29 Mart, 2024, Cuma
DOLAR32.3744
EURO35.0772
ALTIN2325.3
Mustafa BARDAK

Mustafa BARDAK

Mail: [email protected]

Dün şenlik, bugün piknik

Geleneksel olarak düzenlenen “Ekmek ödüllü Şiir yarışması”nda 15.’ncisinin ödül dağıtım töreni de dün gerçekleşti.
Yarışmaya katılanlar, derece alanlar şiir havasında birbirleriyle kucaklaştı, tanıştı ve söyleştiler.

Yarışmaya daha önceki yıllarda katılanlar arasında derecelerini yükseltenler olduğu gibi, derecelerini düşürenlere de rastlandı.

İl dışından gelen şairlerin bazılarının Osmaniye merkez nüfusunu bana sorduklarında inanamadılar. Kentin merkez nüfusunun 50 bin olup olmadığını soranlar da oldu.

Bizim şairler biraz nazlı olduğu kadar inatçı da oluyor. Şiirlerinin derecelerini beğenmeyenler, ısrarla kendisinin birinci gelmemesinin nedenlerini soranlar, yine farklı sorularla bol konuşanlar da oluyor.

Eksik ve aksaklıklarımız olabilir. Bu kentte şiire, kültüre ve sanata verilen değer kadar, verilen destek kadar 15 yıldır böyle bir etkinliği gerçekleştiriyoruz. Bir avuç insanın omuzlarında bu günlere kadar geldik.
Bugün ise şairlerimizle kır gezisine çıkma planımız var. Yapılacak olan kır gezisi tarihi ve turistik yerlere olacak. Gittiğimiz yerlerde bağlama eşliğinde türküler söylenip, halaylar çekilecek, şiirler okunacak, fıkralar anlatılacak.

Şiir etkinliğinin ardından kentimizin doğal ve tarihi güzelliklerini il dışından gelenlere tanıtma olanağını bulurken, aynı zamanda turizme de hizmet etmiş olacağız.

Osmaniye’miz adına yaptıklarımızla bizler gurur duyarken, kendimiz adına bir beklentimiz yok. Beklentilerimiz; bu etkinliğine destek verilmesi, eksikliklerimizin giderilmesi ve daha geniş kapsamlı olabilmesi için projelerimizin hayata geçirilebilmesi noktasında katkı sağlanması olarak görüyoruz.

Osmaniye Ozanlar Şairler ve Yazarlar Derneği olarak, sadece “Ekmek ödüllü Şiir yarışması”nı gerçekleştirmekle kalmıyoruz. Belli gün ve haftalar içerisinde farklı etkinliklerimizde oluyor.

Örneğin “Yaşlılar Haftası” nedeniyle Huzurevi’nde düzenlenen etkinliğimiz, Toprakkale Açık Cezaevi’nde mahkumlara moral için düzenlenen türkü ve şiir programı, Mahallelerde parklarda düzenlediğimiz “Türkü ve Şiir akşamları” programları da yine etkinliklerimiz arasında yeralıyor.

Bu yaz mevsimini OŞYAD olarak dolu dolu yaşamak ve halkımıza yaşatmak istiyoruz. Her hafta bir mahallemizdeki parkta etkinliklerimizi sürdürmek istiyoruz. Bu konuda Mahalle Muhtarlarımıza öneri götürdük, onlardan gelecek yanıtlara göre gün belirleyip programlarımıza başlayacağız.
Dün Osmaniye’de şiir dolu saatler yaşandı, birlikte yaşadık. Bu gün ise şairler doğal yaşamın içerisinde kırlara çıktılar, türkülerle, şiirlerle dolu saatleri yaşayacaklar. Şiir gibi güzellikler dileğimle, saygılar…
Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar