28 Mart, 2024, Perşembe
DOLAR32.3233
EURO35.0886
ALTIN2282.2
Mustafa BARDAK

Mustafa BARDAK

Mail: [email protected]

Ders zili çaldı

Birkaç günlüğüne okurlarımdan ayrı kaldım. Dinlendiğimi sanmayın, içimden geçenleri yazamamanın üzüntüsü yaşadım.

Belki de bazıları yazılarımı köşemde görmedikleri için sevinmişlerdir. Çünkü yazdıklarımdan rahatsız olanlar, hatta bize gazetecilik öğretmeye kalkanların bile olduğunu öğrendim.

Her insan kendi mesleğini en sağlıklı biçimde yapmalı, başka meslekteki kişileri eleştirirken önce kendi mesleğinde ne kadar başarılı olduğunu unutmamalıdır.

Eleştiriler karşısında kızmayan biriyim, ancak mesleğimdeki eksik veya hataları eleştirmek yerine bana mesleğimi öğretmeye kalkanların akıllarından geçen güdüklüğe acırım.

Bizim eleştirilerimiz her zaman iyiye, güzele ve sağlıklı olmaya yöneliktir. Bunun nesinden alınırlar bunu anlamakta zorlanıyorum. Demek ki bazı insanlar hatalarını doğal görüyorlar, eksikliklerini tamamlamaları için anımsatma yaptığımızda bu hoşlarına gitmiyor.

Son günlerdeki elektrik kesintilerinden rahatsızlık duymayan var mı? Haberli olanları bir kenara bırakalım, habersizce yapılan kesintiler sonunda elektronik cihazları arızalananlar ne yapacak?

Bu kentin yöneticileri konumundaki kişiler enerji tüketim hizmeti veren firma yetkililerine gerektiği uyarıları ne şekilde yaptıklarını merak ediyorum.

Bakım-onarım adı ile yapılan kesintilere sözümüz yok, ancak bu kesintiler yerli yersiz olduğunda, hava koşullarının da normal olduğu anlarda yapıldığında insanlar tepkili olabiliyorlar.

Bu olumsuzlar yaşanırken birileri çıkıp ta ‘normal’ görüyorsa ve bu tür eleştirileri farklı anlamlara çekiyorsa insanın aklı almıyor.

Yapılan hizmetler nasıl olursa olsun sevindiricidir ve alkışlarız, ancak sağlıksız yapılıyorsa, yapılmışsa, ekonomik olarak gerektiğinden fazla harcama yapılmışsa bu konuda halk adına sorular yöneltmemiz bizim görevimizdir.

Eksik ve aksaklıkları savunanlar, keseri kendinden yana yontmak isteyenler yaşadıkları yerleşim yerine ihanet etmiş sayılabilirler.

Muhalefette iken farklı, iktidara geldiklerinde farklı ağızlardan konuşanların, gözlemleri ve yorumlarını doğrular anlamında yapmaları ise sağlıklı yaşamı getirir.

Herhangi bir kurum, kuruluş veya firmaların yetkilileri ile özelde bir sorunumuz yok. Bizim istek ve önerilerimiz halkın sağlıklı yaşayabilmesi, hizmetleri eşit olarak alabilmesidir. Yazmış olduğumuz bir haberin altında farklı anlamlar çıkarmak isteyenler kendi zihniyetlerini ortaya koyarlar. Bizler kamuoyunun sesi olurken, hizmet noktasında yapamadıklarını ‘yapamadık, eksiğimiz var’diyebilenlere saygı duyarız.

Bunun aksini yapanlar, yazdığımız haberlerin altında farklı anlamlar çıkarmak isteyenler ise aynanın karşısına geçerek kendilerine bakmalıdır.

Bir dilenci düşünün, ‘Allah rızası için’ kuldan yardım dilenirken; kulun da dilenciye, “Allah versin!”demesindeki yanlışlığa baktığımızda, O dilenci yardımı Allah’tan değil, kulundan istiyor. Kul ise Allah’a havale ediyorsa, böylesi kulların yardımlaşma ve dayanışmanın neresinde olduğunu düşünmek gerekiyor. Saygılarımla…

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar