26 Nisan, 2024, Cuma
DOLAR32.5829
EURO35.0167
ALTIN2461.1
Mustafa BARDAK

Mustafa BARDAK

Mail: [email protected]

Doğru söz; katılıyorum

Bir halk deyimi vardır; “Eğri oturalım, doğru konuşalım!”diye söylenir.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın partisinin TBMM’deki grup toplantısında yaptığı konuşmasındaki, “Milletvekillerine yönelik” sözleri yerinde ve dosdoğru tümceydi.

Yerinde ve doğru söylenilen, yapılması gerekenleri takip ederek yerine getirmek görev sorumluluk bilincine sadık kalmaktır.

Ak Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Erdoğan, partisinin grup toplantısındaki yoklamaya katılmayan Milletvekillerine tepki gösterdi.

Toplantıya katılımlarda yaşanan sıkıntıya ciddi anlamda üzüldüğünü vurgulayan Erdoğan’ın; “Bu millet hakkını sizlere helal etmez”sözleri aynı zamanda Milletvekili olarak TBMM’ne gönderdiğimiz tüm Milletvekillerini kapsıyordu.

Vatandaşların arasında yaşamını sürdürürken, seçimler yaklaştığında çalıştıkları kurumlardan istifa eden veya serbest mesleğini bir süre askıya alarak önce Milletvekilliğine aday olan, Adaylığı kesinleştikten sonra da seçmenlerin kendisine oy vermeleri için adım adım dolaşanları gözlerimin önüne getiriyorum.

Seçim sürecinde seçmeni ikna edip oylarını alabilme uğruna, sorunların üstesinden geleceğini, vatandaşın sesi olacağını, yaşadığı kentin gelişip kalkınması için Meclis’te mücadele vereceğini söz veren adaylar, bugünlerde yeniden ortaya çıktılar.

Seçim öncesi seçmeni ikna ederek TBMM’ndeki koltuğuna oturan Milletvekilleri’nin görev yerlerinde neler yaptıkları Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın son sözlerinden anlaşılabiliyordu.

Vatandaşın “hizmet etsin” diye gönderdikleri Milletvekilleri, partilerinin grup toplantılarına bile katılmıyorlarsa, vatandaşın yararına olan oturumlara ne oranda katıldıkları akla geliyor.

Erdoğan’ın şu sözlerini çok önemsiyorum: “Grubumuzun maalesef Genel Kurul'da toplantılara katılmada sıkıntı yarattığını dün öğrendim.

Bu beni ciddi manada üzdü. Bu millet kendi kasasından, kendi kesesinden maaşı veriyor ve bu maaşla beraber milletvekili arkadaşlarımız bu görevi yapıyor.

Ama Genel Kurul'da eğer yoklamalarda benim milletvekili arkadaşlarım bulunmazsa, ki dün böyle oldu, bu millet hakkını sizlere helal etmez.

Eğer kim gelmediyse ben de onlara hakkımı helal etmiyorum. Çünkü bu sıradan bir olay değil. Eğer milletvekili adayı olmuşsan görevini hakkıyla yerine getireceksin.

Eğer hakkıyla görevini yerine getirmiyorsan bu millet sana hakkını helal etmez. Ve aldığınız maaşlar haramdır, bunu da böyle bilin.”

Doğru söylenilen söz için “yerine oturmuş” denilir. Bu sözleri biraz açarsak eğer, söyleyene mi, söyletene mi bakmak gerektiği akla geliyor.

Milletvekillerin bu hareketlerine karşı söylenen sözler karşısında, önümüzdeki seçimlerde aday olacakların iki kez düşünmeleri gerektiğini ortaya çıkıyor.

Elbette ki, Milletvekilleri görevlerini hakkı ile yerine getirmiyorlarsa, geldikleri ve yaşadıkları yerlerdeki vatandaşların sorunlarına çözüm aramıyorlarsa, “hak ve helallik” sözleri konuşulması da doğaldır. Bu söz ülkenin her kademesinde görev yapanlar için geçerlidir.

Yorum Yazın

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar