08 Mayıs, 2024, Çarşamba
DOLAR32.2662
EURO34.7054
ALTIN2403.8
Mustafa BARDAK

Mustafa BARDAK

Mail: [email protected]

Dolmuş durakları

Havalar soğumaya başladı, yağışlı ve karlı günler bekleniyor. Yağmurlu günlerde dolmuş bekleyen insanların korunabilmeleri için kentimizdeki dolmuş durakları hiç yok denilecek kadar az bulunuyor.

Kentteki dolmuş duraklarının yağmurdan insanları koruyabilecekleri yerler olmasını bir kenara bıraktık, bazı yerlerde durak işaretini bile göremiyoruz.

Osmaniye’nin Kadirli ilçesinde klimalı dolmuş durakları bulunurken, kentte yağmurdan korunabilecek durakların bile az sayıda olması, önümüzdeki günlerde daha açık olarak gündeme gelecek.

Yerel yönetimlerin halkın sağlıklı yaşayabilmesi için yapması gereken hizmetlere baktığımızda, yeterli çalışmaların olmadığını söylediğimizde, eleştirilerimiz karşısında alınganlık gösterenler ortaya çıkıyor.

Bu sütunlarda birçok kez gündeme taşıdığım olaylarla ilgili duyarsızlıklar sürüp gidiyor.

Buradan bir kez daha gündeme getirmek istiyorum. Kentin Belediye Başkanı olumsuzlukları göremeyebilir. Ancak, Belediye Başkan yardımcıları, Belediye meclis üyeleri ve Zabıta görevlileri olumsuzlukları gördüklerinde ilgili birimi harekete geçirip sorunun çözümlenmesi sağlanması çok mu zor geliyor?

Kent merkezinde engellilerin geçiş noktalarına araçların parketmelerinin yanlışlığını gündeme getiriyoruz, görevli polisler engelli duraklarına ve çift yön parkedenlere gerekli cezaları yazdığı halde, yine de bu tür parketmelerin önü alınamıyor.

İnsanların “kendileri için istemedikleri olayları, başkaları için de istememeleri” olayının hayata geçirilmesi ile sorunların çoğunluğu oluşmamış olacaktır.

Kaldırımlara eşyalarını koyan esnafı Zabıta görevlilerinin uyarmasına gerek kalmadan, böylesi bir işgali yapmamış olması, başkalarının hakkına saygı duyma anlamına gelir. Esnaf bunu düşünmelidir.

Kaldırımlarda bisiklet veya motosikletleriyle gitmeden yayalar için tehlike oluşturacağının bilincine varan bir insan, böylesi bir hareket yapmadığını düşünürken, kendisinin de yaya olarak kaldırımdan yürürken aynı soruna tepkili olabileceğini bilmesi önem taşımaktadır.

İnsanlar, başkalarının haklarına saygılı olduğu sürece, kendileri de saygı görürler. Olumsuzlukları anımsatmak yerine sorunun oluşmamasını sağlamak gerekiyor.

Günümüzdeki olumsuz olaylara baktığımızda, üzülüyoruz. Akla gelmeyecek türden işlenen cinayetler, yan baktın diye oluşan kavga ve öldürme olayları. Ekonomik sıkıntılar nedeniyle aile bireylerini katledenler, intihar olayları, yaşanan olayları cep telefonları ile kaydetmeye kalkıp, maç seyreder gibi seyredenler, sokakta düşen birini elinden tutup kaldırmak yerine yanından geçip sahip bile çıkmayanlar, iki kişi arasındaki kavgayı ayırmak yerine sadece seyretmekle kalanlar gibi olayları genişletebiliriz.

Ne oluyoruz, nereye gidiyoruz ve nasıl yaşıyoruz. Geleceğimizi görebilecek halde olamaz olduk.

Dolmuş duraklarından başladığımız sözlerimi, günün olumsuz yaşam olayları ile örnekleyerek genişletip gidiyorum. Bir zamanlar, gündeme getirmek için olumsuzlukları ararken, bugün; o denli fazla sorunla karşılaşıyoruz ki; hangisi yazacağımızı sıraya bindirir hale geldik.

Sorunları oluşturmadan, sorunsuz bir kentte ve ülkede yaşayabilme ümidi ile, saygılar….

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar