20 Nisan, 2024, Cumartesi
DOLAR32.5095
EURO34.7826
ALTIN2499.5
Mustafa BARDAK

Mustafa BARDAK

Mail: [email protected]

Duble yol kamburu

Bir olayla ilgili düşünmek ve konuşmak kolay, ancak hayata geçirme noktasını bilerek konuşulmasını unutmamak gerekiyor.



Osmaniye Güney Çevre yolunun kaç yılda tamamlandığını ve kaç yüklenici firma değiştirdiğini anımsayın. Nihayet yıllar sonrasında tamamlandı, bir de üzerine üst geçit yapıldı.



Osmaniye-Kadirli duble yol çalışmalarına gelelim. Sanırım 10.’ncu yılına gelip dayandı. Üçüncü kez
Osmaniye Milletvekili olan Durdu Mehmet Kastal, bu yolla ilgili bir çok kez basın mensupları önünde açıklamalarda bulundu. Son konuşmasında, geçtiğimiz yıldı. Osmaniye-Kadirli duble yolunun tamamlanmasının kendisi için onur meselesi haline geldiğini söylemişti.


Üç dönem üst üste Osmaniye milletvekili seçilen Kastal, Osmaniye-Kadirli duble yolunun şu anda bile tamamlanmamış olmasından rahatsızlık duyduğunu sanıyorum. Rahatsızlık duyması yeterli mi? Bu yıl içerisinde yolun tamamlanamayacağını tahmin ediyorum. Türkiye’nin bir başka ilinde il merkezi ile en yoğun nüfuslu ilçesi arasında başlatılan yol çalışmalarının bu kadar uzun sürdüğünü aklıma bile getiremiyorum.


İktidarda olan bir siyasi partinin üç dönemdir milletvekili olacaksın, yolun bitirilememesinden üzüntü duyduğunu söyleyeceksin ama, hala çalışmalar devam edecek.


Bu sorun iktidar partisinin il ve Kadirli ilçe yöneticilerinde de rahatsız edecektir. Halkın karşısına çıkarken duble yol kamburu ile karşı karşıya kalmayı hiçbir siyasi parti yöneticisi istemez.


Bir başka duble yol kamburu da Osmaniye- Gaziantep D-400 karayolu üzerinde karşımıza çıkıyor. Kuzey Çevre yolu girişinden başlayıp, Kanlıgeçit köyü yönüne gitmekte olan ve çalışmalarına başlanılan duble yolun henüz tamamlanmamış olduğunu görüyoruz. Bu yolun hizmete girmesiyle Osmaniye’miz açısından güzel bir hizmet olacağı bir gerçek, ancak bu yolunda henüz tamamlanmamış olması, aksak bir çalışmanın sonucunda olduğunu düşündürüyor bizlere.


Kadirli- Osmaniye duble yolu Milletvekili Kastal için üzerinde bir ağır yük olduğu kadar kambur olarak görülebiliyorsa, Osmaniye-Kanlıgeçit arasında ve ileriye doğru gideceğini sandığımız duble yolunun tamamlanması da Osmaniye Milletvekili Suat Önal için sırtında ağır bir yük ve kaldırılması gereken kambur olarak kabul edilmesi gerekiyor.


Önümüzde yerel seçimler var, bu seçimlerde halktan oy istemek için muhalefet partilerinin adayları çıkıp eksik ve aksaklıkları gündeme getirecek. Ya iktidar partisinin adayı bunlara nasıl yanıt verecek? Hizmetlerin tamamlanamamış olmasından iktidar partisinin adayı halkın huzurunda sorular sorular karşısında rahatsızlık duymayacak mı?


Yerelde de durum aynı. Yerelde iktidar olan siyasi partilerin mevcut Başkanı yeniden aday gösterilmişse, halktan alacağı sorulara karşı vereceği yanıtlarda hazırlıklı olmalıdır. Eksik ve aksaklıklar masaya yatırılacaktır.


Şu an Osmaniye’de yerel iktidarı eline geçirmek isteyen Geneldeki iktidar partisinin adayı halkın karşısında konuşurken; “10 yılda Osmaniye-Kadirli yolunu tamamlayamadınız?” sorusu karşısında ne diyecektir. Hizmetlerin zamanında ve eksiksiz yapılması umudu ile, saygılar…

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar