19 Nisan, 2024, Cuma
DOLAR32.6077
EURO34.7837
ALTIN2495.5
Mustafa BARDAK

Mustafa BARDAK

Mail: [email protected]

Diklenmek ya da cesaret

   Bir insan karşısındaki birine konuşurken, sakin, cesur ve kendinden emin olarak sözler kullanabilme hareketini nereden alabilir!?

“Benim kim olduğumu biliyor musun!?”, “Ben boş adam değilim!?”, “Sizi şikayet edeceğim!?” buna benzer sözleri konuşanların mutlaka güvendikleri ve arkalarında bir destek olarak gördükleri birileri olmalı.

Koronavirüs salgınına karşı önlemlerle ilgili kurallara uymayanlar görevlilerce uyarılıyor, uymayanlar hakkında yasal işlem yapılıp ceza kesiliyor.

Kuralları çiğnedikleri için ceza kesilen vatandaşların Polis memurlarına karşı; “Sizi şikayet edeceğim!” veya “Ben boş adam değilim!” gibi diklenmesi eylemini gerçekleştiren kişinin gerçekten arkasında güvendikleri birileri var mı!? Varsa eğer kim veya ne görevlerinde bulunuyorlar?

Bir kişinin devletin görevli polis memuruna karşı, yasal işlem yaptığı için “Ben de boş adam değilim”diyebilmesi olayı bence iyi okunmalıdır. Bursa’da meydana gelen bu olayda Arif A. İsimli kişinin bu sözleri, sizce nasıl okunmalıdır?

Böylesine cesaretli sözleri Polis memuruna söyleyen kişiyi düşünürken, aklıma İktidar Partisinin desteğindeki siyasi parti liderinin sözleri geldi. O siyasi Parti liderinin, Alaattin Çakıcı’nın CHP Liderine karşı sözleri ile ilgili olarak koruyup kollayıcı sözleri aklıma geldi. O sözler ise İçişleri Bakanlığı düzeyince, hatta MİT’te bile düşünülebilecek satırlar arasında yeralıyor gibiydi.

Bu olayla ilgili Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Eşi Emine Erdoğan’ın da farklı sözleri olsa bile, “yandaş medya” gündeme bile taşımak istemez gibi tavır içinde olmuştu.

Tepedekiler böyle konuşurlarsa, kendilerini iktidara yakın sananların bazıları da Polis memurlarına yine yukarıdaki sözlerle diklenme cesaretini kendinde görebilirler.

Başka bir olaya geçelim. Ankara Çubuk’ta CHP Lideri Kılıçdaroğlu’na, şehit cenazesinde yumruk atan Osman Sarıgün, Mahkemede Hakimin ; “Olay nasıl oldu?” sorusu üzerine, “Unuttum, çok zaman geçti” demesi sizce nasıl değerlendirilebilirdi.

Olay 21 Nisan 2019 tarihinde yaşanırken, bu kişinin unutmuş olması, çok zaman geçtiğini söylemesi olayını nasıl okumak gerekiyor?

Burayı da geçelim ve bir başka olayı okumaya çalışalım. Niğde’nin Bor ilçesindeki karma OSB’de 2019’de, Enerji ve Tabi kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez tarafından temeli atılan tesisin 6 ay içerisinde faaliyete geçeceği belirtilmişti.

Bu soru geçtiğimiz günlerde Bakan Dönmez’e sorulduğunda, katıldığı töreni unuturcasına bir yanıt vererek, yanıtlaması için; Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nın yanıtlamasını gösteriyordu.

Konuşmak özgürce, ancak sözler sağlıklı olarak gerçekleşemez ise sorumluluğun başkalarının üzerine yüklenmesi olayları son günlerde tepeden, tırnağa izlenir olmaya başladı.

Çin aşısı gelecek mi?.. cincin de cincin…. Ne bu sevda!?

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar