27 Nisan, 2024, Cumartesi
DOLAR32.455
EURO34.829
ALTIN2438.9
Mustafa BARDAK

Mustafa BARDAK

Mail: [email protected]

Devlet Hastanesi Ek binası

Osmaniye Devlet Hastanesi Ek binası, yani bir diğer adı ile Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesi’nde yaşanan olayları bugün sizlerle paylaşmak istiyorum.

Osmaniye’nin eski hastanesi olarak da tanımlanan, bugünkü adı ile Ek bina veya Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesi’nde insanların kuyruklarda bekleyişlerindeki perişanlıklardan sözetmeyeceğim.

Bu olay başlı başına bir konu olacağı için birkaç saat içerisinde koridorlarda yaşanan olayları sizlerle paylaşmak istiyorum.

Devlet Hastanesi ek binasında hummalı çalışmalar yapılıyor. Neler mi yapılıyor? Öyle aklınıza geldiği gibi vatandaşa iyilik ve güzellik olacak çalışmalar aklınıza gelmesin.

Vatandaşın perişanlıklarından sözedeceğim sizlere. Önce Polikliniklerden başlayalım. Hasta Polikliniğe geliyor, sıraya giriyor ve bekliyor. Muayenesini olup gittikten sonra eğer doktor birkaç gün sonra yeniden gelmesini istemişse, o hasta birkaç gün sonra geldiğinde aynı polikliniği yerinde bulamıyor. Çünkü poliklinik yerinden taşınmış.

Devlet Hastanesi ek binası girişinde “Halkla ilişkiler” diye bir birimin olması gerekirken, böyle bir birime rastlayamazsınız. Bir görevli masada oturuyor, bu da sadece Suriyeli’lere yardımcı olmak için görev yapıyor.

Polikliniklerin taşınması ve yer değiştirilmesi olayına yeniden dönmem gerekirse, Hastane içerisindeki bu değişiklikler mesai saatleri içerisinde ve hastaların yanlarında gerçekleşiyor.

Cuma günü saat: 15.00 sıralarında, kapısında “Başhekim yardımcısı” yazılı odanın içerisindeki eşyalar temizlik şirketinin personeli tarafından boşaltılıyordu. Burada çocuk plokliniklerinin önünde bekleyen hasta ve yakınlarının arasında masa, sandalye, bayrak ve benzeri eşyalar bir başka koridora doğru taşınıyordu. Aynı anda bir de poliklinik taşınması olayına tanık oluyordum.

Eşyaların taşınması sırasında hasta ve yakınları koridorlarda duvarlara doğru kayıyor, yerde sürüklenen masa ve sandalyeler yerden toz kaldırıyordu.

Bir ara odanın önüne hasta sedyesi geldi, bir hastanın taşınacağını sanmıştım. Bir de baktım ki hasta sedyesinin üzerine bir masayı üzerine de koltuğu yerleştirdiler hasta taşır gibi taşımaya başladılar.

Biraz sonra aynı sedye ile belki de bir hasta taşınacaktı. Ancak üzerindeki örtünün değiştirilip değiştirilmeyeceğini tahmin edemiyorum.

Vatandaşların en büyük sıkıntısı, yer değiştirilen polikliniklerin yeni yerlerini bulamamaktı. Bir labirent gibi koridorlardan geçerek tahlil vermeye giden hasta ve yakınları, sık sık değiştirilen polikliniklerin yerleri karşısında ikinci zorlukları da beraber yaşadıklarını dile getiriyorlardı.

Osmaniye Devlet Hastanesi ek binasında yaşanan sorunlar bununla da sınırlı değildi. Çalışan personel her ne kadar vatandaşa karşı iyi niyetli, nazik olurlarsa olsunlar, binanın içerisindeki odaların, koridorun sağlıksız hali insanları strese koymaya yetiyordu.

İyi ki burada çalışan doktor, sağlık görevlileri ile diğer personel vatandaşlara iyi niyetli davranıyorlar da, vatandaş biraz olsun sinir ve streslerine hakim olabiliyorlar. Yoksa bu hastanede insanların yaşadıkları olaylar çekilecek gibi değil.

Makamlarında oturanlar biraz olsun belki habersizce gelip te bu yaşananları görür diye düşünüyorum. Saygılarımla…

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar