26 Nisan, 2024, Cuma
DOLAR32.4687
EURO34.7099
ALTIN2435.8
Mustafa BARDAK

Mustafa BARDAK

Mail: [email protected]

Duyarlı olabilmek…

Dünkü köşe yazımda, “Aday olacaklar  nerede?”başlığını kullanmış, gazetemizin 5. sayfasındaki özelliklere sahip aday adaylarının sessizliğinden sözetmiştim.

Osmaniye Belediye Başkan Aday Adayları arasında, halkın istek ve sorunlarını çözümleme noktasında, dile getirdiğimiz ve haftalardır yazdığımız yazıya kimlerin nasıl baktığından sözetmiştim.

Belediye başkan Aday adaylarından Ak partili Ömer Yağmur, bu özelliklerin kendisinde olduğunu ve altına imza attığını bildirdi.

Bizim gazeteyi ziyareti sırasında, gazetemiz sahibi İlyas Kör ile görüşmesi sırasında 5. sayfamızdaki bir adayda aranan özellikleri okuyan Ak Partili aday adayı özelliklerin kendisinde bulunduğunu vurgulamış, bunu da gazetemiz sahibi İlyas kör ile paylaştığını söyledi.

Yağmur’un bu duyarlı hareketinden dolayı kendisini teşekkür ediyoruz. aynı konu ile ilgili  yine Ak parti aday adaylarından Fazlı Nacar beni telefonla arayarak, kendisinin de bu özelliklere sahip bir aday adayı olduğu dile getirdi.

Bu iki Belediye Başkan aday adayının gazeteleri okuduğunu ve sütunlarda yazıları izlediklerini anladım. Keşke diğer aday adayları da aynı şekilde yerel gazeteleri takip ederek, Osmaniye’mizin geleceği için dile getirdiğimiz sorunlarla ilgili çözüm noktasında özelliklerin kendilerinde olduğunu söyleyebilselerdi.


Gazetemizin 5. sayfasında maddeler halinde Osmaniye’nin önemli sorunlarını gündeme taşıdık ve haftalardır yayınlıyoruz. Nelere aktardığımızı gazetemizi okuma zahmetinde bulunan aday adayları görmüşlerdir.


Ancak, bu sorunları aktardığımızı okudukları halde, “boş ver sende!” gibi kol sallayan aday adayları istemiyoruz. Ciddi anlamda Osmaniye’mizin sorunlarını çözüme kavuşturacak, kentimizi en az 50 yıl ileriye taşıyabilecek, ufku geniş Belediye Başkanları ve adaylarını görmek, tanımak ve onlar tarafından kentimizin yönetilmesini istiyoruz.


Gazetemizde yazdığımız maddelerde kişisellik olmadığı gibi, tamamı kentimizin ve bu kentte yaşayan halkın istek ve sorunları olduğunun da bilinmesi istiyoruz.


Bu kent bu günlere kadar daha da ileriye gidememişse, dar kapsamda düşünen, ilerisini fazla göremeyen veya hizmet yapabilme noktasında muhasebesinden çekinen Başkanların yüzünden  olmuştur.


Rahmetli İskender Türkmen, Osmaniye’de kanalizasyon inşaatını başlattığında eleştiri almıştı. “Şu çocuğa bakın, bu borulardan kanalizasyon atığı mı gider? Kaç yıl sürer bu çalışmalar? Hazır parayı toprak altına gömüyor, yazık Belediyenin paralarına!” gibi eleştiriler almıştı.


O gün bunları söyleyenler bugün de hayatta ise rahmetli İskender Türkmen’in ileriyi çok iyi gördüğünü anlatıyor. 1984’lerde Osmaniye’de kanalizasyon çalışması yapan İskender Türkmen’den sonra Belediye Başkanı seçilenler bugün yağmur suyu tahliyesini bile çözümlemekte zorlanıyorlar


Bu gibi örnekler çoğaltılabilir, bizim söyleyeceğimiz Osmaniye’yi severek göreve talip olmak, göreve gelindiğinde de dönemi içerisinde kalıcı hizmetleri sağlıklı şekilde hayata geçirmesidir. Tüm aday adaylarına kolaylıklar diliyorum. Saygılarımla…

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar