24 Nisan, 2024, Çarşamba
DOLAR32.5841
EURO34.9306
ALTIN2439.7
Mustafa BARDAK

Mustafa BARDAK

Mail: [email protected]

Dün-Bugün-Yarın…

Dün’ü yaşadık, geride kaldı diyerek yaşanan günleri anmamak veya olumlu-olumsuz yönlerini düşünmemek diye bir olay olamaz!

Dün geçti ve geride kaldı diye neden dünden bu güne gelen süreçteki yaşananları incelemeyelim, sorgulamayalım!..

Osmaniye Devlet Hastanesi ana binasında 2016 yılının Nisan ayının son haftasında “Çocuk yoğun bakım” ünitesi açıldığında, çocuk hastaların Adana’ya sevk edilme işlemlerinin en aza ineceği yönünde sevindirici haberi halkımızla paylaşırken sevinmiştik. 5 yataklı olarak hizmete giren bu ünitede geliştirilmiş cihazlarda alınmıştı.

Osmaniye’de Devlet Hastanesi ek binası olarak kullanılan “ Kadın doğum ve çocuk hastanesi”nin yerine 400 yataklı yeni bir hastane yapılması yönünde güzel haberleri öğrendik.

Sonrasında bu hastanenin yatak sayısının 400’den 600’e çıkarılması olayını da iktidar partisinin önemli isimleri çevresinde konuşmaya başladı. Osmaniye’ye yapılacak her hizmetin yanında ve destekçisi olduğumuzu her zaman yazan bir insan olarak, olayların takipçisi olmakta yine benim meslek görevlerim arasında olduğunu bir kez daha anımsatmak isterim.

Devlet Hastanesi ek binası yerinin genişletilerek Jandarma Komutanlığı ile çevresindeki bazı arsaların da satın alınması ile birlikte yeni Hastane’nin buraya yapılacağı haberlerini bu yılın ilk günlerinden itibaren basından okumuş olmalısınız.

İktidar Partisinden Osmaniye Milletvekili olan Suat Önal, Akyar köyü yakınlarındaki bir arsa üzerine kendi fotoğrafı ile birlikte, “Osmaniye’ye 400 yataklı hastane hayırlı olsun!” yazılı afişini de görmüş olmalısınız. (Adana yönünden gelenler görebilir)

Milletvekilimiz Suat Önal’a bu konudaki girişimleri için teşekkür ediyoruz, ancak başarılı olamaması halinde de eleştirmemizi kabullenmesi gerekir.

Jandarma Komutanlığı’nın yeri satın alınıp ödemesi de yapıldığı halde, birden ortaya farklı olaylar yaşatılmaya başlandı. Yeni Hastane’nin şu anki Kömürcü ve oduncular Sitesi yerine yapılması yönünde kampanya başlatıldı. Bu kampanyayı başlatanlar kimlerdi ve amaçları neydi bilemiyoruz!?

Belediye meclisi  bu kararı onayladı, ancak; “ 31 Aralık 2016 tarihine kadar bu alandaki esnafımız için arsa tahsis ederseniz!...”diye de önemli bir vurgu yapmıştı.

Yeni Hastane binası yapılması gereken arsa alanı ile birilerinin başlattığı kampanya sonunda istenilen arsa alanı arasındaki farkın olduğu neden açıklanmıyor?

Bir kamu kurumu geniş alana mı, yoksa dar alana mı kurulur?  Hadi bunu da bir kenara bırakalım, duyumlarımıza göre Ağustos ayında ihalesi yapılacak olan yeni Devlet Hastanesi inşaatı ile ilgili Ekim ayında olduğumuz halde neden bir kıpırdanma yok veya bizler mi göremiyoruz.

Osmaniye Devlet Hastanesi merkez binasında Nisan ayının son günlerinde hizmete giren 5 yataklı “Çocuk yoğun bakım ünitesi” 1 Eylül 2016 günü itibarı ile, yanı 4 ay sonrasında kapatıldı.

Doktor eksikliği gerekçe gösterilirken, görevli doktorların bu hastaneden, başka hastaneleri atamalarını istedikleri konusunda bir araştırma yapıldı mı?

Osmaniye Devlet Hastanesi’ndeki “Çocuk yoğun bakım servisi” hizmet vermez hale getirilirken, çocuk hastaların kentteki özel hastanelerde bu hizmeti veren servislere yönlendirilmesinin altında neler yatıyor?

Osmaniye Devlet Hastanesi’ndeki 5 yataklı çocuk yoğun bakım ünitesindeki cihazlar çürümeye terk edilirken, çocuk hastalar kentteki özel hastanelere veya Adana’ya sevkediliyor! 

Bu olayın altında ben bir karınca ayağı aramam ama, geleceğimiz adına düşünürüm. Mevcut olan servisteki doktorların ‘kaçması’ veya gitmesi ile birlikte, hani nerde Osmaniye’deki sağlık konusunda getirilecek olan hizmetler!? 

Milletvekilimiz Suat Önal, yurt dışı ziyaretlerinden Osmaniye’ye geldiğinde bu konuda sanırım bir açıklama yapacağına inanıyorum. Esenlikle…

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar