28 Mart, 2024, Perşembe
DOLAR32.3419
EURO35.1364
ALTIN2308.5
Mustafa BARDAK

Mustafa BARDAK

Mail: [email protected]

Dolmuş durakları

Yıllardır Osmaniye’de dolmuş durakları ile ilgili sızlanmalar yerel gazeteler tarafından dile getirilir, ancak bir çözüm yolunun bulunması ise sabırla beklenir durur.

Kış mevsiminde yağmur, yaz mevsiminde ise sıcak altında dolmuş bekleyen vatandaşlar perişan olurlar.

Bunun da ötesinde, dolmuş şoförleri yolcularla tartıştığı olur. Durak dışında inmek veya binmek isteyenler olur, kurallara uymak isteyen dolmuş şoförü ile yolcu arasında tartışma yaşanır.

Kent merkezinde bile yolcuların nerede yolcu bekleyecekleri sadece “D” levhası ile belirlenen yerleşim biriminde yaşamaktayız.

Geçtiğimiz günlerde Osmaniye’nin Kadirli ilçesine gitmiştim. Şehir merkezinde klimalı dolmuş duraklarını gördüm. Ayrıca şehrin dış mahallelerinde, hatta köy yollarında bile dolmuş duraklarına rastladım. 

Ayrıca Kadirli Kaymakamlığı tarafından köy yönlerini isimleri ile belirten levhalar gördüm.

Yeniden Osmaniye kent merkezine dönmek gerekirse, dolmuş duraklarının yapılması veya özel firmaların reklamlarını almak suretiyle yaptırılması olayı çok mu zor!? 

Valilik binasının önünde dolmuş durağı vardı. Bu durak kaldırıldı, 750 metre uzağa taşındı.

Durak olarak hizmet verilmeyen alanın yanında; Valilik, Adliye, Defterdarlık, Emniyet Müdürlüğü binalarının da bitişik olduğu gerçeğinden yola çıkarsak, bu kurumlarda işi olan ve geri dönüş yapmak isteyen vatandaşlarımız 750 metre kadar yürüyerek dolmuş durağına geliyorlar.

İl dışından gelen insanlar böylesi olumsuzlukları gördüklerinde kentimiz için, “Koskaca bir Köy!” sözünü kullandığında yüzümüz kızarıyor, konuşacak söz bulamıyoruz.

Yerel yönetimin bu olayla ilgili bir çalışma yapmasını ve şu yaz sıcaklarında güneşin altında dolmuş bekleyen insanların sıkıntı yaşamamalarını istiyoruz.

Dolmuş duraklarındaki bu sorunların çözüm yöntemlerinin Belediye Meclisinde gündeme getirilmesi için, halkın sorunlarına çözüm bekliyoruz.

Bir diğer sorun ise, kent merkezinde yaz sıcaklarından insanların dinlenebileceği gölge yerlerin yetersizliği, hatta hiç yok denecek kadar az olmasıdır.

Kent merkezindeki Kıbrıs Şehidi Albay Halil İbrahim Karaoğlanoğlu Parkı içerisinde ağaçların çocuğunun kesilmesi nedeniyle, insanlar oturabilecek ağaç gölgesi arıyorlar.

 Hemen onun karşısındaki Atatürk Anıtı ile Şehitler anıtı önüne oturacak yerler yapılmış, ancak ağaç gölgesi yetersizliği nedeniyle insanlar sıkıntı yaşıyorlar.

Kent merkezine en yakın olarak gördüğümüz Tren garı yanındaki çamlık alan ise harabe olarak görünüyor.

Daha önce çocukların eğelenebileceği iki adet salıncak vardı, onlar da yerinde yok şimdi. Bu çamlık alanın düzenlenmesi için DDY Gar işletmesi ile görüşülüp, arsanın değerlendirilmesi yoluna gidilemez mi?

Kent merkezinde bir de Rahime Hatun Meydanı var. Ancak burada da yeşil alan yetersizliği, tabanın beton olması nedeniyle gölge verebilecek ağaçlar yetiştirilemiyor.

Rahime Hatun Meydanı daha düzenli ve insanların dinlenebileceği alan haline getirilebilir.  

Kısacası, bu kentin dolmuş duraklarında insanlar perişan edilmemeli, park ve yeşil alanlarda gölge yerlerin artırılması sağlanmalıdır. İlgili ve yetkililere bizden anımsatması. Saygılarımla…
 

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar