25 Nisan, 2024, Perşembe
DOLAR32.5894
EURO35.0328
ALTIN2428.1
Mustafa BARDAK

Mustafa BARDAK

Mail: [email protected]

Demirleme…

Devlet demir yollarında trenler sefere başladı, demir rayların üzerinde seyahat yapabilmek için bazı ön koşulları da yerine getirmek gerekecek.

Demir eksikliği olanlar için “maydanoz” yemeleri önerilir. Tabiki maydanozu çok yiyenlerin de her olaya “maydanoz” olup olmayacağı insanın aklını karıştırabilir!

Deniz kıyısına yaklaşan geminin demirlemesi ile içindeki yolcular birer birer kıyıya çıkarlar.

Boksörler için “Demir yumruk” denildiğini duymuş olmalısınız! Bir de; “Emir demiri keser!”diye halk deyimimiz vardır.

Çeliğe suyunu iyi vermediğin zaman, iş yaparken çatlama olasılığı yüksek olur!

Çöken inşaatın Müteahhidi suçlanırken; “Demirden çalmış!” sözünü kullanırlar.

Sağlığının yerinde olduğunu göstermek isteyen insan, “Demir gibiyim!”diye konuşur.

Ödül olarak başarılı olanlara; Altın, Gümüş ve Bronz madalya verilir ama, Demirden yapılmış madalya verildiği görülmemiştir.

Bir insan sevdiğine kendisini beğendirmek için; “Demir attım gönül sandalına!”diye şiirler dizeleyebilir.

Beğeni deyince bir haberi paylaşmak isterim. Sosyal paylaşım sitelerini bilirsiniz. Değişik isimlerle açılan ve kullanılan bu sitelerden birini kullanan Ünlü İspanyol dizi oyuncusu, 20 yaşındaki Ester Exposito, sırtına hilal şeklinde bir dövme yaptırır. Yarı çıplak poz verip bu dövmeyi sosyal medya hesabında paylaşır.

Dizi oyuncusunun bu paylaşımı kısa sürede yaklaşık 6 milyon 700 bin kişi tarafından beğeni alır.

Burada demirleyelim isterseniz! Geride bıraktığımız Bayram günlerine dönelim! Siyasilerin Bayramda başlayıp devam eden gündemi “erken seçim” konuşmaları ile sürüyor.

Durup dururken, hem de dünyanın başına bela olan korona virüs salgını ile uğraşılırken Türkiye’de “erken seçim” tartışmaları nasıl ortaya çıktı!?

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, “Haziran ayından itibaren sahaya ineceğiz, halkın arasına gireceğiz…” sözleri, muhalefeti hareketlendirdi.

Aslında bu sözlerin dikkat çekici bir anlatım olarak yorumlanması doğaldı. Örneğin; “İktidardaki AK Parti, bu güne kadar sahada ve halkın arasında değil miydi!?”sorusu akla gelebilir.

Erken seçim olarak yorumlayan muhalefeti anlamakta zorlanıyorum! Seçim 2023 yılında yapılacak, erken seçimin böylesi ekonomik sıkıntılı günlerde maliyeti neden hesap edilmiyor?

İktidar partisi de, muhalefet partileri de “erken seçim” istemiş olsa, bu günkü koşullarda ülke ekonomisine ve Türkiye’deki vatandaşlar için doğru bir karar alınmış sayılmaz!

AK Parti iktidarı seçmenden 2023 yılına kadar ülkeyi yönetme yetkisini almıştır. Başarılı veya başarısızlığı tartışılır, demir atmış geminin saati gelmeden yeniden sulara açılmasını sağlamanın sonuçlarını iyi hesap etmek gerekir.

Benim kanımca şu anki; ülkenin içinde bulunduğu ekonomik, sosyal ve siyasal ortamda “erken seçim” iktidardan gelirse farklı, muhalefet isterse daha farklı olmak üzere sağlıklı sonuçlar getirmeyeceğini düşünenlerdenim.

Kimse kendisini İspanyol dizi oyuncusu gibi sanmasın! Saygılarımla…

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar