu. Oysa bugünlerde hemen her köşe başında Nergis satanlara rastlıyoruz. Özel günler olmasa da satışların da iyi olduğuna tanık oluyorum. Bir demet Nergis 1,5 liradan satılıyor, iki ekmek fiyatından da pahalı. Yarın sevdikleri ile birlikte yemek yiyenler ve günü öyle kutlamak isteyenler ile bir demek Nergis alanlardan hangisi ekonomik olarak karlı olur dersiniz.

Cimri bir sevdiğiniz varsa hangisini yapar? Bir demek Nergis, bir döner dürümü veya bir lokantada oturup öğle yemeği yemek. Ya da bir kolye, yüzük, giysi almak. Erkekler için bir gömlek, kravat, kot pantolon veya deodorant almak mı yoksa bir çiçekçiler buket yaptırmak mı gibi seçenekleri düşüneceksiniz.

Yarın sevenlerin sevdiklerine alacakları hediyeler için zor bir karar günü olacaktır. Hatta bazıları arkadaşlarına danışacak, ne alacağı konusunda kararsızlıklarını arkadaşlarının önerileri ile çözümleyecektir.

Erkekler için sevginin yolunun mideden geçtiği söylenir, kadınlar için ise çiçekler önemliymiş. Mide denildiğinde ekmek, yürek denildiğinde de çiçekler akla geldiğine göre, ekmek ile çiçek arasında ne gibi bir fark görebilirsiniz. Biri göze hoş gelir, yüreği okşar, güzelliktir. Diğeri ise göründüğünde mideyi okşar, karnı doyurur ve açlığınızı giderirsiniz. Biriyle midenizin açlığı, diğeri ile yüreğinizin açlığını giderdiğiniz hediyeden birini seçmek sizin elinizde.

Yarın Sevenlerin sevdiklerini mutlu etme günü, bir mesaj, bir telefonla hal hatır sorma; bu uzakta olan insanlar için geçerlidir. Yakında olanlar, birbirlerini görebilme olanağına sahip insanlar ise ne alacaklarının telaşına bugünden başlamış gibi gözlemliyorum.

Bir de işin ekonomik yönünü düşündüğünüzde, eğer pahalı bir hediye almayı düşünüyorsanız, maaş gününüz de değilse imdadınıza Kredi kartı mı yetişecek?

Bir güler yüz, bir tatlı dil ve karşılıklı hoş sohbet bile yeter diyenlerin sayıları mı çok, yoksa gerçekten sevdiğinden bir hediye bekleyenlerin mi sayıları çok diye düşünüyorum.

Sevgiye maddi yönden bakmayanların sayılarının çok olması halinde toplumsal yaşamda huzur, barış, güzellik ve mutlulukların da yoğun olacağına inanıyorum. Tüm insanların birbirlerine hoşgörü ve güzellikle bakmalarını dileyerek, yarın yaşanacak olan güzel saatleri, dakikaları, saniyeleri ve saliseleriniz sevinç içerisinde geçmesini diliyorum. Sevdikleriniz ve sevenlerinizin bol olması umudu ile saygılar…
Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar