28 Mart, 2024, Perşembe
DOLAR32.3419
EURO35.1364
ALTIN2308.5
Mustafa BARDAK

Mustafa BARDAK

Mail: [email protected]

Dilin kemiği!..

Özgürlükler, başkalarının özgürlüklerini engellenmediğiniz sürece güzeldir. İnsanlar sadece kendilerinin özgürlüklerini istemek yerine, yeryüzündeki tüm canlıların da özgürce yaşayabilmelerini savundukları zaman daha güzel bir dünya olacağını düşünüyorum.


Düşünceye, görüşlere saygılı olunmadığı sürece özgürlükten sözetmek, sağlıklı bir toplumsal yaşam beklemek olası değildir.


Mısır’da idam kararı alınan yüzlerce insan için tepkilerimizi ortaya koyuyoruz. Aslında insanlık adına ‘idam’ olayına tümden karşı olmamız gerekiyor. Bir insanın, bir başka insan tarafından canının alınması, yani öldürülmesi kabul edilemez bir gerçek olarak kabullenilmeli.


Savaşlar ortadan kaldırılmalı, insanlar arasındaki kardeşlik, dostluk ve dayanışma sağlanabilmesi için uğraş verilmelidir.


Dün Ak Parti Osmaniye il örgütünden bir grup genç cumhuriyet Meydanı’nda toplanmışlar, Mısır’da idam edilmesi için karar verilen insanlara bu kararın uygulanmaması için basın açıklaması yapacaklardı.


Cumhuriyet Meydanı’nda Ak partili gençleri böylesi bir tepki için ilk kez görüyordum. Bu meydan’da değişik görüş ve düşüncedeki gençleri ve kadınları basın açıklaması yaparken gördüm. Filistin ve Suriye’deki canlar için basın açıklaması yapanlar, başörtüsü yasağına karşı basın açıklaması yapanları gördüm. Terör saldırısı sonucu şehit olan asker veya polisler için yapılan basın açıklamasına tanık oldum. Berkin Elvan’ın öldürülmesi ile ilgili basın açıklamasına tanık oldum.


Ak Partili gençleri bunların hiçbirisinin arasında görmemiştim. İl kez Mısır’daki idam kararlarına karşı yapılan basın açıklamasına tanık oluyordum.


Duyarlı olmak, duyarlılık gösterebilmenin cesaretinden dolayı bu gençlerimizi kutluyorum.


Ancak, burada asıl anlatmak istediğim bir olay yaşadım. Ak Partili gençlerden biri temsili idam sehpasını hazırlarken, ipi düğümlemeyi  başaramıyordu. İpi düğümlemeye çalışan Ak Partili genci izlerken, “düğümlemesini bilen birini getirseydiniz keşke!”diye bir söz kullandım.


Ak partili genç bana bakarak; “Bu işi en iyi CHP’liler bilir, onlara düğümletmek gerek. Çünkü idam kararlarını hep onlar vermişlerdir!”diye konuştu.


Aptalca bakışları ve fosilleşmiş beyni, kin bağlamış düşüncesiyle acıdım o zat’a. Muhatap bile olma gereği duymadım. Ancak bunları köşemde yazmaya da karar verdim ve okurlarımla paylaşıyorum.


O Ak Parti’nin Gençlik kollarında görev yapan zat, bu kafa ile giderse hem Gençlik kollarına, hem partisine, en önemlisi de günün birinde en büyük kötülüğü kendisine yapabilir.


O Ak Parti Gençlik kolları üyesinin bana bakarak kullandığı sözlerden ne demek istediğini sanırım yanımdaki meslektaşlarım da polis memurları da anlamıştır. O genç, benim hiçbir siyasi partiye üye olmadığımı bilmiyorsa öğrenmeli, ona göre konuşmasını karşı düşüncedeki insanlara saygılı şekilde yapmasını öğrenmelidir.


Ak parti, siyaset Akademisi’nde gençlerine bunları öğretiyorsa, bu memlekette satırlı ve deynekli kavgacıların gelecekte artış göstereceğinin işaretini görür gibi oluyorum.


Ulu orta yerde ağzından çıkanları kulakları duymayan, provakatör kılıklı kişileri sanırım polisler takip ediyor olmalı, günün birinde huzur ve güven ortamının devamı için gerektiği zaman ve gerektiği yerde kayıtlar ortaya çıkabilir diye düşünüyorum. Saygılarımla…

 

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar