18 Nisan, 2024, Perşembe
DOLAR32.5531
EURO34.8734
ALTIN2476.6
Mustafa BARDAK

Mustafa BARDAK

Mail: [email protected]

Değerlerimiz…

Bu kentin tanıtılması, gelişmesi ve büyüyebilmesi için değerlerimize önem vererek çalışmalar yapmak zorundayız.

Değerlerimize önem veren kişilerin karşılık beklemeden çalışmaları, öncelikle de kent bilinci ile yaşamlarını sürdürmeleri önem taşır.

Maddi çıkarlar uğruna çalışmalar yaparak kentin tanıtılmasına katkıda bulunduğu söyleyenlerin yapmacık hareketlerine her zaman gülmüşümdür.

Olayları fazla dağıtmadan Kırmıtlı Kuş Cenneti’ndeki olumsuzluklara değinmek istiyorum.
 
Kuş Cenneti ‘sos’ veriyor! Bilenler var mı, görenler var mı? Elbette bilenler ve görenler var. Geçtiğimiz yıllarda gazeteci Mustafa Arık Kırmıtlı Kuş Cenneti’ne gelerek buraya atılan atıkların görüntülerini haber yaparak Hürriyet gazetesinde geniş olarak yer verildiğini anımsıyorum.

Kırmıtlı Kuş Cenneti’nin bulunması, buradaki kuş türlerinin belirlenmesi, fotoğraflarının çekilerek basınla tanıştırılması olayı Kırmıtlı eski Belediye Başkanlarından Ali Murtaza Doğan’la başladığını da sanırım anımsarsınız.

Buradaki kuşların türleri ve özelliklerinin araştırıldığında 100’ün üzerindeki kuş türünün Kastabala Vadisi boyunca Kırmıtlı, Yeniköy, Hemite köyleri civarında yaşadığını öğrenmiştik.

Kırmıtlı’daki Kuş Cenneti’ne gelen insanlar oradaki doğal yaşamı izlemek için heyecanlı saatler yaşıyorlardı.

Geçtiğimiz günlerde Sedat Ergan isimli bir vatandaş, buradaki görüntüler karşısında yüreğinin sızlaması nedeniyle doğal yapının, sulak alanın, kuşların ve balıkların korunabilmesi için Cumhuriyet Başsavcılığına dilekçe vererek, ilgili kurumlar hakkında davacı olduğunu belirtti.

Çevre ve doğa bilinci ile yaşayan bu vatandaşımızın isteği; Kırmıtlı Kuş Cenneti’nin doğal yapısının her geçen gün bozulduğunu, kuşların avcılar tarafından vurulduğunu, ağaçların kesildiğini söylemesi şeklindeydi.

Ayrıca bu doğal güzellikleri görmek üzere gelen ailelerin, buradaki uyuşturucu kullananları gördüklerinde, geri dönüp geldiklerinden sözeden Ergan, yetkililerin duyarsızlığından dert yanıyordu.

Osmaniye’de önemli bir alan olarak bilinen, Kastabala Vadisi Kuş Cenneti’nde yaşanan olumsuzluklarla kimler ilgilenecekti?  Kasaba olan Kırmıtlı Köy’e dönüştürülmüştü.

Belediye olarak merkez Belediye’nin ilgi alanında bulunurken, DSİ, Şehir ve Çevrecilik Müdürlüğü,  Orsan ve Su İşleri Bakanlığı ve diğer ilgili kamu kurumlarının olayı yakından takip etmesi, buradaki kuş türlerinin korunabilmesi için çalışmalar yapması gerekiyordu.

Bir ara burayı özel bir firmaya kiraya verdiler, bu firmanın görevlisi Kırmıtlı Kuş Cenneti’ne gelenlerden giriş ücreti almaya başlamıştı.

Sonrasında ise bu olayda kaldırıldı, ancak burada görevli birilerinin bulunması gerekirken kendi kaderine terk edildi.

İlgili Kamu kurumlarının ortak alacağı bir kararla, ücretinin yine bu kurumların paylaşarak ödeyebileceği şekilde Bekçi görevlendirilmesinin sağlanması neden düşünülmüyor?

Kırmıtlı Kuş Cenneti, ölüyor beyler, bu kenti sevenler, gelişmesi ve tanıtılmasını isteyenler nerelerdesiniz? STK’lar sizler olayın neresindesiniz?

“Laf ile peynir gemisi yürümez!” sorun ortada, Haydi görelim ve Kırmıtlı Kuş Cenneti’ne sahip çıkalım. Saygılarımla…

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar