29 Mart, 2024, Cuma
DOLAR32.3275
EURO35.091
ALTIN2311.0
Mustafa BARDAK

Mustafa BARDAK

Mail: [email protected]

Duraksız dolmuşlar…

Daha önce bu köşemde birkaç kez gündeme getirdiğim dolmuş durakları ile ilgili yine yazıyorum.

Sorunlar çözülünceye dek yazmak, yetkilileri harekete geçirmek bizim görevimiz, yetkililerin de duyarlılık göstererek çözüme kavuşturmalarının gerektiğini anımsatmayı yararlı görüyorum.

Dün bir dolmuşla Valilik binasına giderken, dolmuş şoförü duraklardan yakındı. Dolmuş şoförlerinin sıkıntısı durak olmayışıydı. Yolun kenarında bir yolcu el kaldırıyor biniyor. Biraz ileride bir yolcu düğmeye basıp inmek istiyor. Belli yerlerde durak bulunmadığı için yolcu ile tartışmak istemeyen şoför ister istemez duruyor.

Ağız ve Diş sağlığı merkezinden sonra ikinci durak yeri Alhanlı yol çatının biraz ilerisinde bulunuyor. Bu güzergahta dolmuş şoförleri yolcuların isteklerine göre hareket etmesi ile dakika kayıplarının olduğunu belirtiyorlar. Daha önce yazdığım gibi Valilik binası karşısında da durak bulunmuyor. Buradaki indirme-bindirme sırasında olası bir kazada şoförün haksız durumda olabileceği yolundaki sözlerime hak veren dolmuş şoförü, yediği trafik cezalarından sözetti bana.

Daha önce önerdiğim gibi, bazı firmalar tarafından dolmuş duraklarının yapılabileceğini, bu konuda belediye’nin girişimde bulunmadığından yakınıyordu şoför.

Dolmuş duraklarının yetersiz ve çok az sayıda olduğu, olan durakların da yetersizliğini bir başka ili bırakın ilçede bile göremezsiniz. Dolmuş duraklarında güzergahların isimlerinin yazılması konusundaki önerilerim hala havada asılı olarak duruyor.

Halkın toplu taşıma gereksinimleri konusunda yerel yönetimler gerekli çalışmayı yapması gerekmez mi? Dolmuş taşıma ücretlerine 50 kuruş birden zam yapmasını bilenler, vatandaşlar için dolmuş duraklarının yapılmasını neden düşünemiyorlar. Yeni zamlı tarife gelinceye kadar dolmuşlarda ücret yazısı bulunmuyordu. Dolmuşa binen vatandaşların bir çoğunun basamaktan içeriye girer girmez “kaç lira?” diye sorduğunu, her defasında da şoförün bunu yanıtlaması yerine görünebilir yer yerde ücret tarifesinin olması gerektiğini yazmıştım.

Bu yazımın ardından birkaç ay geçti, sonra ise taşıma ücretlerine zam gelince nihayet ücretler yolcuların görebileceği yere asıldı.

Şimdi ise belli noktalarda dolmuş durakları yapılmasını, bu duraklarda indirme-bindirme yapan dolmuşların güzergahlarının yazılmasını yetkililerden sabırla bekliyoruz. Durak olmadığı için belli noktalarda indirme-bindirme yapılması sırasında oluşacak bir kazada şoförlerin suçlu duruma düşüp ceza almamaları için, halkın toplu taşıma araçlarından daha sağlıklı yararlanabilmeleri için yetkililerin daha fazla zaman geçirmedin sorunu çözmeleri istiyoruz.

Osmaniye’nin İl olduğunu bilmeyenlere kızmamak gerekiyor. Madem ki ilde yaşıyoruz, il olmanın gerektirdiği sadece çok katlı binalar, yüksek kira ücretleri, gösterişli AVM’ler olduğu kadar, toplu taşıma konusunda eksik ve aksaklıkların giderilmesi önem taşımaktadır. Sanırım bir başka zaman aynı sorunu gündeme getirmemiş olurum. Saygılarımla…
Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar