28 Mart, 2024, Perşembe
DOLAR32.3177
EURO35.1247
ALTIN2293.4
Mustafa BARDAK

Mustafa BARDAK

Mail: [email protected]

Duyarlı olabilmek

Gazetemizin bu sütunlarında Osmaniye’mizin sorunlarını, kentimizin ivedi olarak çözümlenmesi gereken sıkıntılarını gündeme taşıyorum.

Olumsuzlukların yaşandığı yerleri ve olayları gündeme taşırken, ilgili kurumların ve yöneticilerin de duyarlılık göstermek suretiyle çözümler getirmelerini halkımız ve kentimiz adına bekliyoruz.

Gündeme getirdiğimiz olaylarla ilgili duyarsız kalan yetkili veya yöneticiler olduğu gibi, kulak ardı edenlere veya gazete okumadıkları için gündeme konu olan olaylardan haberdar olmayanlara ne diyelim!

Osmaniye’de sorunların çözümü için, olumsuzlukların ortadan kaldırılması adına yazdığımız olaylarla ilgili İl Emniyet Müdürümüz Nurettin Gökduman ile geçtiğimiz günler içerisinde bir süre makamında sohbet ettik.

Emniyet Müdürümüzün Osmaniye’de görev sorumluluk alanları ile ilgili  sohbetimizde çalışmalarla ilgili bilgilendirme yapması, duyarlı yönetici olarak inandığımdan burada bir kez daha kutlamak istiyorum.

Yine geçtiğimiz günlerde Sağlık Müdürlüğü’nün 112 Acil ambulansı ile ilgili bu sütunlarda gündeme getirdiğim bir olay vardı.

Geçtiğimiz Pazar günü iki 112 ambulansın arka arkaya bir lokantanın önüne parkederek görevli 4 personelin yemek yemek için lokantaya gelmelerini anlatmıştım.

Ambulansla lokantaya yemek yemeye gelmenin görevli personelin çalışması veya o andaki hareketleri değil de, ambulansların meşgul edilmesinden sözetmiştim.

Sağlık Müdürlüğü yetkilileri, 112 acil telefonlarının asılsız ihbarlarla meşgul edildiğini yapan açıklamalarını düşündüğümüzde, 112 görevlilerinin de ambulansları kendi özel hizmetlerinde kullanırcasına lokantaya yemek yemek için gelerek meşgul etmelerinin ne derece doğru olduğunu anlatmaya çalışmıştım.

Bu yazımın ardından Sağlık Müdürlüğü’nde yetkili birinin beni arayarak, olayla ilgileneceğini söylemesi ve ambulansların böylesine meşgul edilmesinin doğru olmadığını açıklaması duyarlı bir davranıştı.

Sağlık Müdürlüğünden arayan yetkilinin bu duyarlı davranışı için kendisine teşekkür ettim, ambulansların plakalarını da verdim, bakalım gerekenin yapılacağı söylenirken, ne gibi uyarılar yapılacağı değil, bundan sonra başka ambulans şoförlerinin ve personelinin benzer hareketler yapmamalarını ümit ettiğimizi belirtmek istiyorum.

Şimdi de trafik ışıkları ile ilgili bir sorunu gündeme getirmek istiyorum. Özellikle Devlet Bahçe Bulvarı üzerindeki kavşaklarda trafik lambalarında sistemin sağlıklı çalışmadığını görüyoruz.

Lambaların bazı anlarda yanmadığı veya geç yandığı, yeşil ışıkların yanması yerine yayalar için kırmızı ışığın yanmaya devam ettiği ve benzeri sistemdeki hataların araştırılarak çözümlenmesini yetkililerden bekliyoruz.

Bizler kentimizdeki sorunları veya olumsuzlukları gördüğümüzde gündeme getirir, yetkililerin bilgilerine sunarız. Sorunlara duyarlık gösterip çözümü için uğraşanlara halkımız adına teşekkür ederiz. Ancak sorunlara gözlerini ve kulaklarını tıkayanlara ise duyarsızlıklarından dolayı, onların ne için o makamda oturduklarını düşünerek çeşitli yorumlar getiririz. Saygılarımla….

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar