25 Nisan, 2024, Perşembe
DOLAR32.5124
EURO34.9629
ALTIN2432.6
Mustafa BARDAK

Mustafa BARDAK

Mail: [email protected]

Didişerek ülke yönetilemez!

Ülke olarak ne çekti isek, geçmişteki bazı dönemlerde siyasi parti lider veya Milletvekillerinin TBMM’deki  kavga ve didişmelerinden çektik.

Bu ülkede geçmiş yıllarda demokrasi bazı zamanlarda kesintiye uğratılmışsa, darbeler oluşmuşsa bunun sorumluları olarak Meclis’e gönderdiğimiz siyasi parti temsilcileri olduklarını hala anlayamayanların olduğunu düşünüyorum.

TBMM’de halkın temsili olarak görev verdiği Milletvekillerinin bazı anlardaki davranışları, hırçınlıkları, kavga ve didişmelerinin ülkenin geleceği açısından yersiz olduğunu anlamaları gerekiyor.

Bunu vekiller anlamak istemiyor veya anlamıyorlarsa burada halkın olaylar karşısında tavrını ortaya koymasının zamanı geldi de geçiyor!

Siyasi partiler ülkeyi en sağlıklı şekilde yöneteceklerinin sözünü vererek halkın tercihi ile iktidara gelir ve Hükümeti kurarlar.

Meclis çatısı altında değişik siyasi görüşlü vekillerin tek hedeflerinin; vatandaşın huzur ve sağlığı, güveni yanında ülkenin ekonomik ve siyasi olarak varlığının korunması olmalıdır.

Meclis’te bazı önergelerin görüşülmesi sırasında yaşanan olumsuz olayları izlediğimizde, bizi temsil edenlerin hareketlerine anlam verebilmek gerçekte gerçekte zorlanır olduk.

Bugünkü iktidar ve destekçisi siyasi partilerin Meclis’teki davranışlarını okumaya çalıştığımda, halkımız ve ülkemizin geleceği için kaygılarım artıyor.

Bazı önergelerin oylanması ya kabul edilmiyor, ya da iktidar ile destekçisi partilerin oyları ile kabul edilmiyor.

Siyasi partiler ülkenin ve vatandaşın varlığının huzur ve sağlıklı olarak sürmesi için görev almışlardır.

Sözleri ile eylemleri birbirine uymayan davranışlar halkımızın geleceğe olan güvenini sarsıyor.

Bir zamanlar okullarda sabahları okutulan “Andımız” ile ilgili yapılan açıklamalar ile Meclis gündemine geldiğinde “Red” oyu verenlerin amaçlarını tartışıyor halkımız.

Son olarak Muhalefet partisi tarafından gündeme getirilen “Sağlık çalışanlarına yönelik şiddet” olayları ile ilgili önerge için TBMM toplantıya çağrıldı. Önergeyi görüşmek üzere gelen Milletvekili sayısının 150 dolayında olduğuna tanık olduk.

İktidar Partisi Ak Parti ile birlikte MHP, BBP ve HDP Milletvekilleri oturuma katılmadı.  Bu siyasi partiler ortak tavırlarını gösterirken, sağlık çalışanlarının şiddet görmeleri ile ilgili önergesi ile ilgili yapılan oturum 4 dakikada  kapandı. Çünkü çoğunluk sağlanamamıştı.

Sağlık çalışanlarına “şiddet” olayının görüşülmek istenilmesi için oturuma katılmayan siyasi parti Milletvekillerinin yakınlarından biri mutlaka sağlık çalışanı olduğunu unuttular sanırım.  

Bu önergeyi muhalefet verdi diye oturuma katılmamak ve sürekli ötelenen konuşmalar yapılan HDP ile birlikte hareket edercesine yaşanan olayları halkımız, özellikle de sağlık çalışanları bir yerlere not ettiler sanırım.

Yorum Yazın

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar