18 Nisan, 2024, Perşembe
DOLAR32.5373
EURO34.7954
ALTIN2490.5
Mustafa BARDAK

Mustafa BARDAK

Mail: [email protected]

Duyarlı olabilmek

İnsanların yaşanan olaylar karşısında duyarlılık göstermeleri, sorunların çözüm noktasında gösterecekleri ilgi sağlıklı toplumsal yaşamı getirir.

Gazetemizin bu sütunlarında 5 Mayıs 2016 günü (Posta’da “Kağnı” ulaşımı) başlıklı yazıyı gündeme getirmiştim.

Gazetemizde yayınlanan yazı üzerine ilgili kurumların yetkilileri anında harekete geçerek duyarlılık gösterdiler. Bu duyarlı olay sevindiriciydi ve teşekkür edilecek bir davranıştı.

Yazımda gündeme getirdiğim olay, Osmaniye’den postaya verilen gönderilerin  geç ulaşmasıydı.

Osmaniye PTT Başmüdürü, Merkez Müdürü, Müdür yardımcısı, PTT Kargo yetkilisi ayrı ayrı olaya duyarlılık göstererek olay hakkında bilgilerime başvurup sorunla yakından ilgilendiler.

Bizim olayımızda bir yanlış anlaşılma olmuştu. Kargo hizmetinin özel bir firmaya ait olduğu, bunun PTT kargo ile ilgili olmadığı olayıydı. PTT Kargo yetkililerine özel kargo firmasının ismini verdik ve PTT kargo olmadığını anlattık.

Burada posta gönderisiydi PTT yetkililerini ilgilendiren. Bu konuda Ankara PTT Başmüdürlüğü e-posta adresime gönderdiği yazıda araştırma yapılacağını vurguluyordu.

PTT Başmüdür yardımcısı, Baş Müdür vekili, Memur, Şef ve Posta ve Kargo işletme Müdür vekillerinin imzası taşıyan yazıda, alıcılarına ulaşmayan gönderilerin araştırılması için alıcıların isim ve adresleri isteniyordu.

PTT’nin böylesi hareketleri sevindirici bir olaydı. Bende de gönderilerin isim ve adresleri yazılı 20 kişilik liste ve altında da PTT damgalı belge hazırdı. Ayrı şekilde istenileni yaptım ve gönderdim.

Bu olayı yaşarken aklıma diğer kamu kurumları yetkilileri geldi. Bu sütunlarda Osmaniye’mizde o kadar sorunları gündeme taşıyor ve yetkililerin sorunları çözümlemelerini istiyoruz ki, PTT yetkililerinin gösterdiği duyarlılığın üçte birini bile göremediğimiz duyarsız yetkililerin görevlerinin başında olduklarını görebiliyoruz.

Bir kurumun başında bulunan yetkili ve yönetici yerel gazeteleri mutlaka okumalı ve yerel haberlerde kendi kurumları ile ilgili sorunların gündeme taşınıp taşınmadığını incelemelidir. Kendi kurumu ile ilgili kendisinin veya çalışanlarının göremediği bir sorunu yerel gazete gündeme taşımışsa, anında olayla ilgilenen ve sorunu çözümleyen kurum yetkilisi her zaman vatandaşlar tarafından alkış alır.

Günü kurtarma adına koltuğunda oturup, yazılan haberleri görmeyen, görse bile kafasını sallayıp geçerek görev yaptığını sanan kurum yetkilileri ise her zaman halk tarafından tepki görür.

Bizlerin görevi halkın ve kentin sorunlarını gündeme getirmek ve yetkilileri uyarmak ise eğer, yetkililerin göremediklerini duyurmaya çalıştığımızda sorunların çözümlenmesi ile yaşanabilir bir kent haline geleceğimiz unutulmamalıdır.

Yazımın sonunda PTT Yetkililerinin duyarlılıklarından dolayı ayrı ayrı ilgileri için teşekkür ediyor, diğer kurumlarımızın yetkililerinin de PTT yetkilileri kadar duyarlı olmaları halinde, halkın sorunlarının azalacağını belirtmek istiyorum. Saygılarımla…

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar