24 Nisan, 2024, Çarşamba
DOLAR32.5337
EURO34.8305
ALTIN2429.9
Mustafa BARDAK

Mustafa BARDAK

Mail: [email protected]

Dünü anlatabilmek

Dün, Osmaniye’miz adına güzelliklerin yaşandığı, şiir tadında bir gündü. Ekmek ödüllü 17. şiir yarışmasının ödül dağıtım töreni Kıbrıs Şehidi Albay Halil İbrahim Karaoğlanoğlu parkında  gerçekleşti.

Ödül töreninde yaşananlar, güzellikler ve samimi ortamla ilgili yazılarımı gelecek sayımızda sizlerle paylaşacağız.

Dün yaşanan güzellikleri Pazartesi günü sizlerle paylaşacağım derken, bugün de daha farklı güzelliklerin yaşacağını belirteyim.

Bugün, dünkü törene katılan şairlerle birlikte Osmaniye’mizin tarihi ve turistik yerlerine geze düzenleyeceğiz.

Osmaniye’nin Kırmıtlı köyündeki Kuş Cenneti, ardından Kastabala antik kenti, sonrasında Gökçedam köyündeki Yaşar Kemal Parkı şairler tarafından gezilecek, buralarda şiirler okunup, türküler eşliğinde halaylar çekilecek.

Yaşar Kemal parkı’ndan sonraki durağımız ise Kadirli ilçemiz olacak.

Kadirli ilçemizde yine tarihi ve turistik yerleri gezdikten sonra, Aslantaş Açık Hava Müzesi yine şairlerimizin gezeceği yerler arasında bulunuyor.

Gün boyu bugün şairlerimiz birbirleriyle tanışıp kaynaşarak şiir dolu zamanı geçirecekler.

Osmaniye’mize değişik illerden gelenler Osmaniye’mizi tanıyacaklar, şairlerimizle tanışacaklar, kentimizi gezecekler.

Dün saban saatlerinde İstanbul’dan gelen iki şairimizle birlikte önce Belediye Kent müzesini gezdik. Şairlerimiz Kent müzesini gezerken duygulu anlar yaşarken, Müze’nin güzelliğinden ve Osmaniye adına iyi bir hizmet olduğundan sözettiler.

Bizim görevimiz kentimizi tanıtmaktı ve onu yerine getirmeye çalışıyoruz. Her insan kendince bu kenti tanıtabilir, tanıtabilme adına bir şeyler yapabilir. Önemli olan güzellikleri birlikte yine güzelliklerle yaşamak ve yaşatmak olduğuna inanıyoruz.

Osmaniye adına bu yıl 17.’ncisi gerçekleştirdiğimiz dünkü ödül törenimizin gerçekleşmesinde emeği geçen başta OŞYAD yönetim kurulu üyelerimize, dernek üyelerimize, katkıda bulunan kurum ve kuruluşlara, esnaflarımıza ve yarışmaya katılan şairlerimize ve şiirsever insanlara teşekkür ediyoruz.

Gelecek yıl bu yarışmayı şiir festivali havası içerisinde yaşamak ve yaşatmayı amaçlıyoruz. Çalışmalarımızı ona göre tasarlamak istiyoruz. Bu konuda görüş ve projeleri bulunan şairlerimiz ve şiir severlerimizin şimdiden önerilerini bekliyoruz. Saygılarımla…

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar